Odżywki do włosów

Rituals The Ritual of Sakura, Nourishing Conditioner Odżywka do włosów

Medea05
    4 sierpnia 2024 o 19:13
    Piękny zapach ale marne dzialanie
    Produkty Rituals kocham. Serio, to moi zapachowi ulubieńcy. Pianki, olejki balsamy… ostatnio do tej kolekcji dolaczyl tez szampon i odżywka Sakura. Ale tu wow juz nie ma. A szkoda. Jedyne co wciąż jest super to działanie, reszta niestety nie wydaje się wystarczająca na taka cenę. Odżywka trochę ułatwia rozczesywanie włosów i to chyba tyle. Nie widzę jakiegoś specjalnego nawilżenia czy odżywienia włosów. Moje włosy są z natury dość suche cienkie i się placza. Od odzywki oczekuje że je ugładzi nie obciążając. A tu nic Włosy jak były tępe tak są, nieco ułatwia rozczesywanie ale to by było na tyle. Trochę mało jak na taka cenę
  • 28 czerwca 2024 o 17:17
    Idealnie dostosowana konsystencja do rozprowadzania na długich włosach oraz bardzo wysoka wydajność w niespecjalnie atrakcyjnym opakowaniu
    Opakowanie: W mojej wersji jest to nieduża, biała tubka z odkręcaną zakrętką (niestety nie na zatrzask), prezentuje się dość prosto i neutralnie Konsystencja: Wystarczająco gęsta, a jednocześnie kremowa, o białym kolorze, bardzo dobrze oraz gładko rozprowadza się na włosach Wydajność: Bardzo wysoka, dzięki idealnej konsystencji wystarczy niewielka ilość, aby odpowiednio pokryć włosy Zapach: Mało intensywny, lekko kwiatowy, niewyczuwalny na włosach Działanie: Odżywka wyraźnie pomaga w rozczesywaniu włosów, pomaga je wygładzić oraz nawilżyć, a przy tym nie obciąża włosów; nie zauważyłam jednak specjalnego odżywienia czy nadania blasku, jest poprawnie Podsumowanie: Dobrej jakości odżywka, która pomaga w rozczesywaniu włosów. Ma idealnie dostosowaną konsystencję do rozprowadzania jej na włosach, dzięki czemu jest niesamowicie wydajna. Jej zapach jest ledwo wyczuwalny. Nie podoba mi się zbytnio opakowanie, które ma odkręcaną zakrętkę i brak mu koloru. Jednak całościowo jest to niezły produkt, choć nie aż tak zapamiętywalny.
    Zalety:
    • Pomaga w rozczesywaniu włosów i wygładza
    Wady:
    • Średnio atrakcyjne opakowanie
    • Nie wyróżnia się znacząco właściwościami pielęgnacyjnymi
    • Mało intensywny zapach
  • 4 lutego 2024 o 0:16
    Bardzo fajna odżywka
    Odżywka w białej tubce. Konsystencja gęsta, biała o super świeżo kwiatowym zapachu. Nawilża włosy, zwiększa ich objętość i ułatwia rozczesywanie. Nie obciąża ich. Zapach czuć nawet po wysuszeniu włosów.
  • 11 listopada 2022 o 12:39
    Stworzona do moich włosów
    Mam włosy rozjaśniane, przesuszone od połowy, trochę zniszczone i przetłuszczające się u nasady. To już moja kolejna odżywka tej marki, która sprawdza się u mnie doskonale. Jest bardzo wydajna. Pięknie, luksusowo pachnie. To jeden z moich ulubionych zapachów od Rituals. Nawilża, zmiękcza, nabłyszcza i odżywia moje włosy. Bardzo łatwo się rozczesują po niej. Odżywka ma jedwabistą, kremową konsystencję. Łatwo się spłukuje. Nie obciąża włosów. Jest po prostu cudowna.
  • 16 lutego 2022 o 12:49
    chyba najgorsza
    Tak jak uwielbiam produkty Rituals za ich zapachy i działanie, tak ta odżywka razem z szamponem okazały się fatalnie, zaryzykowałabym nawet powiedzenie, że są najgorszymi produktami do włosów jakie od dawna miałam w rękach. Tym bardziej mnie to zaskakuje przy obecnym trendzie na tzw. "włosing" i dostępność naprawdę świetnych produktów w drogeriach. Plusy? Chyba tylko zapach. Wady: -cena -zerowa wydajność -nie działa -nie robi nic -nie wygładza -włosy są wręcz matowe -plącze -ciężko je nawet rozczesać