Peelingi do twarzy

Oriflame NovAge, Skin Renewing Peel Odnawiający peeling do twarzy

• 24 września 2023 o 11:44
    Odnawia!
    Peeling z serii NovAge od Oriflame jest delikatny ale nie przeszkadza to w jego skuteczności. Peeling nakładam na skórę twarzy i szyi dwa razy w tygodniu, zostawiam na ok 20 minut, pod koniec wykonuje delikatny masaż i zmywam ciepłą wodą. Skóra jest po nim rozpromieniona, wygładzona. Przy dłuższym stosowaniu widać redukcję drobnych zmarszczek.
  • 12 kwietnia 2023 o 9:30
    Miłe zaskoczenie
    Ponieważ pewnego razu ten peeling pojawił się w katalogu w bardzo dobrej cenie (jak na serię Novage), postanowiłam kupić go jako ciekawostkę, gdyż na co dzień używam kosmetyków złuszczających z drobinkami. Specyfik nakładamy wieczorem na twarz, trzymamy 20 minut i zmywamy - tak jak zwykłą maseczkę. Przyznam, że jest to dla mnie dość kłopotliwe, bo zazwyczaj staram się jak najszybciej wziąć prysznic, wmasować balsam, ogarnąć twarz i iść spać, więc dołożenie 20 minut do mojego wieczornego rytuału pielęgnacyjnego jest wyzwaniem. Okazuje się jednak, że efekt jest wart tych parudziesięciu minut. Na początku spodziewałam się, że i tak raz w tygodniu będę musiała wspomóc działanie tego peelingu jakimś złuszczaczem z drobinkami, ale... moja cera jest tak gładka jak podczas używania zwykłego peelingu.
    Zalety:
    • nie powoduje u mnie nawet najmniejszych podrażnień (a obawiałam się tego)
    • z powodzeniem może zastąpić peeling z drobinkami, sprawdza się nawet przy mojej tłustej, problematycznej cerze
    • wygodna w użyciu tubka
    Wady:
    • konieczność wykonywania tego zabiegu wieczorem i odczekania 20 minut
    • regularna cena
  • 15 marca 2023 o 0:04
    Skuteczny peeling
    Peeling świetnie złuszcza martwy naskórek. Nadaje się do skóry wrażliwej. Nie posiada drobinek, które mogłyby podrażniać cerę. Jest to produkt w tubce, którą można rozciąć. Dzięki czemu nie marnujemy kosmetyku. Peeling ma dla mnie lekko nieprzyjemny zapach. Jego cena nie należy do najniższych. Jednak jest produktem dobrej jakości. Szczerze polecam :) Peeling najlepiej stosować wieczorem, a rano używać kremu z filtrem, ponieważ substancje zawarte w kosmetyku uwrażliwiają naszą skórę na promienie słoneczne (co może doprowadzić do powstawania przebarwień).
    mojaga
    27 stycznia 2023 o 21:04
    Bardzo dobry
    Piling jest biały , o gęstej konsystencji . Efekt gładkiej i oczyszczonej skory jest widoczny od razu. Mam tylko problem z jego zmyciem, tzn mam wrażenie , ze nie chce się spłukać , ale to jest raczej efekt jego działania . Polecam .
    Zalety:
    • Poręczne i ładne opakowanie
    • Wygładza
    • Poprawia wygląd
    • Nie uczula
    • Nawilża
    Wady:
    • Dziwny zapach
    • Wysoka cena regularna
    kkdd22
    17 stycznia 2023 o 22:08
    Peeling enzymatyczny do twarzy
    Składem nie odbiega od produktów z górnej półki. Konsystencja białego kremu (cos jak klasyczny krem nivea). Nakładamy na skórę twarzy i trzymamy przez ok. 20 min. Samą wodą może zmywać się dość opornie ale da radę. Skóra jest gładsza, miękka. Nie robi szkody skórze, jest delikatny. Opakowanie ma kształt spłaszczonej tubki, zamkniete w kartoniku, wygląda elegancko. W promocji można zakupić. Warto mieć peeling enzymatyczny w swojej kosmetyczce.