Palety do konturowania

MOIA Face Palette Paleta do konturowania twarzy

• 17 marca 2022 o 18:33
    Śliczny rozświetlacz i bardzo duży cień przejściowy
    Szukałam nowego bronzera, a od bronzera oczekuję łatwości pracy i ciepławego odcienia. Zakupiłam tę paletkę, bo swego czasu było o niej głośno w pochwałach, dodatkowo jest tania, bardzo poręczna, więc co mogło pójść nie tak? Bronzer. Bronzer mógł pójść nie tak. Już w sklepie zauważyłam, że odcień produktu na skórze jest dużo cieplejszy, niż w opakowaniu. W moim przypadku to w sumie na plus, bo chciałam, by produkt był cieplejszy, niż w opakowaniu i początkowo zaskoczył mnie neutralno-szarawy odcień produktu. Maluję się w bardzo kiepskim świetle rano, ale kiedy weszłam do łazienki po zrobieniu makijażu to aż mnie zmroziło. Wyglądałam jak nieudany face chart z tyłu opakowania taniego kosmetyku, gdzie nakładać bronzer. Produkt nałożył się plamiście i zupełnie nie miękko. Wyblendowałam wszystko pudrem no i poszłam do pracy. Niestety potem nie było lepiej. Brozer utleniał się w ciągu dnia coraz bardziej i końcem dnia już był regularnie pomarańczowy, ścierał się nierównomiernie i plamiście, tak więc końcem dnia po bokach czoła miałam pomarańczowy pasek przy linii włosów, a na policzkach plamy. Masakra. Mam cerę tłustą, może to sprawka mojego łoju, nie wiem. Natomiast ten produkt kompletnie nie nadaje się do używania do skóry twarzy w moim przypadku. Używam bronzera także jako cienia przejściowego i modeluję nim też dolną powiekę. Na górną powiekę używam bazy z inglota. Na powiece ten bronzer utrzymał się świetnie, także troszkę się utlenił, ale żadnej pomarańczy nie było, tylko ładny, twarzowy cieplejszy odcień. Zużyję go więc jako cień do powiek, ale to będzie baaaaardzo duży cień do powiek. Jeśli chodzi o rozświetlacz to jestem bardzo zadowolona. Odcień jest bardzo ładny, neutralny, ma sporo srebrnych drobin, nadaje bardzo ładny efekt zdrowej, nawilżonej skóry, daje mało koloru, a raczej sam mokro-zdrowy blask. Zaczynam go ostatnio częściej używać niż beccę, a nabla dawno poszła w odstawkę. Doskonale się też prezentuje na powiece i ludzie często chwalą mój makijaż oczu przy użyciu tej paletki. Przy ciemniejszych kolorach skóry ten rozświetlacz może być za jasny, więc warto spojrzeć i obmacać go w kontigo. Podsumowując, nie jestem zadowolona z tego zakupu, bo przede wszystkim potrzebowałam bronzera, a go tu nie mam. Mam ogromny cień do powiek, którego nie potrzebowałam i chociaż prześliczny rozświetlacz na pocieszenie. Paletka będzie ze mną jeździć na wyjazdy, bo mi nie będzie jej żal i jest bardzo kompaktowa, rozświetlacz będę katować z przyjemnością, a na kontigo jestem obrażona po tej paletce.
    Zalety:
    • rozświetlacz (baza z bardzo małą ilością koloru, zdrowy nawilżony blask)
    Wady:
    • bronzer (zmienia kolor na coraz bardziej pomarańczowy w ciągu dnia, brzydko się wyciera i łatwo zrobić sobie nim plamy)
  • 17 lutego 2022 o 1:36
    Ładna paletka z rozczarowującym wnętrzem
