Serum do paznokci

Regenerum Regeneracyjne serum do paznokci w lakierze

Regenerum Regeneracyjne serum do paznokci 8 ml
Regenerum
notino.pl
Aflofarm Regenerum regener serum d/pazn.lakier 8ml
Apteka Polska APTE.PL
Aflofarm Regenerum regener serum d/pazn.lakier 8ml

Nasi użytkownicy zostawili 48 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 listopada 2024 o 22:31
    Dobra odżywka do paznokci
    Jestem zadowolona z tej odżywki do paznokci. Ma dobrą konsystencję, ładnie rozprowadza się po paznokciu, wyrównuje powierzchnię płytki paznokcia oraz nadaje delikatny połysk. Powłoka utrzymuje się w dobrym stanie przez około tydzień. Pędzelek i buteleczka są wygodne w użyciu. Zaznaczam, że moje paznokcie są w dobrej kondycji. Używam serum, by podtrzymać ten stan oraz uzyskać przy tym naturalny efekt estetyczny. Uważam jednak, że cena mogłaby być niższa, ale i tak kupię ponownie.
    • Ładny efekt wizualny
    • Podtrzymuje dobry stan paznokci
    Wady:
    • Zbyt wysoka cena
  • 1 listopada 2024 o 20:37
    Super serum
    Od dwóch miesięcy stosuję i używażam, że jest super. Po hybrydzie stosowanej okolo roku tak bardzo chcialam już mieć swoje, piękne paznokcie. I sie udalo dzięki regenerum. Osobiście wybralam wersję w różowym lakierze, bo bardziej mi odpowiadala i się nie zawiodlam. Wystarczyly raz pomalowane paznokcie a ja już moglam cieszyć sie ich pięknem.
    Zalety:
    • wzmacnia paznokcie
    • daje super polysk
    Wady:
    • nie umiem znaleźć
  • 25 czerwca 2024 o 12:53
    Sama nie wiem...
    Moje paznokcie nie są szczególnie problematyczne od kiedy doprowadziłam je do porządku. Jasne, że czasem się rozwarstwią, ale w porównaniu z tym, co było kiedyś, są naprawdę mocne i zdrowe. Czy to za sprawą tego produktu? – Nie wiem. Być może jakoś się do tego przyczynił... Nie mam tego okropnego nawyku obgryzania paznokci, ciągle smaruję ręce kremami, staram się dbać o dietę, nigdy nie nosiłam tipsów, hybryd, żeli, a paznokcie maluję tylko klasycznymi lakierami. Ten czerwony z H&Mu odbarwił mi płytkę (chyba jest już przeterminowany) - stała się ona wstrętnie żółta... Poza tym niektóre z moich paznokci mają żłobienia (nie wiem, od czego), których chciałabym się pozbyć. Kilka dni temu poprosiłam Mamę o Regenerum. Będąc na zakupach, wstąpiła do apteki. Chciałam wersję z pędzelkiem, ale kupiła tę, w lakierze. Znam obie, bo wcześniej używałam jedną i drugą. Dlaczego wolałam tę olejkową z pędzelkiem? Ponieważ pamiętam, że ta w lakierze odchodziła płatami od paznokci. Pomyślałam, że może skończył się termin ważności i dlatego tak się działo? Zabrałam się do testów. Okazało się, że ten robi dokładnie tak samo! :( Buteleczka była dobrze zakręcona, a ja podążałam za instrukcją: zmyłam resztki lakieru (co prawda zmywaczem acetonowym, bo innego w tej chwili nie mam), delikatnie starłam gąbeczką płytkę paznokci, dokładnie umyłam ręce i nałożyłam warstwę Regenerum. Buteleczka jest bardzo poręczna, fajna, wykonana z grubego szkła, a pędzelek jest precyzyjny i na tyle wygodny, że robiłam to leżąc w łóżku. :D Formuła jest szybkoschnąca, ma znośny zapach i śliczny mleczny kolor, który dodatkowo bardzo estetycznie nabłyszcza paznokcie. Skuteczność tego produktu trudno ocenić (rzeczywiście trochę... tak jakby rozjaśniał płytkę... hmmm...), bo - jak pisałam wyżej - schodzi płatami z paznokci po pierwszej lepszej kąpieli, po pierwszym lepszym zadziorze, lakier ze względu na to jak bardzo jest płynny, nakłada się nierównomiernie, spływa do skórek, a każda próba wyrówniania