Cienie do powiek

Semilac Insta Shine by Sylwia Gołębiewska, Paleta cieni do powiek

• 22 kwietnia 2021 o 15:43
    zdecydowanie na tak !
    Cienie łatwo aplikuje się na powiekę i utrzymują się przez długi czas. Piękne kolorki a opakowanie jest bardzo interesujące. Jednym słowem świetna paletka ;)
    Alaku12
    7 lutego 2021 o 12:31
    Zdecydowanie nie!
    Paletka cieni zawiera pozornie ładne odcienie w wykończeniu metalicznym,błyszczącym. Cienie jednak są tak twarde, aż szorstkie. W opakowaniu wyglądają dobrze, jednak ich transfer z opakowania na powiekę graniczy z cudem. Pigment wogóle nie jest zachowany, nie ważne, czy nakładam palcem na bazę pod cienie, czy innym sposobem. Cienie są tak szorstkie, że zamiast równomiernego koloru na powiece zostaje tylko poświata brokatu, który później osypuje się na całą twarz i jest bardzo ciężki do zmycia. W ciągu 2 dni od aplikacji cienia najjaśniejszego drobinki brokatu znajdywałam wszędzie. Palety próbowałam używać, ale niestety jest to niewykonalne. Jedynym plusem palety jest opakowanie.
  • 22 stycznia 2021 o 1:43
    Jestem zadowolona z produktu!
    Paletka cieni Instashine jest genialna. Zakupiłam ją w promocyjnej cenie (25zl) i muszę przyznać, że pomimo niskiej ceny jak na tak solidna paletkę jest cudowna. Cienie są foliowe, mięciutkie a praca z nimi to czysta przyjemność. Utrzymują się na powiece w stanie nienaruszonym przez 10h. Kolory wyglądają przepięknie. Jestem zadowolona!
  • 21 stycznia 2021 o 16:26
    Rewelacja
    Paletka idealna- cztery zupełnie różne od siebie kolory (dzięki czemu nadają się do każdego makijażu), masełkowata konsystencja, mocne napigmentowanie, rozświetlające i piękne kolory, posiadają duże oczka w opakowaniu przez co są baaaardzo wydajne. Cudo!
    Zalety:
    • Piękne opakowanie
    • Konsystencja
    • Napigmentowanie
    • Kolory
    • Różnorodność
  • 27 marca 2020 o 11:31
    Niby wszystko miło i fajnie, ale coś mi tu nie gra
    Większość palet cieni z którymi lubię mieć styczność (Anastasia Beverly Hills, Zoeva czy Affect) ciekawie łączą matowe odcienie z połyskującymi, pełnymi delikatnych drobinek, dając tym samym pełne pole do popisu. Do tej pory jeszcze nie miałam do czynienia z paletą, w której możemy znaleźć wyłącznie błyszczące odcienie. Paleta Semilac Insta Shine by Sylwia Gołębiewska trafiła w moje ręce za sprawą jednego z konkursów na Instagramie. Jej regularna cena na stronie producenta to około 79 złotych, często też można zakupić ją znacznie taniej przy okazji różnorodnych promocji. Paleta została ukryta w czarno-różowym kartoniku, dlatego też z powodzeniem może posłużyć jako prezent. Jej opakowanie jest w mojej ocenie zachwycające - eleganckie i srebrne, przyciągnie wszystkie sroki :) Z przodu umieszczono wodną dekorację, w której odnaleźć można setki maleńkich, migoczących diamencików wraz z opalizującym brokatem, no coś pięknego! Wewnątrz znajdziemy praktyczne lusterko, które pomoże nam w drobnych poprawkach poza domem lub pozwoli na wykonanie makijażu w mniej dogodnych warunkach. Przechodząc do konkretów - mamy tutaj cztery bezimienne cienie do powiek o kremowej formule, które śmiało można określić mianem foliowych. Jest lekko błyszcząca biel, ciepłe złoto, rdzawa rudość oraz miedziana czerwień. Kolory dość niesztampowe, ale zapewniam, że zgodnie z tym co mówi o nich producent, możliwe jest wyczarowanie lekkiego dziennego makijażu :) Są świetnie napigmentowane i dobrze się z nimi pracuje, ale tylko przy użyciu opuszków palców, poprzez delikatne wklepywanie - i przy tym nie osypują się. Nieco gorzej aplikuje się je przy pomocy pędzli, mam wrażenie, że kompletnie nie trzymają się włosia. Można się przy tym lekko zirytować... Zarówno kolor biały, złoty jak i czerwony są tak mięciutkie, że ich aplikacja przy pomocy opuszków palców to czysta przyjemność. Mam jednak kłopot z tym rudym odcieniem bo odrobinę gorzej się z nim pracuje, a jego konsystencja jest już nieco bardziej zbita. Cienie mają spory rozmiar (waga każdego z nich to 3 g), dzięki czemu posłużą na długi czas. Zaaplikowane na bazę do cieni do powiek nie wchodzą w załamania i pozostają w nienaruszonym stanie do około 10-12 godzin. Pomimo kilku zalet, nie czuję się zachwycona tą paletą. Po raz kolejny mam ochotę przytoczyć znany cytat: "Nie wszystko złoto, co się świeci" - wizualnie mamy tutaj styczność z piękną i dopracowaną paletą, wewnątrz której ukryto takie sobie cienie do powiek. Niby mają świetną pigmentację, a z drugiej strony nie chcą współpracować z pędzlami. Niby można z ich użyciem wyczarować lekki, dzienny makijaż, a z drugiej strony brakuje mi tutaj choć jednego matowego odcienia, który byłby bazowy. Niby są miękkie i kremowe, ale coś nie gra z tym rudym cieniem... No mam naprawdę mieszane uczucia. Gdybym miała je komuś polecić, chyba bym tego nie zrobiła. Oczywiście zużyję, bo nie mam w zwyczaju wyrzucać kosmetyków. Obawiam się jednak, że już więcej do nich nie wrócę.
    Zalety:
    • wizualnie piękna, dopracowana paleta, bardzo gadżeciarska,
    • lusterko, które ułatwi poprawki i aplikację w trudniejszych warunkach (np. na wakacjach),
    • cztery różnorodne odcienie,
    • kremowa formuła,
    • świetna pigmentacja,
    • dobrze aplikuje się je przy użyciu opuszków palców,
    • nie osypują się,
    • są dość trwałe (wytrzymują do 12 godzin).
    Wady:
    • kompletnie nie współpracują z pędzlami, nie trzymają się włosia, ich aplikacja w ten sposób to koszmar!
    • nieco trudniejszy w aplikacji rudy odcień, mniej miękki i kremowy,
    • brakuje mi tu chociaż jednego bazowego matu.