Wody toaletowe damskie

Avon Soft Musk Delice Fleur De Chocolat EDT

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 marca 2022 o 16:32
    Ładny ale nietrwały
    Skuszona pozytywnymi opiniami zakupiłam to pachnidełko. Z opisu wiedziałam, że zawiera czekoladę dlatego nie mogłam przejść obok obojętnie. Zapach przypomina mi wycofane już niestety perfumy Armani Mania dla pań. Uwielbiałam je, były mega. Według mnie zapach jest do nich zbliżony, czuje wanilię i ukochaną czekoladę. Jest ciepło, otulająco i bardzo miło. Jednak zapach jest nietrwały, bardzo szybko znika, niektóre mgiełki do ciała są trwalsze. Avon mógł stworzyć coś naprawdę wyjątkowego, a stworzył....no właśnie, co?.......
    Zalety:
    Wady:
    U konsultantki
    ma9ini
    21 października 2021 o 20:16
    Czekolada znika, zostaje Avon
    Po cichu liczyłam na coś podobnego do Yo Chic Choc Oriflame, którego używałam bardzo dawno temu i chyba były to moje pierwsze perfumy. Jest jakaś niewielka nutka podobieństwa, choć tamto była ciężka, zadziorna, gorzka czekolada a ta jest po prostu budżetowa i typowo avonowska. W otwarciu jeszcze czuć czekoladę, później czekolada znika, a zostaje Avon. Zapłaciłam chyba 13 zł, ceny katalogowej nie warty. Szału nie ma, buteleczka fajna, ale korek strasznie tandetny. Lepiej by się prezentował w kolorze brązowym.
  • 20 września 2021 o 22:22
    Czekoladowa bajka...
    Mialam w dziecinstwie ksiazeczke- bajke o krolewnie, ktora zyla w krainie czekolady... Do tej pory pamietam obrazek w tej ksiazeczce- rudowlosa ksiezniczke w zielonej sunkience stojaca w oknie bialej wiezy. Pod wieza plynela rzeka cieplej mlecznej czekolady... Jako dziecko ery komuny znalam tylko zapach i smak wyrobow czekoladopodobnych ale wyobrazalam sobie jak pachniec musi taka rzeka tej prawdziwej... Slodkiej, mlecznej, lepkiej ... Ta kreacja Avon ma cos z tych moich dziecinnych wyobrazen. Bardzo cieply, czekoladowy zapach, bliskoskorny i cieply. Idealny na jesienny podwieczorek.
  • 14 września 2020 o 10:30
    A mogło być tak pięknie...,
    Nie wyszły te perfumy Avonowi, oj nie. Cała otoczka, magiczna nazwa (Delice, Fleur de Chocolat!), nuty zapachowe - nie czytając opinii tutaj, a jedynie posiłkując się katalogiem, to byłabym przekonana, że te perfumy są wprost stworzone dla mnie, wielbicielki słodyczy wszelakiej. Tak się złożyło, że otrzymałam latem flakon tych perfum - od razu zaaplikowałam solidny psik na nadgarstek i cóż...Słabiutko, panie dziejku, słaaabooo! Otwarcie to alkohol+kurz+zwietrzała czekolada - mam silne skojarzenie z przeleżanymi od niepamiętnych czasów czekoladkami, których nikt nigdy nie skosztował. Znałam takie osoby, które na szafie w dużym pokoju kitrały bomboniery sprzed X lat, nigdy nawet do nich nie zaglądając - i jestem pewna, że gdyby te cuda cukiernicze wydobyć z zakurzonych pudełek, to pachniałaby właśnie w ten sposób. Gdy minie ta faza (na szczęście trwa ona krótko), to robi się nawet miło i przyjemnie, choć nadal nie jest tak, jak być powinno. Znika zapach kurzu i starości, za to pojawia się wanilia i odrobina soku mandarynkowego - ale odrobina, prym wiodą wanilia i ta czekoladopodobna nuta - celowo użyłam tego słowa, bo z prawdziwą czekoladą nie ma to niestety zbyt wiele wspólnego, to raczej taka tania pseudo