Olejki i masła do demakijażu

The Body Shop Himalayan Charcoal, Purifying Clay Wash (Żelowa glinka do mycia twarzy z węglem himalajskim)

werka89
    4 grudnia 2023 o 11:51
    Ta glinka to pedarda
    Oj podpasowała mi seria z glinką z Body Shopa. Maseczka z tej serii to odkurzacz, ale i ta żelowa glinka też jest niczego sobie. Moja cera: Łojotokowe zapalenie skóry w strefie 'T'. Suche policzki z naczynkami. Wrażliwa, alergiczna. Wiek - 34 lat, pierwsze zmarszczki mimiczne (czoło, okolice oczu). Duża tendencja do zapychania porów. Moja cera lubi kwasy, codzienne złuszczanie. Bywa wrażliwa, delikatna, alergiczna. Moja cera lubi glinkę. Ta żelowe coś świetnie myje twarz. Oczyszcza do bólu skórę z wszelakich niedoskonałości. Nie podrażnia, choć pozostawia skórę zaczerwienioną. Jednak jest ona fenomenalnie oczyszczona, wszelakie suche skórki znikają (nie jest potrzebny peeling do twarzy). Także zmywa zanieczyszczenia. Jak dla mnie kosmetyk idealny do cery z ŁZS lub mieszanej lub tłustej. Suche skóry zachęcam do omijania produktu, bo jest mocny. Poza tym łatwo się wyciska z tubki, design opakowania jest bardzo przyjemny. Cena w porządku. Polecam!
    Zalety:
    • Działanie oczyszczające
    • zmniejszenie tendencji do wyprysków
    • delikatne działanie peelingujące
    • brak podrażnień
    • ładny design opakowania
    • łatwe wyciskanie z tubki
    Wady:
  • 31 lipca 2021 o 9:57
    słaby
    Spodobał mi się zapach tego żelu. Pachnie świeżo, czysto, orzeźwiająco. Ma konsystencję żelowo-galaretkową. Po chwili zmienia się w rzadką pianę, trzeba go długo zmywać. Pozostawia na skórze dziwne wrażenie, jakby skóra wcale nie była umyta. I nie chodziło o nieodpowiednią ilość produktu, sprawdzałam różne opcje. Ok, fajnie że nie wysusza skóry (co jest dla mnie bardzo ważne, jeśli chodzi o żele do mycia twarzy), ale chciałabym czuć, że twarz jest oczyszczona, czego przy tym żelu nie uświadczyłam. Mam skórę normalną, raczej bezproblemową, żel nie spowodował podrażnienia czy pogorszenia stanu skóry, ale musiałam drugi raz myć twarz jakimś innym produktem, aby usunąć wrażenie nieumytej skóry, bo nie chciałam na taką skórę nakładać kolejnych produktów pielęgnacyjnych. Żel oddałam siostrze, może u niej się sprawdzi. Plus jedynie za wydajność i zapach
  • 7 stycznia 2021 o 12:51
    doskonale oczyszcza
    Ten oczyszczający żel znalazłam w kalendarzu adwentowym TBS i bardzo się z tego cieszę, bo nawet nie wiedziałam, że marka ma w swoim asortymencie taki kosmetyk. Mam skórę mieszaną, w strefie T ze skłonnością do przetłuszczania, więc idealnie się u mnie sprawdził. Można ponarzekać na cenę, ale często można trafić na promocję, więc mimo wszystko polecam. -ładne opakowanie -wydajny -delikatny i przyjemny zapach -doskonale oczyszcza skórę głowy -nie wysusza -po regularnym używaniu widzę zmniejszenie porów -wygodny aplikator -skład na plus
    kozun1a
    29 lipca 2020 o 12:54
    Bardzo przyjemna pianka
    Żel zakupiłam w zestawie z maską oczyszczającą, bardzo przyjemny, faktycznie nie czuć dużego ściągnięcia po umyciu buzi. Z makijażem nie radzi sobie do końca więc używam go przy demakijażu dwuetapowym. Pięknie pachnie i momentalnie zamienia się w delikatną, myjącą piankę.
    Zalety:
    • brak uczucia spiętej skóry
    Wady:
    • właściwie to brak