Mleczka do ciała

Yves Rocher Karite Magique, Lait Corps Reparateur Odbudowujące mleczko do ciała `Magia Karite`

MMLY
    26 maja 2024 o 22:53
    Cudowne karite
    Jest to balsam, do którego często wracam. Zużyłam już kilka opakowań. Delikatny, ciepły zapach masła karite. Bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawia uczucia lepkości. Moja skóra go pije. Idealny do skóry suchej i wrażliwej. Po użyciu następuje wrażenie miękkiej wypielęgnowanej skóry.
    • Konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Do kupienia w dużej pojemności 400 ml
    Wady:
    • Dość drogi, kupuje jedynie w promocji
  • 20 stycznia 2023 o 13:03
    Bardzo dobry produkt, ale w fatalnym opakowaniu
    O ile zwykle byłam zawiedziona produktami do ciała od Yves Rocher, tak ten produkt kupił mnie całkowicie! Skóra jest po nim wręcz aksamitna - cudownie łagodzi podrażnienia po depilacji, a efekt nawilżenia i natłuszczenia jest długotrwały. Zapach sprawia, że czujemy się jakbyśmy byli w górskiej, drewnianej chatce przy kominku - jest synonimem słowa "cozy". I wszystko byłoby cudownie, mogłabym z czystym sumieniem oznaczyć jako hit, tylko to opakowanie... dlaczego nikt nie przyjął jako standard opakowywanie wszelkich balsamów, mleczek i lotionów w plastikowe pudełeczka? Wybranie całego kosmetyku z takiej tubki jest bardzo niewygodne, a w momencie kiedy produktu jest mniej niż połowa, łatwo o zniszczenie opakowania przy próbie wydobycia. W dodatku wieczko wykonane jest ze słabej jakości plastiku, ułamało mi się po kilku użyciach...Chętnie kupowałabym cały czas, ale zawsze wygra u mnie produkt do ciała w plastikowym pudełku, ze względu na łagodniejszą aplikację.
    • uczucie aksamitnej skóry
    • długotrwałe nawilżenie
    Wady:
    • trochę drogi
  • 9 grudnia 2022 o 20:25
    Ideał dla podrażnionej skóry
    Latem za długo siedziałam na słońcu i poparzyłam sobie nogi. Najpierw leczyłam je maściami i kremami z apteki, a po tygodniu jak się polepszyło zaczęłam stosować to mleczko. To był strzał w dziesiątkę. Zdecydowałam się na nie z uwagi na naturalny skład. Mleczko jest idealne do podrażnionej skóry. Moje nogi chłonęły to mleczko i skóra bardzo dobrze regenerowała się po nim. Do tego kosmetyk ma bardzo przyjemny zapach, który pomimo że, wtedy cierpiałam, relaksował mnie i sama aplikacja była przyjemna. Mleczko ma konsystencję gęstego kremu, który bardzo łatwo się rozprowadza. Nie zostawia lepiej ani tłustej warstwy. Przy okazji zaczęłam stosować go na całe ciało i tak samo szybko się wchłaniał i dobrze nawilżał. Skóra jest po nim rozświetlona i wygładzona. Mleczko znajduje się w dużej tubce zamykanej na klik, co było mi się bardzo przydało ze względów higienicznych, a dodatkowo dozowałam sobie z łatwością ilość produktu. Cudowny kosmetyk. Polecam!
  • 8 sierpnia 2022 o 9:35
    Dobrze nawilżające mleczko do ciała
    Produkt otrzymałam w prezencie. Bardzo cenie sobie markę Yves Rosher ze względu na dobre jakościowo kosmetyki i naturalne składy. Mleczko do ciała zamknięte jest w ładnej tubie. Konsystencja jest dość gęsta , łatwo jednak rozprowadza się na skórze i całkiem dobrze się wchłania. Zapach jest słodki, otulający. Moja skóra jest często mocno wysuszona i podrażniona. Balsamy muszę stosować cały rok. To mleczko jest poprawne, nie zachwyciło mnie aż tak, ale jest to dobry produkt. Długotrwałe nawilża i odżywia skórę. Nie powoduje alergii czy podrażnienia nawet przy alergicznej skórze. Mleczko jest dość wydajne , używam już 2 miesiące prawie codziennie a pozostało mi jeszcze ponad połowa opakowania. Podsumowując dobry produkt, ale czegoś mi tu zabrakło. :)
    • łatwo się rozprowadza
    • dobrze się wchłania
    • nawilża i regeneruje
  • 27 grudnia 2021 o 22:47
    Otulający zapach
    Balsam z masłem karite w wersji świątecznej dostałam jako gratis do zakupów co mnie ucieszyło bo lubię wszelkiego rodzaju mazidła do ciała. Wprawdzie jest to mała objętość, ale na tyle wystarczająca, że można było stwierdzić jak reaguje na niego skóra. Mój balsam zapakowany jest w mniejsza wersję opakowania z tą samą szata graficzną co qersja pełnowymiarowa. Jeśli chodzi o design jest on świetny, ostatnio Yves Rocher tworzy piękne grafiki, które trafiają w mój gust. Balsam jest zapakowany w tubkę na zatrzask więc jest wygodnie i higienicznie. Zapach określiłabym jako idealny na zimę  ciepły, otulający, słodkawy, ale i przy tym dość subtelny bo nie powoduje męczenia nosa i bólu głowy. Utrzymuje się na skórze jakiś czas. Konsystencja jest dość gęsta jak na balsam, taka bardziej zbita, jak masełko, które w kontakcie z ciepla skórą łatwo się rozprowadza i nie zostawia białych smug, nie bieli. Skórą jest bardziej natłuszczona, ale nie jest nieprzyjemnie lepka. Balsamu używałam głównie po kąpieli, na osuszoną skórę. Dodam, że moja jest bardzo sucha, szorstka i w sumie dość wrażliwa więc nawilżenie musi być bardzo mocne. Te tutaj jest poprawne i ja mam trochę niedosyt, ale będzie w sam raz dla osób z normalną skórą. Nawilżenie zaraz po nałożeniu jest nieźle, ale już rano czuje, że muszę posmarować skórę raz jeszcze czyli nie jest ono u mnie długotrwałe. Ważne, że skóra jest bardziej wygładzona, miękka, gładsza niż wtedy kiedy go nie nałożyłam. Uczucie ściągania jest zdecydowanie mniejsze, a to już jest dla mnie plus bo bardzo za nim nie przepadam. Generalnie jest to kosmetyk dobry dla suchej skóry i normalnej, dla tej bardzo suchej jak moja jest ciut za słaby. U mnie balsam nie spowodował pieczenia skóry, nawet po goleniu, nie zatykał skóry, nie było  żadnej alergii, krostek. Nie oblepia, nie brudził mojej piżamy. Wydajność nawet jak na tak małe opakowanie jest niezła bo wystarczy niewiele by wysmarować dużą powierzchnię skóry. Cena regularna jest raczej przeciętna, ani za niska ani za wysoka.