Podkłady

Dinulka
    30 maja 2022 o 23:25
    No nie bardzo...
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Podkład poleciła mi konsultantka w Sephorze, uczuliła jedynie na to, by mieć dobrze przygotowaną i nawilżoną cerę pod nim. Wydawało mi się, że taką mam, jednak podkład wyciągnął ze mnie wszystkie suche skórki, o których istnieniu nie wiedziałam :D Za radą pani z perfumerii najpierw rozsmarowałam go palcami (bardzo przyjemna konsystencja), a następnie doklepałam gąbką. Jest naprawdę wydajny, używa się go mniej niż standardowego podkładu. Krycie zadowalające, jednak dawał dość widoczny efekt makijażu, make up- no make up to raczej nie z nim. Dla mnie on wygląda na twarzy dość tanio i idzie w stronę szpachli, choć nie używam go dużo. Jakby im dalej od aplikacji, tym mniej naturalności w wykończeniu. Nie przetrwał niestety również próby czasu. Pozbierał się w liniach, może nie jakoś dramatycznie, jednak na co dzień mnie ten problem raczej nie dotyczy. Z czasem jakby coraz mocniej uwidaczniał się na twarzy, może mogłabym to nazwać efektem lekkiego ciastka. Po takiej tendencji do maskowości spodziewałabym się chociaż mocnej trwałości, niestety nic z tych rzeczy, podkład nie zastyga i po nawet lekkim dotknięciu ściera się lub przesuwa, najgorzej oczywiście jest z nosem. Po około 3 godzinach mam już wytworzone sebum na poziomie użycia bibułek. Odcień 2.0 jest całkiem ok i ma neutralne podtony, jednak na mnie trochę za jasny.
  • 1 czerwca 2021 o 11:54
    u mnie tworzy maskę
    Trochę naczytałam się opinii na temat tego podkładu. Większość przemawiała za tym, żeby go kupić, a że nadarzyła się okazja, żeby go przetestować bo go dorwałam gdzieś na vinted za grosze, to go zakupiłam. Szukałam jednego z jaśniejszych odcieni, bo jestem dość blada. Na ten moment nie jestem w stanie sobie przypomnieć który to był dokładnie, ale i tak okazał się za ciemny. No może nie przy samej aplikacji, bo początkowo było ok, ale z czasem zaczął ciemnieć i niestety stał się pomarańczowy. I to jest pierwszy minus tego produktu. Opakowanie to tubka, z której podkład po prostu wyciskamy. Jest to wygodne, bo jest ona plastikowa, więc przy końcówce możemy ją przeciąć i coś tam jeszcze wygrzebać z czeluści dna. Krycie faktycznie jest pełne. Mat też. Tutaj nie mam zarzutów. To co mi w nim nie pasuje (poza tym, że ciemnieje), to to, że po jakimś czasie ciastkuje mi się na twarzy, tworzy maskę i mam uczucie ciężkości... bardzo mi to przeszkadza. Jest to nie wygodne po prostu. Wyglądam jakbym na prawdę nałożyła nie wiadomo jaką szpachlę. A nie nakładałam dużej ilości. Aplikowałam go gąbką. Jest wydajny i wystarczy na pewno na dłuższy okres czasu. Dosłownie odrobina wystarcza na jednorazową aplikację. Myślę, że gdybym po czasie nie wyglądała jak otynkowana pomarańczka, wracała bym do niego częściej.
    Zalety:
    • pełne krycie
    • pełny mat
    • wydajny
    Wady:
    • tworzy maskę
    • ciastkuje się na twarzy
    • ciemnieje z upływem czasu
  • 7 kwietnia 2021 o 11:21
    Mieszane uczucia
    Serio żałuję dnia, w którym sięgnęłam po ten podkład... Kupiłam go podczas wielu promocji za około połowę ceny, opinie w internecie super, ekspedientka same pochwały (jak to zawsze bywa), parę osób kupiło przede mną, więc "a ja na to, jak na lato" ;) Już samo wybranie odcienia było męczące, wszystkie jasne odcienie wpadające w brzoskwiniowe tony, stwierdziłam, że nie biorę, ale pojawiła się nagle miła Pani z odcieniem podobno 'idealnym', czego tu się nie robi aby sprzedać buble. Początkowo byłam zadowolona z produktu... konsystencja spoko, taka gęstwa, dobrze nakłada się pędzlem /szczoteczką do makeupu, nie robił zbytnio smug. Krycie średnie. Jak jesteśmy posiadaczką ładnej buźki bez wielu niedoskonałości produkt świetny, utrzymuje się długo, praktycznie bez wad. Jak mamy twarz pełną niedoskonałości to nie niestety podkład nas nie lubi, właśnie tak po czasie skończyło się u mnie. Podkład wyświeca się dramatycznie szczególnie na czole i na policzkach. Nawet nie wychodząc z domu po 2-3 godzinach podkład wygląda nieświeżo, wchodzi w załamania, podkreśla wszystko - skórki, pory, drobne krostki. W przypadku dotknięcia pozostawia plamy, które ciężko zniwelować. Pod maseczką łatwo się ściera, szczególnie na nosie, czymkolwiek próbujemy to odratować jest jeszcze gorzej. "Ciastkuje" się na brodzie, w sumie na całej twarzy, wygląda jakby nasza cera była popękana. Dodatkowo podkład bardzo szybko zastyga, trzeba szybko się uwijać z rozprowadzeniem, inaczej pojawiają się prześwity, plamy i smugi. Plusem jest to, że jest bardzo wydajny, naprawdę nie trzeba go wiele, używając praktycznie codziennie przez 2 miesiące zużyłam może 1/4 opakowania.