    Ładna, zgrabna, poręczna paletka. Wielkość idealna, bo mieści w środku praktyczne lusterko. Piękny design na froncie. A w środku..... (niestety) rozczarowanie. Zarówno bronzer jak i rozświetlacz bardzo suche i pyliste (a to przemawia np. za niewydajnością produktu - dosyć szybko można dotrzeć do denka). Bronzer początkowo nakładałam moim ulubionym pędzlem do tegoż produktu tj. Hakuro H56 - niestety efekt był niezadowalający, plamisty. Lepiej było już z pędzlem do konturowania Hebe F10, ale dalej bez szału. Co prawda, można już było ładnie wyblendować, niemniej brakowało takiej lekkości i szybkości w nakładaniu. Na plus kolor - na skórze lekko ciepłe tony, wchodzące w neutralne; swatch - ciepły brąz; w opakowaniu raczej neutralny. Rozświetlacz w opakowaniu i na swatchu wydawał się OK. Niestety na twarzy wychodził za jasny. Nie tworzył ładnej tafli, a (bardzo) jasną smugę. W dodatku widoczna była ta suchość produktu oraz podkreślone pory i niedoskonałości na twarzy. Dodatkowo (co widać na załączonym zdjęciu) wykrusza się z opakowania - może ostatecznie zamiast zamiatać resztki z podłogi, zmieszam go z balsamem do ciała...;) Na plus - rozświetlenie wewnętrznego kącika oka. W moim przypadku paletka jest na słabe 3 wizażowe gwiazdki - zużyć i zapomnieć.
  • 4 czerwca 2021 o 17:19
    Klasyka
    Paletka wpadła mi w oko od razu. Szukałam lekko zimnego brązu do konturowania i rozświetlacza o szampańskim odcieniu, więc to było to, czego szukałam. Jestem pozytywnie zaskoczona. Za paletkę dałam około 20 zł, więc tym bardziej. Bronzer jest neutralny i daje bardzo naturalny efekt. Oczywiście nie posiada drobinek. Jest dość miękki, ale nie robi na twarzy plam. Ciężko sobie zrobić nim krzywdę, pigmentacja jest dość dobrze wyważona. Rozświetlacz też wychodzi bardzo naturalnie. Daje efekt lekko mokrej skóry, drobinki są bardzo drobne i niezauważalne. Piękny kolor, który wystarczy nałożyć lekko palcami na kości policzkowe. Tak naprawdę ta paletka to klasyka, może stanowić bazę wielu makijaży. Warto ją mieć.
    Zalety:
    • Naturalne kolory
    • Niska cena
    • Odpowiednia pigmentacja
    • Lusterko
    xems95
    6 maja 2020 o 7:38
    Całkiem fajna paleta
    Paletę zakupiłam z polecenia Maxineczki, po obejrzeniu kilku jej filmików. Na tą chwilę, nie mogę powiedzieć, że przetestowałam ją do maksimum, ale już jakąś opinię sobie wyrobiłam. Przede wszystkim paleta jest zamknięta w porządnym opakowaniu, z mocnym zamknięciem. Kolor bronzera w opakowaniu wypada dość chłodno, bardzo ładnie, jednak po nałożeniu na twarz nie jest on zupełnie chłodny, raczej neutralny, Osobiście jestem miłośniczką zimnych bronzerów, więc miałam nadzieję, że i ten taki będzie. ALE. Po nałożeniu go na twarz, po prostu mnie do siebie przekonał! Jest pięknie neutralny, nie daje efektu pomarańczowej twarzy. Nakłada się go cudownie, nie robi plam, można stopniować, pigmentacja jest odpowiednia. Osobiście użyłam go również na powieki i tam też super się sprawdził, Jest dość trwały, wytrzymał cały dzień, wieczorem nie zauważyłam żadnych plam, czy wytarć. Co do rozświetlacza, tutaj przepadłam. Jest PRZEPIĘKNY! Na twarzy wygląda mokro, nie ma żadnych drobinek brokatu, które wyglądałyby brudno. Świeci się niesamowicie, Na tą chwilę jest to mój ulubiony rozświetlacz. Podsumowując, paletka jest świetna, bardzo uniwersalna, poręczna. Plusem jest lusterko, które jest mega wygodne. jakość produktów, biorąc pod uwagę cenę za jaką dostajemy dwa produkty, jest na wysokim poziomie, zdecydowanie będę jej używać bardzo często i uważam, że jest idealna dla osób, które lubią bronzery o neutralnym odcieniu i przepiękne rozświetlacze! :)
    Zalety:
    • cena,
    • jakość,
    • trwałość produktów,
    • kolor bronzera,
    • nie robi plam,
    • idealna pigmentacja,
    • łatwo się blenduje,
    • przepiękny kolor rozświetlacza,
    • rozświetlacz daje efekt "mokrej" twarzy
    Wady:

Zobacz także inne Palety do konturowania