Odżywki do włosów

Dr. Sante Anti Hair Loss, Trichogen Complex Hair Spray Spray stymulujący wzrost włosów

notino.pl
Sante Dr. Dr. Anti Hair Loss, spray stymulujący wzrost włosów, 150 ml
Dr. Sante Anti Hair Loss Spray Stymulujący Wzrost Włosów 150ml

• 27 marca 2022 o 14:50
    Dr Sante
    + wygodne opakowanie z atomizerem + niska cena + dostępność w Auchan + nie obciąża włosów + zapach + bezproblemowa aplikacja + nie przetłuszcza włosów + niewielkie opakowanie - brak spektakularnego efektu - nie jest wydajny
  • 10 listopada 2021 o 0:13
    Bez rewelacji
    Wcierka do włosów dr Sante nie spowodowała efektu, który mnie zachwycił, aczkolwiek przy systematycznym stosowaniu zauważyłam, że mam baby hair. Włosy stały się odporniejsze na czynniki zewnętrze. Wcierka posiada wygodne opakowanie z atomizerem. Aplikacja jest szybka i bezproblemowa. Włosy nie są obciążone, ani przetluszczone. Produkt nie jest bardzo wydajny, ale cena to rekompensuje. Ponownie raczej nie powrócę do kosmetyku, ale uważam, że jest warty przetestowania. Nie podrażnia skóry głowy.
  • 18 listopada 2020 o 18:35
    Niezły
    To mój pierwszy kosmetyk z Dr. Sante, chociaż już wcześniej słyszałam o tej marce i przymierzałam się do zakupu szamponu. Produkty te pojawiają na cocolicie, niestety bez umieszczanego składu, a ja nie przepadam za kupowaniem kota w worku, więc końcowo wybrałam coś innego. Ostatnio jednak stałam w stumilowej kolejce w aptece i okazało się, że mają cały regał z kosmetykami tej marki. No żal nie spróbować! No tak, dostępność zaliczę na minus. Kosmetyki tej marki widuję na cocolicie i czasem na ezebra, w drogeriach stacjonarnych jakoś nie. Cena regularna jest całkiem niezła, taka porównywalna do innych produktów tego typu, z tymże wydajność raczej nie powala na kolana. W moim przypadku starczył na trochę dłużej niż miesiąc. Produkt w prostym opakowaniu o trochę aptecznej grafice, co trochę nie przemawia do mojej estetyki. Do tego dochodzi również trochę specyficzny dozownik, który początkowo również mi się nie spodobał, ale w końcowym rozrachunku jestem z niego zadowolona- rozpyla odpowiednią ilość produktu, nie zacina się, nie pryska na boki, umożliwia w miarę dokładną aplikację. Sama odżywka nie ma specyficznego zapachu, do którego z czasem przyzwyczajają kosmetyki na wypadanie- Radical czy Joanna. Po miesiącu stosowania, co uważam za dosyć krótki okres jak na tego typu odżywkę, widzę delikatne zmiany. Po pierwsze odżywka nie obciąża i nie ma negatywnego wpływu na skórę głowy, co jest dla mnie bardzo ważne, ponieważ mam skłonność do podrażnień. Mam wrażenie, że delikatne odbija włosy u nasady, a to bardzo ważne dla niskoporów. Włosy faktycznie trochę mniej wypadają, mniej ich zostaje na szczotce, chyba też trochę mniej się łamią. Odżywka niby jest na porost, ale nie czuję, żeby włosy szybciej rosły, baby hair też się nie pojawiły w jakiejś zwiększonej ilość. To trochę za krótki czas używania, żeby napisać faktycznie dobrą jakościowo recenzję. Jestem nawet lekko zdziwiona, że po miesiącu już widziałam delikatne efekty. Póki co robię sobie przerwę, ponieważ mam w zapasie jeszcze inny produkt tego typu, ale pewnie do niego jeszcze wrócę :)
    Zalety:
    • Niska cena.
    • Opakowanie.
    • Neutralny zapach.
    • Nie obciąża, nawet delikatnie odbija od nasady.
    • Nie wpływa negatywnie na skórę głowy.
    • Delikatnie redukuje łamliwość i wypadanie.
    Wady:
    • Dostępność.
    • Słaba wydajność.
    • Nie wpływa na porost.
    • Brak baby hair.
  • 12 sierpnia 2020 o 16:10
    Lekki Spray
    Spray do włosów znajduję się w małej,poręcznej butelce na psik psik. Spray jest bezbarwny,ma ładny delikatny zapach.Spray używam codziennie rano,przed czesaniem włosów .Dzięki spray moje włosy łatwo się czeszę,są mocniejsze,są troszku zagęszczone i co najważniejsze przestały wychodzić ...Tzn dalej wypadają ale już o 80 % mniej a używam go ponad miesiąc więc efekt fajny.Muszę powiedzieć że spray jest wydajny,wystarcza z tego co widzę na około 2 miesiące.Fajne jest to że po nim włosy się nie tłuszczą,nie przesuszają oraz plus za to że nie podrażnia skóry głowy. Ja jestem zadowolona.Co prawda nie widzę żeby jakoś mega rosły szybciej czy coś w tym stylu moje włosy,ale cieszę się że nie wypadaj aż na taką skale jak dawniej.Czy go kupie ponownie ? Hm,sama nie wiem.Jeszcze się zastanowię nad tym ;)
    • Nie wypadają włosy
    • Wygodne opakowanie
    Kinka6
    23 marca 2020 o 16:12
    jestem bardzo rozczarowana...
    Używa od:próbka
    Zakupiłam ten Spray, ponieważ po umyciu głowy mam splątane, trudne do rozczesania włosy. Produkt miał nie tylko pomóc w ich rozczesaniu, ale również stymulować wzrost. Myślę: Bajaka! Niestety co do rozczesywania nie spełnia swojej roli, wręcz przeciwnie... więc co z tego, że nawet mógłby stymulować wzrost włosów, skoro spora część zostaje wyrwana przy rozczesywaniu?
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • nie spełnia opisu