Kremy pod oczy

The Inkey List Brighten-I Eyecream Krem pod oczy

• 24 stycznia 2021 o 8:16
    Bardzo dobry!
    Jestem zdziwiona czytając recenzje tego produktu innych wizażanek. Ten krem u mnie sprawdził się rewelacyjnie. Efekty rozjaśnienia okolicy oczu widziałam już po 2 tygodniach stosowania. Krem świetnie nawilża i szybko się wchłania. Nie mam problemów z używania go pod makijaż. Nie roluje się i nie zbiera w drobnych zmarszczkach pod oczami. Jest bardzo wygodny w użyciu, wyciska się bardzo ładnie, chłodząca metalowa końcówka jest bardzo przyjemna w użyciu. Nic mnie nie uczuliło, nie piecze nawet jeśli troszkę dostanie się w kącik oka. Zapach jest specificzny, kojarzy mi się z takim troszkę mocniejszym zapachem Cetaphilu ale to w niczym nie przeszkadza bo nakładamy go pod oczy nie pod nos. Przykro mi że innym nie zadziałał, ja napewno do niego wrócę.
  • 18 września 2020 o 15:04
    Mam mieszane uczucia
    Recenzję piszę po zużyciu jednego opakowania kremu. Jest on dość wydajny, bo wystarczył na prawie pół roku. Opakowanie jest poręczne, o standardowej wielkości. Metalowy aplikator pozwala na dość wygodne użycie. Konsystencja kremu jest dość lejąca i łatwo wycisnąć go zbyt dużo. Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy i nie wpływa negatywnie na wygląd i trwałość korektora pod oczy. Krem ma w sobie mikroskopijne złote drobinki, które jednak nie odznaczają się na skórze. Jestem alergikiem i uczula mnie większość kremów pod oczy, ale Inkey List nigdy nie spowodował podrażnienia czy alergii. Niestety, nie zauważyłam szczególnych efektów jego działania. W najmniejszym stopniu nie zmniejsza cieni pod oczami, nawilżenie również nie jest imponujące. Skreśla go jedna poważna wada- ZAPACH. Pachnie po prostu okropnie. Na rynku jest wiele kremów o podobnym i lepszym działaniu, więc jestem przekonana, że więcej go nie kupię,
    Zalety:
    • Nie uczula
    • Wydajny
    Wady:
    • Nie daje efektów
    • Okropnie pachnie
    trujnak
    13 maja 2020 o 22:02
    Nie spełnia obietnic producenta
    Producent obiecuje wiele: 2% Brightenyl działa rozjaśniająco na cienie pod oczami - jest 4 x silniejszy od witaminy C. W połączeniu z właściwościami nawilżającymi, ten krem pod oczy znacząco „rozświetli” Twoje spojrzenie. Krem na pewno nic nie rozjaśnia i nie rozświetla :) Zmarszczek nie spłyca, a nawet podkreśla, w miarę nawilża i na tym koniec. Ma fajną metalową końcówkę, dzięki której aplikacja produktu jest bardzo przyjemna. I to jedyna zaleta, jaką znalazłam. Moim zdaniem jeden z gorszych produktów tej marki.
    Zalety:
    • metalowa końcówka tubki
    • trochę nawilża
    Wady:
    • nie rozjaśnia cieni pod oczami
    • raczej podkreśla zmarszczki, niż je niweluje
  • 16 kwietnia 2020 o 21:27
    Wielkie nie
    Nie mogłam się doczekać aż go skończę. To naprawdę najgorszy krem pod oczy jaki miałam. Nie czułam żadnego nawilżenia, a przy jego stosowaniu skóra pod oczami była wręcz bardziej sucha, a drobne zmarszczki bardziej widoczne. Dodatkowo często po zastosowaniu czułam pieczenie. Krem jest lekki, zawiera w sobie drobinki. Tak naprawdę to one dają jedyny efekt rozświetlenia, a nie faktyczne działanie kremu i wpływanie na wygląd skóry. Korektor wygląda na tym kremie sucho i warzy się na twarzy. Zmarszczki zostają podkreślone, nawet te, o których istnieniu nie miałam pojęcia. Opakowanie to tubka zakończona aplikatorem, który w założeniu miał chłodzić i w sumie faktycznie mógłby spełniać taka funkcję. Ciężko jednak wycisnąć idealną ilość kremu - za każdym razem wyciskałam albo za mało albo za dużo. Być może gdybym miała 20 lat, żadnych problemów ze skórą pod oczami i jej przesuszeniem i szukała pierwszego kremu pod oczy - mógłby mi się spodobać i jego rozświetlające drobinki mogłyby być atutem. Mam tak naprawdę niewiele więcej, bo niecałe 30 lat i ten krem już zdecydowanie nie nadaje się dla mojej skóry. Poszukuję czegoś bardziej nawilżającego i odżywczego.
    Zalety:
    Wady:
    • nie nawilża, a wręcz wysusza
    • uczucie pieczenia
    • korektor wygląda na nim kiepsko i sucho
    • pod oczami pojawiają się zmarszczki, o których istnieniu nie miałam pojęcia