Szampony do włosów

Khadi Szampon Ajurwedyjski z Shikakai 200ml

kamalw
    17 lutego 2021 o 14:25
    perełka
    Od czasu podjęcia świadomej pielęgnacji skóry głowy i włosów w związku z problemami z jakimi się borykałam, tj. łupież, swędzenie, podrażnienia postanowiłam szukać szamponów które są dobre w składzie, tak trafiłam na Shikakai. Ziołowy zapach, nie za gęsta konsystencja, poręczna butelka. Od czasu używania go, problem swędzenia, łupieżu, podrażnień jak i przetłuszczających się włosów zniknął. Mam włosy cienkie, delikatne, farbowane. Szampon fajnie nadaje im grubości, ładnie błyszczą, skóra głowy bez podrażnień. Brak szybkiego przetłuszczania i puszenia włosów. Tego oczekiwałam po długich próbach na wielu szamponach, tych tańszych i tych droższych. Khadi do tych tanich nie należy, ale jeśli efekt może być rekompensatą, to zdecydowanie kupuję ! W kwestii wydajności, póki co jestem w trakcie pierwszego opakowania, włosy myję co drugi dzień, czasami co trzeci i ubyło go znikomo- dobrze się peni. Włosy suszę letnim nawiewem, przeczesuję dopiero po wysuszeniu żeby wygładzić, bo nie są nawet poplątane :)
    Zalety:
    • działanie +++++
    • włosy są grubsze i błyszczące
    • zapach- dla mnie odpowiada lubię zioła dla kogoś może być nie do zniesienia :)
    • brak puszenia
    • nie plącze włosów
    Wady:
    • cena, aczkolwiek działanie trochę ją rekompensuje ;)
  • 18 lipca 2019 o 13:26
    Przyjemny szampon o zapachu słodkiej herbatki:)
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Od lat używam henny i głównie jest to henna Khadi, ale nigdy nie zwracałam uwagi na ich inne produkty. Tego szamponu miałam okazję kilka razy użyć przed pojawieniem się w sklepach i bardzo miło się zaskoczyłam. Szampon, jak na naturalny produkt, nieźle się pieni i da się nim wymyć głowę bez zaciskania zębów, że przy naturalnej pielęgnacji trzeba iść na kompromis. Na szczęście jest wydajny. Bałam się zapachu, bo nie lubię ziołowych nut, ale tu są przyjemne - mi się zapach skojarzył ze słodką herbatką:) Mam ostatnio problem z wypadaniem włosów i wydaje mi się, że szampon zatrzymał trochę to wypadanie. Po wymyciu włosy sprawiają wrażenie gęstszych, grubszych gładszych, ale nie są ulizane, czego trochę się bałam (od razu mi się włączają takie obawy, jak przeczytam, że coś wygładzi). Trochę mi to przypomina efekt henny, ale bez przesuszu. Zresztą wyczytałam w składzie, że szampon ekstrakt z henny posiada, więc może to dlatego. Moim zdaniem porządny szampon z dobrym składem.
    Zalety:
    • wzmocnienie włosów (podejrzewam, że pomógł na wypadanie)
    • dobry na zmywanie olejów
    Wady:
    • szampon z górnej półki, czyli cena:(
    • włosy się trochę plączą, więc bez odżywki po szamponie ciężko je rozczesać