Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Lirene Dermoprogram Natura, Eco żel myjący do twarzy `Organiczna biała herbata`

• 3 czerwca 2023 o 21:34
    dobrze oczyszcza twarz
    Żel ma bardzo wygodne opakowanie z pompką. Sam produkt jest łagodny i po jego użyciu twarz jest oczyszczona, a skóra nie jest ściągnięta, bardzo przyjemnie się go używa, nie podrażnia ani nie powoduje innych problemów z cerą. Zapach jest bardzo delikatny i w zasadzie nie wyczuwalny.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z pompką
    • niewyczuwalny zapach
    • skład
    • działanie
    • przyjemne użytkowanie
  • 5 grudnia 2022 o 18:10
    żel do porannej pielęgnacji
    Żel myjący Lirene dostajemy w plastikowej buteleczce z pompką, która higienicznie dozuje odpowiednia ilość produktu. Sam żel ma dość płynna konsystencję. Dla mnie jest to produkt, który nadaje się tylko do porannego mycia twarzy. W wieczornej pielęgnacji sięgam po produkty bardziej skoncentrowane, które lepiej domywają twarz z pozostałości makijażu oraz olejku do demakijażu. Żel Lirene Natura niestety nie radzi sobie z tłustymi konsystencjami, zmywaniem filtrów, czy pozostałościami makijażu. Nie pieni się, nie domywa, a jedynie odświeża skórę. Zapach produktu, również nie zachęca do jego używania- pachnie nieco świeżo, ale jednak mocno chemicznie. Na plus zasługuje skład produktu, który jest w 98% pochodzenia naturalnego.
    Zalety:
    • dobry skład
    • nie zapycha ani nie uczula
    Wady:
    • nie domywa filtrów, pozostałości makijażu
  • 5 września 2022 o 11:46
    Super eco żel!
    Ma wszystko czego od żelu oczekuję, Myje, oczyszcza, jest delikatny, nie ma zbyt intensywnego zapachu, nie podrażnia. Tyle jak dla mnie naprawdę wystarczy. Czasem producenci robią jakieś dziwne cuda z produktów, które powinny być po prostu "zwykłe". Żel nie powoduje uczucia ściągnięcia skóry, ma całkiem niezły skład. Idealny do codziennego stosowania. Pompka odmierza taką ilość produktu ile się potrzebuje. Dla chcących tylko (albo aż) żelu który oczyści skórę- produkt idealny. Ja uwielbiam i zarazem gorąco polecam!
    rerith
    15 sierpnia 2022 o 19:48
    W porządku
    Szczerze mówiąc żel jak wszystkie. Nie wyróżnia się niczym szczególnym, ale też nie jest najgorszy. Dobrze myje twarz i nie wywołuje podrażnień, czyli nadaje się dla cery wrażliwej. Nie pieni się przesadnie, co dla mnie jest dużym plusem. Po umyciu buzia jest odświeżona i nie ma się wrażenia ściągnięcia. Ma neutralny, nie drażniący zapach. Jak dla mnie jest w porządku i pewnie jeszcze kiedyś po niego sięgnę.
    Zalety:
    • neutralny zapach
    • nie pieni się
    • nie podrażnia
    • nie pozostawia uczucia ściągnięcia
    Miroku
    29 maja 2022 o 19:09
    Zwyczajny, nijaki
    Żel Lirene jest bardzo przeciętny i nie zapada w pamięć-zaczynając od właściwości użytkowych, a kończąc na działaniu. Miałam okazję kupić go na dużej promocji, spodobało mi się to kwiatowe opakowanie i skład-oparty na łagodnych detergentach, a jednocześnie bogaty w ekstrakty. Jednak w moim przypadku znowu się okazuje, że moja cera ma gdzieś te eko i bio składy, bo dużo lepiej jej odpowiadają drogeryjne żele Nivea lub emulsja Physiogel. Żel myje, nienajgorzej. Ściąga nadmiar sebum, resztki makijażu. Ale nie czuję po jego użyciu takiego porządnego oczyszczenia oraz przyjemnego odświeżenia jak przy swoich ulubionych produktach do mycia twarzy. Na plus że nie ściąga zbytnio cery i jej stan nie pogorszył się podczas stosowania tego żelu-a obawiałam się tego zważywszy na niedostateczne uczucie domycia skóry. Bardzo nie lubię jego zapachu-sztuczny i drażniący, niczego konkretnego nie przypomina. Konsystencja to taka rzadsza emulsja, w jej przypadku opakowanie z pompką jest świetnym i pomocnym rozwiązaniem. Pieni się delikatnie i dobrze wypłukuje, przy czym produkt do najwydajniejszych nie należy-przy stosowaniu 2xdziennie skończył się w niecały miesiąc.
    Drogeria Natura