Kremy i maski do stóp

Undofen Kuracja krem pękające pięty

• 29 września 2024 o 9:56
    Bardzo skuteczny
    Choć zwracam uwagę na pielęgnację ciała,stopy i pięty były u mnie zazwyczaj traktowane raczej po macoszemu,czyli od czasu do czasu jakiś krem,bez specjalnej regularności w stosowaniu,od czasu do czasu zafundowałam im też jakiś peeling. Czas niestety jest nieubłagany i niestety również w tej materii przyszedł moment na zwiększenie świadomości by zaopiekować się tym obszarem. Moje popękane pięty na pewno nie były wersją hardcore,raczej powiedziałabym były lekko odznaczone kreseczkami na lekko zrogowaciałego naskórka, niemniej jednak dla mnie efekt był już na tyle nieestetyczny,że postanowiłam działać. Krem Undofen moim zdaniem na bardziej konsystencję maści,jest mocno gęsty i tłusty. Przekłada się to na jego wydajność bo naprawdę niewielka ilość wystarczy na aplikację . Ja stosuję go na noc, dodatkowo nakładam skarpetki. 2 dni takiej kuracji i moje stópki są jak nowonarodzone, mięciutkie i bez nieestetycznych zgrubień. W tej chwili stosuję profilaktycznie 1-2razy w tygodniu. Jak na krem złapany w promocji bez większych planie jestem zachwycona.
    Inne
  • 24 września 2023 o 14:36
    Perełka
    Latem zawsze mam mocno popękane pięty. Zawsze na noc nakładam odrobinę tego produktu. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że naprawdę silnie nawilża skórę. Po nałożeniu ma gęsta, trochę tłustawą konsystencję. Dość długo się wchłania. Alee rano.piety są miękkie i gładkie w dotyku. Stosuje go już miesiąc i problem suchych i popękanych stóp minął. Stosuje go nadal profilaktycznie taż na jakiś czas i super nawilża. Polecam, napewno sprawdzi się u każdego.
    Zalety:
    • super nawilża
    • eliminuje problem popękanych stóp
  • 6 czerwca 2023 o 21:28
    Must have dla pięt
    Krem Undofen zakupiłam by szczególnie przed okresem letnim zadbać o kondycję moich pięt i móc bez uczucia zażenowania nosić sandałki z odkrytymi piętami. Niestety natura nie obdarzyła mnie piętami niemowlaka z gładką i miękką skórką a wręcz przeciwnie problem pękającej i chropowatej skóry pięt stanowił zawsze moją zmorę i skłaniał do ciągłego stosowania skarpetek złuszczających i zabiegów ścierania. Undofen zwrócił moją uwagę nie tylko poprzez obietnicę efektów już po pierwszym użyciu ale również informację, że jest odpowiedni dla diabetyków. Dzięki temu mogę stosować go nie tylko ja ale również mama która zmaga się z cukrzycą i w jej przypadku stosowanie skarpetek złuszczających jest niewskazane. Obietnice składane na opakowaniu kremu okazały się być prawdziwe. Krem naprawdę poprawia kondycję pięt. Zmiękcza i wygładza skórę, która przestaje wyglądać jak popękana biala skorupka. Dość długo się wchłania i nie pachnie szczególnie ładnie ale też nie odrzucająco. Ja stosuję krem głównie wieczorem i efekty po 2 tygodniach są naprawdę godne pochwały. Mama również odnotowała zdecydowanie lepszą kondycję pięt i zero powikłań związanych z problemami cukrzycowymi. Jednym słowem obie jesteśmy bardzo zadowolone :)
    Zalety:
    • naprawdę poprawia kondycję pięt
    • może być stosowany przez diabetyków
    Wady:
    • niezbyt przyjemny zapach kremu
    • długo się wchłania
  • 23 marca 2022 o 9:38
    Undofen, Kuracja krem pękające pięty
    Tylko Undofen.Mój mąż używał inne kremy lecz tylko ten narawdę pomógł mu na popękaną skórę na piętach.Już po pierwszym użyciu było widać poprawę . Mąż stosuje krem na noc ,wchłanie się dość długo brudzi gdyż jest bardzo tłusty,zapach nie za ładny ale do zniesienia,liczą się efekty.Skóra nie pęka co za tym nie ma bólu pięt,wygładza,wydajny.
    Zalety:
    • Wydajny,działa.
    Wady:
    • Zapach,brudzi.
  • 22 marca 2022 o 23:52
    Godny polecenia
    Na opakowaniu producent zapewnia nas o 3 efektach - 1. rezultaty po pierwszym użyciu 2. zmiękcza i wygładza 3. regeneruje nawet bardzo suchą skórę pięt Muszę przyznać że zgadzam się z wszystkimi punktami. Nie spodziewałam się szczególnie pierwszego punktu. Zaraz po nałożeniu skóra wydaje się bardzo wygładzona, miększa - fakt, pozostawia tłustą warstwę, ale nawet na opakowaniu jest napisane, aby zakładać skarpetki po aplikacji dla wzmocnienia efektu, a wtedy ten problem znika.