    • wyświeca się
    • podkreśla wszystko
    • wygląda nieświeżo po 2-3h
    • ciastkuje się
    • trwałość
    TaLoyd
    3 marca 2021 o 13:52
    Będę w opozycji
    Nie dziwi mnie że można nienawidzić tego podkładu . Są takie produkty do których powinna być instrukcja obsługi bo konsument ma prawo nie wiedzieć jak używać tak specyficzny produkt, jak damy paitn stick przeciętnej kobiecie nie ma szans żeby się z nim zaprzyjaźniła, polubiła i wydała dobrą opinię. Ten podkład jest bardzo ciężką pastą. Kryje jak kryje farba olejna. Kiedyś pewna makijażysta powiedziała mi że woli super kryjący podkład w wersji ociupinka niż lekki w wersji dwie pompki bo nad zachowaniem pierwszego łatwiej przejąć kontrolę. Ten podkład z Sephorowej próbki która zwykle wystarczy na 2 użycia max wystarczył mi na 13 użyć.... Tak jest pioruńsko wydajny i tak mało go używamy. Nakładam ciut na rękę i wbijam w pędzel. Tak żeby pędzel miał w sobie podkład ale nie był nim mokry. Potem rozprowadzam po buzi. Nie nakładam go na olejek bo u mnie to nie gra, ale nakładam go na primeraizer Smashbox albo na lekki krem ( tak lekki) ... wyłącznie kiedy skóra ma w miarę dobre dni, jeśli natomiast go pudruje a purduje i nie ma opcji na Mache ( nakładam pół ziarnka grochu) to pudrem mineralnym ( z względu na miękkość wykończenia). Podkład może być tym najlepszym na specjalne okazje. Nie ściera się . Fotografuje jak marzenie.... I tak całą noc. Nada się w makijażu osób z bielactwem bo próbowałam, nada się jeśli gdy masz pracę w której musisz zakryć tatuaż. Jest bardzo podobny do estee lauder maximum coverage z tym że tamten podkład ma nieco bardziej musową konsystencję i niestety ale ma dość ziemiste kolory. Tu jest pełna smashowa kolorystyka. Ważna uwaga ... Warto kupić kolor o ton jaśniejszy bo ciemnieje . Na zdjęciu jaśniejszym mam kolor 0,3 (!!!!!!!!!!!!) bo taka dostałam próbkę(mam też puder matujący, na zdjęciu gdzie nie wyglądam jak trup mam kolor 1.1 i puder mineralny . Mój standardowy kolor to 2.0.... mam 31 lat .... I twarz mimo użycia tego podkładu nie odpada... Zdjęcia owszem robione są tak by wyglądały w miarę korzystanie ale mimo wszystko uważam że ten podkład to torpeda
    Eliaen
    18 marca 2020 o 19:47
    Podkład do zadań specjalnych
    Ulubiony "pancernik"! Podkładu używam wyłącznie do "zadań specjalnych" - na większe wyjścia, całonocne imprezy, sytuacje wymagające nienagannego makijażu przez wiele godzin. Jestem posiadaczką cery mieszanej z dość mocno przetłuszczającą się strefą przy nosie i na czole. To pierwszy podkład, który potrafi u mnie przeżyć imprezowanie do rana, kiedy od gorących tańców twarz spływa potem, a podkład dalej siedzi na miejscu (pod warunkiem, że się na twarzy tego potu nie rozciera). Doskonale również radzi sobie na szyi i brodzie z zimowymi szalikami i golfami - porządnie przypudrowany nigdzie się nie ściera. Ładnie przyjmuje większość innych produktów - korektory, bronzery itd. Potrzeba go naprawdę w mini mini ilościach, żeby uzyskać pełne krycie. Brzmi jak podkład idealny? Jest jedno ale. Jeżeli nie masz serca i czasu na "dopieszczanie" swojego makeupu, to nawet do niego nie podchodź. Rozprowadzenie podkładu wymaga sporej wprawy ze względu na gęstą konsystencję i ekspresowe zastyganie. U mnie sprawdza się aplikacja jedynie za pomocą zwilżonego flat topa - gąbeczka albo palce nie polubią się z tym podkładem i tylko się zniechęcisz. Pracować z nim trzeba szybko i pewnie, żeby nie narobić sobie smug. Natomiast jeśli zrobisz to dobrze, to podkład odwdzięczy się absolutnie pancerną trwałością, a przy tym nałożony w naprawdę minimalnej (!) ilości nie robi efektu szpachli.
    Zalety:
    • mocne krycie
    • kosmiczna trwałość
    • bardzo wydajny
    • dostępnych wiele odcieni, w tym jasne
    Wady:
    • lekko ciemnieje na twarzy
    • nie dla początkujących