Szampony do włosów

Element Bazylia + NMF, Szampon micelarny do włosów i skóry głowy

Vis Plantis Szampon Wzmacniający z Bazylią 300ml

Nasi użytkownicy zostawili 28 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 października 2023 o 8:05
    Ma przyjemny ziołowy zapach i dobre działanie oczyszczające
    Szampon ma przyjemną rzadką konsystencję. Doskonale rozprowadza się na włosach i lekko pieni. Dobrze oczyszcza skórę głowy. Nie zauważyłam wzmocnienia włosów. Są z pewnością bardziej lśniące i wyglądają zdrowiej. Niestety wypadają nadal. Wciąż szukam idealnego szamponu wzmacniającego niemniej ten jest wart uwagi ze względu na dobre właściwości oczyszczające i piękny ziołowy zapach.
    dhajka
    20 października 2023 o 20:47
    Oczyszcza, nawilża i wzmacnia włosy
    Szampon ma przyjemną średnio gęstą konsystencję. Doskonale się pieni. Ma delikatny zapach. Dobrze oczyszcza włosy. Ma działanie nawilżające. Stosowany regularnie wzmacnia cebulki i zapobiega wypadaniu. Sprawia, że włosy są lśniące i wyglądają zdrowo. Opakowanie jest wygodne w użyciu.
  • 29 maja 2023 o 8:56
    odbite od nasady włosy, nie podrażnia skalpu
    Kupiłam wraz z miesięcznikiem- swoją droga genialna akcja- reklama produktu i dodatkowo mamy gazetę :) +Po tym szamponie, tradycyjnie, jak po innych rozczesuję bez odżywki, ale moje włosy mimo, że gęste, są proste, do ramion, niefarbowane, więc luz Szampon genialny +jest koloru brunatnego, +świetnie się pieni, +ładnie pachnie- delikatnie lekko ziołowo + nie podrażnia skóry głowy +nie przyklepuje włosów +włosy skrzypią- więc oczyszcza +otwierany dozownik jakby dziubek +wspieramy fundację Rak&Roll -małe opakowanie, -słaba dostępność
    Zalety:
    • w/w
    Wady:
    • w/w
  • 16 marca 2023 o 20:46
    Mam włosy cienkie, którym czasem brakuje objętości, bardzo łatwo je obciążyć, dlatego używam dobrze oczyszczających szamponów o lekkiej konsystencji bez zbędnych substancji, które potencjalnie mogłyby pogorszyć wygląd włosów po myciu. Szampon marki Element z bazylią i NMF kupiłam w jednej z drogerii, w sumie nie czytając wcześniej opinii, ale kojarząc, że ta marka ma dobre recenzje bez wahania wzięłam ten kosmetyk. Jestem z niego bardzo zadowolona – bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy z resztek stylizatorów, odbija je u nasady i przywraca świeżość. OPAKOWANIE Szampon znajduje się w poręcznym, małym opakowaniu w formie butelki z zamknięciem na klik (większa wersja ma pompkę). Ma prostą szatę graficzną, charakterystyczną dla całej serii z bazylią, kolorystyka jest również ograniczona - mamy tutaj zieleń, nieco bieli, jednak opakowanie wygląda schludnie i elegancko. Z tyłu znajdujemy opis, skład i sposób stosowania. SZAMPON Szampon posiada w swoim składzie ciekawą mieszankę składników aktywnych: wyciąg z bazylii, micele, NMF. W sumie najbardziej zaciekawiła mnie technologia miecelarna w szamponie, bo o ile płyny micelarne używam w swojej pielęgnacji regularnie od wielu lat, tak z micelarnym szamponem spotkałam się po raz pierwszy. Ma on postać gęstego, żelu o bardo delikatnym i przyjemnym zapachu bazylii, jest on świeży i orzeźwiający, zupełnie nietypowy. Już niewielka ilość tego produktu wystarczy na mycie włosów. Szampon bardzo dobrze się pieni i dokładnie oczyszcza zarówno skórę głowy jak i włosy. Nie plącze włosów, po umyciu można je łatwo rozczesać. Bardzo podoba mi się to, że oprócz dokładnego oczyszczenia, zwiększa objętość włosów, odbija je od nasady. Szampon nie obciąża włosów i nie powoduje szybszego przetłuszczania. Nie zauważyłam nawilżenia włosów, ale od tego moim zdaniem są odżywki i maski, szampon ma przygotować włosy na przyjęcie kolejnych produktów w dalszych etapach pielęgnacji. Jest wydajny i dobrze dostępnym produktem. Polecam go szczególnie osobom z cienkimi włosami. PLUSY: + zwiększa objętość, odbija włosy u nasady + dobrze oczyszcza + nie plącze włosów + ma delikatny zapach + dość przyjazny skład + dobra wydajność + praktyczne opakowanie
  • 26 września 2021 o 12:15
    Mieszane uczucia
    Szampon budzi we mnie mieszane uczucia. Z jednej strony dobrze oczyszcza włosy i skore głowy ale ma też swoje wady. Jest jak dla mnie zbyt wodnisty i przelewa się przez palce. Dodatkowo po myciu włosy są sztywne i sprawiają wrażenie wysuszonych. Nie wiem czy kupię ponownie
    Drogeria Natura