Odżywki do włosów

OnlyBio Fitosterol, Odżywka odbudowująca do włosów suchych i zniszczonych

OnlyBio Fitosterol odżywka odbudowująca do włosów suchych i zniszczonych 250ml

• 29 maja 2022 o 9:12
    dawałam jej szansę do końca ...
    Produkt lejący się , przeciekający przez palce. Nie robi nic, nawet nie pomaga w rozczesywaniu. Odżywiać też nie odżywia , pozostawia włosy takie jakie były przedtem . Szkoda nawet niedużych pieniędzy. Nie wiem co to za firma , ale kompletnie nie działa.
    Zalety:
    • Tubka jedynie estetyczna , wygląda profesjonalnie bez zbędnych kolorowych "zachęt" do kupienia
    Wady:
    • Brak działania
    • Konsystencja lejąca i trudna do złapania i nałożenia na włosy
    BorIza
    5 maja 2021 o 9:30
    Czegoś tu jednak brakuje.
    Witam, mam włosy tendencją do puszenia się, dosyć długie, za łopatki, końcówki są nieco zniszczone i przez to ciężko mi je rozczesać po umyciu. Może moje włosy są zbyt wymagające - ten produkt średnio się sprawdził. Nie zauważyłam, by ułatwił rozczesywanie, nie nadał blasku i nie ujarzmił włosów, mam wrażenie, że czasami miałam "bad hair", ale to zależało też w dużej mierze od użytego szamponu :). Odżywka szybko wchłaniała się we włosy, nakładałam ją w sporej ilości. Zapach mi nie przeszkadza, a skład jest na plus, nie ma mikroplastiku! Podsumowując: będę sięgać również po produkty o bardziej naturalnym składzie, ale do tego raczej nie wrócę.
    Zalety:
    • Wygodna tubka,
    • Skład.
    Wady:
    • Nie zauważyłam większej różnicy pomiędzy stosowaniem samego szamponu bez odzywki i ta odżywką. Zapewne moje włosy potrzebują innych składników.
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 lutego 2021 o 9:38
    Włosy ładne ale niesforne.
    Moja prawdziwa ocena to bardziej 3,5 niż 3. Niestety nie mogę dawać połówek, a 4 wystawiałam jednak trochę lepszym odżywkom. Także z bólem, ale będzie trója :) Opakowanie i skład - super. Nautralnie i w duchu zero waist. Cena - cóż, mogłoby być lepiej. Na sporej promocji kupiłam ją za przeszło 20 zł. Ale wtedy zaczynałam przygodę z kosmetykami nietestowanymi na zwierzętach i chciałam wypróbować jak najwięcej kosmetyków, żeby zbudować jakąś bazę od nowa. Także przebolałam tę cenę. Działanie - zacznę od tego, co rzuciło mi się o oczy na początku. Odżywka w kilkanaście sekund wniknęła we włosy. Jakby ją wypiły. Zastanawiałam się, czy w ogóle jest jeszcze coś do spłukiwania. Żadna inna odżywka nie działa u mnie w tej sposób. Po spłukaniu włosy są miękkie i bardzo nawilżone, ciężko osuszyć mi je ręcznikiem tak, żebym mogła zabrać się za suszenie. Nie zauważyłam, żeby ułatwiała rozczesywanie. Standardowo po myciu muszę wysuszyć włosy suszarką, inaczej mam na głowie totalny puch. Po innych odżywkach bez problemu jestem w stanie tak wysuszyć włosy, żeby w miarę ładnie się układały. Tutaj nie do końca fryzura układa się tak, jakbym chciała. Na plus na pewno fakt, że włosy pięknie po niej błyszczą. Jest mi bardzo ciężko osiągnąć ten efekt z innymi odżywkami. Po drugie są odbite od nasady i wydają się bardziej gęste, a przy tym wcale się nie puszą. W dotyku włosy są niesamowicie miękkie. Jednak mam problem z dwiema rzeczami - niestety po wysuszeniu włosy jeszcze jako tako się okładają, ale po kilku chwilach