tego za pomocą delikatnego zdrapania kończy się zerwaniem całego kawałka zaschniętego lakieru. Przedziwnie zastyga... Staje się gumowaty i chyba dlatego odchodzi od paznokci. Chyba powinnam mu wręczyć dwie gwiazdki, bo ma poważne wady, jednak dorzucam jeszcze jedną ze względu na to, jak pięknie ten mleczny połysk wygląda na paznokciach. [DOPISEK] jednak pozostaję przy dwóch gwiazdkach, bo to nie jest lakier do paznokci, który ma za zadanie pięknie wyglądać na paznokciach, tylko odżywić je i wzmocnić - a tego niestety praktycznie nie robi.
    Zalety:
    • bardzo fajna szklana buteleczka
    • wygodny precyzyjny pędzelek
    • piękny mleczny odcień
    • imponujący połysk
    • dostępny w drogeriach i aptekach
    Wady:
    • zbyt płynna formuła, która spływa do skórek, rozkłada się nierówno
    • lakier po wyschnięciu staje się gumowaty i odchodzi płatami
    • zbyt wysoka cena w stosunku do jakości
  • 29 marca 2024 o 22:53
    Nieudane serum
    O ile jestem ogromnym fanem serum Regenerum w pisaku (olejowa konsystencja), tak ten produkt w mojej ocenie nie wyszedł producentowi. Na samym początku myślę, że warto tutaj zaznaczyć, że jest to odżywka w formie zwykłego lakieru do paznokci. Ma dość intensywny zapach typowego lakieru właśnie. Pojemność jest całkiem duża. Pędzelek ma wygodny kształt i sam lakier wysycha dość szybko na płytce. Produkt powinno nakładać się warstwami, każdego dnia dokładamy jedną. I tutaj zaczyna się problem - ten produkt odchodzi płatami juz po pierwszym dniu, czyli po pierwszej warstwie. Jest naprawdę bardzo nietrwały i kruchy. Ciężko ocenić jego działanie, skoro on w ogóle nie trzyma się paznokcia. Ok, ma piękny mleczny odcień (jeden z moich ulubionych), ale nic poza tym w mojej ocenie. Nie zauważyłam wzmocnienia i regeneracji płytki paznokcia. Więcej się przy nim nadenerwowalam. Serum jest dostępne w drogeriach. Kupiłam je akurat w aptece internetowej (wychodziło najtaniej). Na plus warto tutaj zaznaczyć jego dostępność i fakt, że nie jest zbyt drogi. Po jakimś czasie zaprzestałam jego używania. Zostalo mi około pół butelki i oddałam go siostrze. Co się okazało - strasznie zgęstniał i efekt odchodzenia od płytki tylko sie wzmógł. Nie wróciłam już do niego ponownie. Ogolnie nie wspominam go dobrze, wole olejową wersję (jest dla mnie hitem). Nie polecam go. Uwazam, że na rynku są lepsze odżywki.
    Zalety:
    • ładny mleczy odcień
    • dość tani i łatwo dostępny
    • szybko wysycha po nałożeniu
    • wygodny pędzelek do nakładania
    • dość spora pojemność
    • wytrzymała butelka
    Wady:
    • odchodzi od płytki paznokcia juz po pierwszej warstwie
    • jest kruchy na paznokciu, nie można zauważyć efektów przez to, że się go po prostu nie trzyma
    • szybko gęstnieje, co tylko wzmaga odpadanie od paznokcia
  • 19 marca 2024 o 17:20
    Fajny produkt
    Nie mam problemów z paznokciami, ale ponieważ najczęściej maluję paznokcie lakierem bezbarwnym, to wybieram produkty z odżywką aby połączyć przyjemne z pożytecznym. Ten lakier ma mleczny odcień w buteleczce a na paznokciach jest bezbarwny. Daje delikatny połysk, łatwo się rozprowadza i szybko zasycha. Utrzymuje się kilka dni. Nie odpryskuje tylko schodzi jakby ścierając się. Lakier jest dość wytrzymały; mycie naczyń mu nie straszne;) Pędzelek jest średniej grubości- dla mnie optymalnej. Właściwości wzmacniające ciężko mi ocenić bo tak jak wspomniałam mam mocne paznokcie. Podsumowując jestem zadowolona z tego produktu.
    • Wygląd na paznokciach
    • Łatwość malowania