Balsamy do ciała

Nature Queen Linia antyoksydacyjna, Balsam do ciała `Jagody Acai`

Li_nka_
    16 kwietnia 2023 o 22:35
    Świetna konsystencja!
    Jakiś czas temu otrzymałam balsam do ciała marki Nature Queen. Jestem z niego bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o opakowanie, to jest ono estetyczne i przyciąga wzrok swoim kolorowym designem z nawiązaniem do jagód Acai. Jest w formie "słoiczka" z nakrętką. Jest praktyczne, łatwe do otwarcia i zamykania, oraz wystarczająco solidne, by chronić zawartość przed wysychaniem. Sam motyw opakowania jest minimalistyczny i bardzo elegancki. Produkt jest dostępny w wielu sklepach z kosmetykami, zarówno stacjonarnych, jak i internetowych drogeriach, co ułatwia jego zdobycie. Balsam ma gęstą, kremową konsystencję, która dość ciężko rozprowadza się na skórze. Zawarty w nim ekstrakt z jagód Acai, bogaty w antyoksydanty, działa ochronnie na skórę, zapewniając jej odpowiednie nawilżenie i odżywienie. Po zastosowaniu skóra jest miękka, gładka i dobrze nawilżona, a zapach jagód Acai pozostaje na skórze przez dłuższy czas, co dodaje przyjemnego uczucia świeżości. Wbrew pierwszym pozorom, balsam bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Zauważyłam, że balsam skutecznie łagodzi uczucie suchości i przesuszenia skóry, zwłaszcza na łokciach, kolanach i piętach, które są bardziej podatne na przesuszenia. Jestem także zadowolona z zapachu balsamu - delikatny, owocowy zapach jagód Acai pozostaje na skórze przez dłuższy czas, dając uczucie świeżości i przyjemności. Choć myślę, że jest to dość kontrowersyjny temat i dla niektórych zapach może być za bardzo sztuczny.
    Zalety:
    • Atrakcyjne opakowanie, które przykuwa uwagę.
    • Dobrze nawilża i odżywia skórę, dzięki zawartości ekstraktu z jagód Acai.
    • Przystępna cena w porównaniu do innych produktów tego typu na rynku.
    • Ładny zapach
    Wady:
    • Niektórzy mogą uważać zapach za sztuczny.
    • Może być zbyt gęsty dla niektórych osób, wymaga delikatnego wmasowywania w skórę.
    Karu89
    11 lipca 2022 o 7:11
    Acaaaai
    ☆ Zapach i Konsystencja Masło pachnie słodko, tak jakby perfumowane, bardzo mnie skusiło właśnie swą nutą zapachową do zakupu. Ma Konsystencję masła, nie jest to lejący balsam. Super się nakłada (mimo grzebania). Nie roluje się na skórze ☆ Działanie Bardzo fajnie i tak prawdziwie nawilża. Wchłania się natychmiastowo, to tego typu masło które wydaje się ciężkie przez konsystencję i esencjonalny zapach, a jest zupełnie przeciwnie. Jest lekkie, moim zdaniem to na lato super, ale na resztę pór roku jest za słabe - nie nawilża długotrwale. Nie powoduje żadnych uczuleń czy podrażnień ☆ Jakość i Wydajność Dobry i bezpieczny skład, brak podrażnień i starcza na pond 2 miesiące ☆ Opakowanie Ładne i schludne, nie ma większych wad czy zalet. Jest z tych których nie lubię bo trzeba wydobywać produkt samodzielnie palcami. ☆ Cena i Dostępność Nie jest łatwo dostępne, kupiłam w drogerii Pigment. Ale za to na promocji za chyba 26zł
    Zalety:
    • gęsta konsystencja
    • autentyczne nawilżenie
    • brak podrażnień
    • skład
    Wady:
    • nawilża zbyt krótko
    • przy dłuższym stosowaniu zapach trochę męczy