Preparaty punktowe

Eveline Cosmetics # Clean Your Skin, Punktowy żel przeciw pryszczom i zaskórnikom do twarzy

• 11 listopada 2020 o 16:18
    Sprawdza się
    Produkt trafił do mojej kosmetyczki po ostatnich zakupach w hebe. Nigdy wcześniej nie używałam kosmetyków na zmiany punktowe, ale doszłam do wniosku, ze jeśli mam ich szybciej się pozbyć pora się w coś zaopatrzyć, skusił mnie m.in. ze względu na cenę. Opakowanie w którym mieści się produkt jest zakończone kulką. Z jednej strony używanie kulki jest przyjemne, chłodzące. Jednak obawiam się przenoszenia bakterii przez bezpośredni kontakt ze skórą. Produkt ma bardzo przyjemny, miętowy zapach, który potęguje uczucie chłodzenia. Stosuję go na pojedyncze, świeże wypryski. Jest przezroczysty i aplikuje się go dość mało, przez co czasem ciężko mi stwierdzić czy chociaż odrobinę wypłynęło na skórę. Szybko się wchłania i jest delikatny. Muszę też przyznać, że faktycznie działa. Następnego dnia zmiany były wyraźnie zmniejszone i zdecydowanie mniej wyczuwalne i widoczne.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • kulka
  • 29 kwietnia 2020 o 10:54
    Nie koniecznie
    Kupiłam ten preparat w hebe. Do zakupu skusił mnie kawas salicylowy w składzie. Opakowanie świetne fiolka z metalowa kuleczka. Bardzo przypomina mi pod względem opakowania preparat punktowy z vichy. Jedynie do czego moge się doczepić nie widać ile preparatu zostało. Konsystencja bardzo wodnista spodziewałam się bardziej formy żelu. Po aplikacji mam mocno zaczerwienione miejsca gdzie go użyje ale po pół godzinie to mija. Ja mówiłam powyżej skusił mnie kawas salicylowy gdyż zawsze świetnie sprawdza mi się na pojedyncze niespodzianki ale nie tym razem nie zauważyłam jakieś dużej poprawy tych miejsc które aplikuje na noc. Nie działa to na zaskórniki. W przedziale od małych do większych niedoskonałości nie radzi sobie z żadnymi może delikatnie wysusza ale nie widzę zbyt dużej poprawy. Nie pogarsza stanu cery ale nie widzę działania. Wiec ja jestem na nie. A szkoda bo produkt jest w przystępnej cenie dostępny w drogerii stacjonarnie.
  • 19 stycznia 2020 o 9:33
    Punkciak
    Żel zamknięty w praktycznej, minimalistycznej buteleczce z kulka jako aplikator - też bardzo praktyczne. Jego zapach trochę alkoholowy ale gdyby nie to, pewnie słabo by radził sobie z wypryskami czy innymi niechcianymi wrogami na naszej twarzy. Używam go tylko punktowo. Jakoś nie doczytałam, żeby używać na całą twarz w celu zmniejszenia zaczerwienień czy zredukować wydzielanie sebum. jeśli chodzi o działanie punktowe to byłam przekonana, że faktycznie poradzi sobie z dopiero co pojawiającymi się niespodziankami na buzi i tak jest. Producent zapewnia i jest to prawda. Te mniejsze znikają w zasadzie po kilku/nastu godzinach. Czasami potrzeba zaaplikować 2 raz, jednak buzia po nim jest gładka i bez widocznych elementów. Używam od 2 miesięcy (na spółkę z partnerem, który nawiasem mówiąc też jest zadowolony) i nadal słychać jak przelewa się płyn w buteleczce. Jako punkciak sprawdza się idealnie.
  • 14 listopada 2019 o 21:29
    Naprawdę działa!!!!
    Byłam sceptycznie nastawiona do tego kosmetyku ze względu na rzekome efekty. Producent obiecuje, że dany kosmetyk ma pomóc nam w pozbyciu się zaskórników i pryszczy. Z racji na kobiece dni, miałam kilka niedoskonałości, które doskwierały mi. Stwierdziłam, że to idealny moment na test żelu. Zrobiłam to oczywiście nie mając najmniejszych wątpliwości, że owy produkt się sprawdzi. Wstałam rano i ku mojemu (naprawdę) ogromnemu zdziwieniu, wszystkie niedoskonałości zmalały i do mocno, zostały tylko wysuszone ślady. Na kolejny dzień już ich wcale nie było! Ma też przyjemny aplikator, taka kuleczka chłodząca. Według mnie działa, mnie pomógł.