Toniki i hydrolaty

Son & Park Beauty Water Wielozadaniowy toner do twarzy

• 6 stycznia 2022 o 11:17
    Podrażnia, nie jest wart pieniędzy
    Jest to jeden z produktów bardzo polecanych za granicą. Skuszona obietnicami, które ma zrobić ten produkt kupiłam. Jednak po spojrzeniu na skład widać, że ten produkt większość osób podrażni i nie jest wart ani grosza. Na drugim miejscu Alkohol Denaturat, na innych miejscach inne alkohole. Pełno olejów zapychajacych skore. Osobom które nie mają problemów skórnych, ani z zapychaniem ani z podraznianiem, szczególnie cerom tłustym podpasuje przez składniki antybakteryjne jak olejek herbaciany, oczar wirginijski. Tak duża ilość składników roślinnych nie łączy się dobrze ze sobą. Zalety: - opakowanie minimalistyczne, przezroczyste eleganckie Wady: - zapycha - zapach jak płyn do ubikacji - za dużo roślinnych składników= podrażnienie - cena
  • 19 lipca 2021 o 16:15
    Beauty Water świetnie działa na moje świecące czoło, lecz przy wrażliwiej cerze się nie sprawdza
    Koreańska marka Son & Park prezentujeBeauty Water jak cud w butelce. Wielozadaniowy toner do twarzy to peeling przeznaczony do większości rodzajów skóry (normalnej, tłustej, mieszanej, suchej i wrażliwej) który ma łagodzić matowość, suchość i nierówną teksturę. Lista składników jest dość długa, ale widzę na niej wiele ekstraktów roślinnych. Można znaleść tu wodę Hamamelis Virginiana czyli oczar, roślina zawiera silny przeciwutleniacz, ale jest jest wytwarzana w procesie zwanym „destylacją parową”, a podczas tego procesu do mieszanki dodawane są różne części rośliny, więc nie zawsze wiesz, jakie stężenie garbników uzyskasz na końcu. Destylacja parowa obejmuje również alkohol, więc dostajesz go również do wody z oczaru, który jest w składzie naszej Beauty Water, co po niektórym może już przeszkadzać. Posiadam skórę wrażliwą, ale moje czoło należy do tych świecących się partii twarzy. Beauty Water nakładałam na twarz wacikiem rano i wieczorem przez około 2 tygodni, dobrze działała na moje tłuste czoło, ale wszystko pod moimi brwiami już miało problem. Po dwóch tygodniach moja skóra jest napięta, sucha i po prostu spragniona nawilżenia. Nie jestem pewna, na co reaguję moja wrażliwa część twarzy, ale domyślam się, że to albo oczar wirginijski, albo alkohol, które znajdują się wysoko na liście składników. Zakładam, że działa lepiej na dziewczęta i facetów o bardziej tłustej skórze niż moja. Z pewnością redukuje świecące się czoło, ale nie nadaje się do skóry wrażliwej tak jak moja.
    Wady:
    • w składzie wody Hamanelis Virginiana dostaniemy również alkohol
    kasior2
    5 października 2019 o 9:11
    Woda
    Producent obiecuje delikatny tonik, który ma zarazem właściwości złuszczające. Z mojego punktu widzenia działanie jest tak delikatne, że w zasadzie żadne: nie widać żadnego złuszczenia, rozjaśnienia ani nawet nawodnienia. Płyn ma dosłownie konsystencję wody, brak koloru oraz zapachu, co może sprawiać wrażenie, że nabyliśmy luksusową wodę za 100 złotych. Rzeczywiście zawiera w składzie między innymi wodę lawendową oraz różaną, których jednak nie czuć. Raczej nie spotkamy się ponownie.
    Zalety:
    • Brak zapachu
    • Skład
    • Wyrównuje PH
    Wady:
    • Nie rozjaśnia
    • Nie złuszcza