czekolada, którą polane były tzw ciepłe lody (pamiętacie na pewno ten wynalazek :D ). Mimo tych niezbyt dobrych skojarzeń, całość wybrzmiewa zaskakująco przyjemnie, przytulnie i miło - ot, idealny zapach do książki, kocyka, gorącej czekolady w kubku i deszczu bębniącego o szyby. Gdyby nie skandaliczna wręcz trwałość i zerowa projekcja, to mogłabym nosić je do ludzi - ale moje panie, 3 h to jest naprawdę kiepski wynik. A czuć to cudo dopiero po wwąchaniu się w nadgarstki... Znalazłam jednak sposób, by je zużyć - mieszam je z jakimś waniliowcem, akurat miałam resztkę Vanilla Fields i taka mieszanka sprawdziła się naprawdę dobrze - trwałość podskoczyła do 7 h(ale to zasługa VF), zniknęła sztuczność taniej czekolady, została za to słodycz czekoladowej posypki, miła wanilia i odrobina mandarynki, co uczyniło całość słodką, waniliowo-czekoladową chmurą o dobrych parametrach. Dorzucę słówko o flakonie - minimalistyczny i prosty, ale wykonany solidnie - nie do końca w moim stylu, ale nie mogę mu nic zarzucić. Cóż mogę powiedzieć... Spodziewałam się czegoś innego. Rozkosznej słodyczy pralin, puchatej wanilii najwyższej klasy i soczystych mandarynek. Dostałam z tego tylko wanilię i kroplę mandarynkowej esencji - a czekolada, która miała być królową tego dzieła, okazała się być pospolitym przebierańcem. Mój flakon zużyję (na swój sposób), kolejnego na pewno nie kupię - szkoda czasu i pieniędzy.
  • 4 kwietnia 2020 o 6:57
    Rozczarowanie....
    Uwielbiam Avon Soft Musk więc gdy w katalogu zobaczyłam kolejną wersję tych perfum o czekoladowym zapachu w bardzo przystępnej cenie(ok 18zł) odrazu złożyłam zamówienie. Powiem szczerze że nie mogłam się go doczekać. Znając poprzednią wersję byłam pewna że waniliwa z czekoladą to będzie prawdziwa słodycz.No i nastąpiło rozczarowanie... Opakowanie jest proste/klasycze bez jakiegoś wow.Przezroczysta butelka z napisami z białą zawleczką-no mi osoboście się nie podoba,wygląda tanio. Tylko napis delice fleur de chocolat daje nadzieję że buteleczka skrywa jakąś słodycz...Niestety. Po spryskaniu skóry ja pierwszy plan mocno wybija się wanilia-ona jest bardzo wyczuwalna i przyćmiewa w sumie wszystko.Po chwili poczułam czekolade-ale nie taką słodką jak sobie to wyobražałam.Jest to zdecydowanie zapach czekolady gorzkiej/deserowej-nie ma nic wspólnego ze słodyczą.W kolejnych minutach zapach ciemnej/deserowej czekolady zaczyna mieszać się z wanilią i dominować nad nią-teraz jest bardziej wyczuwalna i tworzą przyjemną dla nosa kompozycje. Przeczytałam że główne nuty to: -wanilia(tak jest,na początku na 1 planie) -czekolada(owszem,ale gorzka/deserowa-mocny nie słodki zapach który po chwili wychodzi na 1 plan) --mandarynka(?!serio?Ani przez moment nie byłam w stanie wyczuć nic innego niż wanilia i czekolada,gdybym nie przeczytała że jest w skladzie nie mialabym pojęcia) Zapach ładny,miły,polubiłam go ALE... Nie idzie go "nosić".Po godzinie już praktycznie jest niewyczuwalny na skórze -trzeba byłoby używać go co godzine dla podtrzymania zapachu.Szkoda,wielka szkoda.
    Zalety:
    • Zapach.Mieszkanka wanilii z czekoladą bardzo przypadła mi do gustu.
    • Cena-chyba 18 zł w promocji
    • Pojemnosc
    Wady:
    • Opakowanie-zbyt proste
    • Trwałość-kompletna porażka.Tak nietrwałego zapachu nie miałam już dawno.