odwijają się końcówki. Każda w inną stronę. Do tego dość szybko, po 2-3 godzinach robi mi się bałagan przy skórze głowy. Wszystkie baby chair zaczynają żyć swoim życiem, odstają, puszą się i ciężko nad tym zapanować. W efekcie fryzura przestaje wyglądać dobrze i przeważnie kończy się związaniem włosów. Moje włosy są cienkie, dość proste (chyba że jest wilgoć na zwenątrz...) i mają skłonność do puszenia, plątania i elektryzowania. Kiedyś przez pomyłkę po nałożeniu tej odżywki wycisnęłam z tubki porcję odżywki Mleko Owsiane od Yope. Żeby nie zmarnować nałożyłam ją też na włosy. Spodziewałam się, że razem efekt będzie zbyt obciążający, ale ku mojemu zdziwieniu fajnie razem zagrały. Po mieszance tych dwóch odżywek mam piękne włosy, błyszczące, miękkie i wygładzone. Po samym Only Bio niestety "bad hair day". Dlatego, mimo że nie uważam tego produktu za zły, albo stratę kasy, nie mogę dać więcej niż 3. Ale i tak ją polecam, po żadnej odżywce moje włosy nie są tak miękkie i błyszczące. Muszę tylko zwrócić uwagę na dodatkowe wygładzenie.
    Zalety:
    • Dodaje objętości
    • Nabłyszcza
    • Daje efekt miękkich i miłych w dotyku włosów
    • Nie testowana na zwierzętach
    Wady:
    • Moje włosy nie chcą się po niej układać
    • Po kilku godzinach od ułożenia fryzury mam na głowie puch
  • 28 września 2020 o 11:03
    Jest okej
    Produkt zawiera dużo naturalnych składników, w tym lewan z rzepaku (naturalna substancja wytwarzana przez mikroorganizmy podczas fermentacji pozostałości roślinnych) oraz glicerynę. Charakterystyczny zapach cytryny zawdzięczamy limonenowi, który znajduje się w skórce cytrusów. Składem jest bardzo podobny do odżywki tej samej firmy, która ma za zadanie wzmacniać włosy cienkie i normalne. To chyba bardzo charakterystyczne dla tej firmy. Sama odżywka ma dość lekką konsystencję, łatwo się spłukuje. Włosy były miękkie i puszyste. Nie widziałam ich wzmocnienia. Za tą cenę wolę tą wersję wzmacniającą.
    • Opakowanie z pompką
    • Efekt miękkich włosów
    Wady:
    • Brak efektu wzmocnienia
  • 7 lipca 2020 o 19:40
    Średniaczek
    Odżywkę dostałam razem w zestawie z szamponem jako upominek. Byłam bardzo ciekawa efektów działania tego całkowicie naturalnego kosmetyku. Mam bardzo dobrą opinię o całej marce - na poważnie biorą temat ekologii, wiele z ich produktów można dostać w szklanych opakowaniach, do których dokupuje się tylko renill. O ile z szamponu byłam mega zadowolona, o tyle ta odżywka kilka ładnych miesięcy zalegała pod moim prysznicem. Stosuje metodę mycia OMO, i bez znaczenia przy którym O zastosowałam produkt, zawsze miałam to samo wrażenie. Moje włosy baaardzo mocno wchłaniały dość rzadką odżywkę. Myślę, że taka konsystencja jest bezpośrednio połączona ze składem, dlatego nie uważam tego za minus. Po kilku minutach spłukiwałam produkt i moje włosy były gość szorstkie i nieprzyjemne. Musiałam używać dodatkowej maski, aby je rozczesać - mam falowane włosy i na końcach często robią się kołtuny. Próbowałam trochę ja tuningować olejkami, ale niestety też bez lepszych efektów. Żałuję, że się nie polubiłyśmy, ale dam szansę innym produktom z tej serii.
    Zalety:
    • naturalny skład (!!!)
    • delikatny zapach
    • ekologiczne opakowanie
    Wady:
    • słabe działanie