Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Vis Plantis Problem Skin, Żel do mycia twarzy i ciała do skóry trądzikowej, tłustej i mieszanej

kaszka_
    26 maja 2024 o 12:59
    działa cuda
    W sumie nie ja z niego korzystam, tylko moja córka (ja przetestowałam dwa razy), ale polecam rękami i nogami patrząc na efekty. Skład - bez sls, łagodna baza myjąca i dziegć. Zapach - dokładnie taki jak skład :) znacie zapach świeżego asfaltu? No to tu mamy coś w tym stylu - sucha destylacja kory brzozowej daje podobny zapach. Kosmetyk w oparciu o produkty naturalne, wiedzę o ziołach i substancje lecznicze wprost z przyrody wzięte. Producent nie ukrywa, co jest w środku i jakiego zapachu się spodziewać, nie dodaje też nut zapachowych, które miałyby ten zapach przyćmić. Pachnie tym czym jest. Po drodze nie obeszło się bez dermatologa i kremów po 100zł..., aż trafiłyśmy na ten produkt. No i pozostał ten żel, zalecenie od lekarza, żeby omijać mleko szerokim łukiem (pewnie każdy ma inne zalecenia) kremy pozostały jako okazjonalne. Żelem można myć ciało i twarz, ze względu na zapach lepiej robić to wieczorem, bo zapach dobrą chwilę utrzymuje się na skórze. Wydajność - bardzo duża. Żel zamknięty w wygodnej, stabilnej butelce z pompką, do tego całkiem ładna szata graficzna, więc nie straszy na półce. Inna sprawa, że czytając opinie przed zakupem spodziewałyśmy się, że nam nos urwie :) A okazało się, że nie taki diabeł straszny :) Zamiast chemii, postawiłyśmy na dziegć.
    Zalety:
    • skuteczność
    Kica.
    14 listopada 2023 o 14:02
    śmierdzi, ale działa!
    Nie zwracam uwagi na zapach kosmetyków, tylko na ich działanie. Jednak tak silny zapach jaki ma ten żel sprawił, że obawiałam się, iż produkt jest mocno zepsuty... potem w necie doczytałam cudze opinie, że ten kosmetyk tak właśnie pachnie. Bardzo intesywnie, a woń jest taka jakiej mogłabym się spodziewac w jakiejś fabryce/zakładzie... Używam go tylko do twarzy - jest ok. Wydajny. Zmywa makijaż. W trakcie używania nie mam żadnych problemów z cerą, naprawdę się sprawdza. nie ściąga skór, nie przesusza. Zero krostek, wyprysków, pryszczy... Plus za duże opakowanie i bardzo przystepną cenę. Nie dla osób wrażliwych na zapachy. Reszta moze próbować ;) Edit: Miałam ostatnio prolem z krostkami na pośladkach. Próbowałam się ich pozbyć aptecznymi kremami - bez skutku. Po tym żelu naprawdę duża poprawa !!!
  • 14 października 2020 o 17:08
    Woń dziegciu...
    Żel autentycznie łagodzi zmiany trądzikowe i stany zapalne, ale jego zapach jest dla mnie nie do przyjęcia. Pod względem działania jest naprawdę skuteczny, ale z ledwością wykończyłam opakowanie. Produkt stosowałam jedynie do mycia twarzy, a i tak czułam go na skórze jeszcze przez 2-3 godziny. Osoby bardziej wrażliwe może rozboleć głowa od intensywności woni. Przez jego "unikalny aromat" nie wyobrażam sobie stosowania go na całe ciało (chyba, że ktoś jest jak Bohun z "Ogniem i mieczem"). Zapach to połączenie duszącej woni naftopodobnych substancji i prawdziwego dziegciu. Nie należę do osób wrażliwych i jestem w stanie wiele rzeczy wytrzymać, ale ten preparat jako jeden z naprawdę niewielu wyznaczył moje granice pod tym względem. Gdyby istniał jego bezzapachowy odpowiednik, z pewnością kupiłabym kolejne opakowanie właśnie dzięki jego przeciwtrądzikowemu działaniu. Niestety przez zapach nie jestem w stanie go ponownie stosować.
    Zalety:
    • działanie przeciwtrądzikowe
    • łagodzi stany zapalne
    Wady:
    • silna i długotrwała woń dziegciu