WIZAŻ logo
Olejki do włosów

Olaplex N°7 Bonding Oil Odżywczy olejek do włosów do włosów zniszczonych częstym suszeniem

6 hitów!

allegro
Olaplex No. 7 Bonding Oil 30 ML Olejek Do Włosów Bez Spłukiwania
E-Glamour.pl
Olaplex Bonding Oil No. 7 olejek do włosów 30 ml dla kobiet
Olaplex No. 7 Bond Oil Global Olejek odbudowujący i wygładzający
Bodyland.pl
Olaplex NO.7 BONDING OIL - OLEJEK DO WŁOSÓW 30 ML

Nasi użytkownicy zostawili 42 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• Dzisiaj o 10:55
    Lekki olejek, który wygładza i nabłyszcza – ale czy must have?
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Olejek Olaplex No.7 kupiłam głównie z myślą o wygładzeniu końcówek i ochronie przed prostowaniem. Po dłuższym stosowaniu mam dość mieszane, ale raczej pozytywne odczucia. Przede wszystkim to bardzo lekki olejek – nie obciąża włosów i łatwo z nim nie przesadzić. Wystarczą dosłownie 2–3 krople, żeby wygładzić końcówki i dodać włosom blasku. U mnie najlepiej sprawdza się na suche włosy po stylizacji albo na wilgotne przed suszeniem. Faktycznie ogranicza puszenie i sprawia, że włosy wyglądają na bardziej zadbane i „śliskie” w dotyku. Dużym plusem jest też to, że działa jak termoochrona – chroni włosy nawet do ok. 230°C, więc można go spokojnie używać przed prostownicą czy lokówką . Mam wrażenie, że dzięki temu włosy mniej się niszczą przy stylizacji. Jeśli chodzi o regenerację, to tutaj – podobnie jak przy większości olejków – efekt jest raczej wizualny niż głęboko odbudowujący. Włosy wyglądają lepiej, są bardziej błyszczące i miękkie, ale nie powiedziałabym, że to produkt, który realnie „naprawia” zniszczenia sam w sobie. Lepiej traktować go jako dodatek do pielęgnacji niż główny produkt regenerujący. Minusem może być cena jak za tak małą buteleczkę, chociaż trzeba przyznać, że jest bardzo wydajny. Warto też uważać z ilością – przy cienkich włosach łatwo o efekt przyklapu, jeśli przesadzimy.
    Zalety:
    • lekka formuła, nie obciąża włosów
    • ładnie wygładza i nabłyszcza
    • wydajny – wystarczą 2–3 krople
    • działa jako termoochrona
    • redukuje puszenie i elektryzowanie
    Wady:
    • wysoka cena w stosunku do pojemności
    • efekt bardziej wizualny niż faktyczna regeneracja
    • łatwo przesadzić przy cienkich włosach
  • 4 / 5
    8 kwietnia 2026 o 1:21
    Odbudowa dla zniszczonych farbą włosów.
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Olaplex №7 to olej do zastosowań końcowych. Nakładam go na suche włosy dla blasku. Nie uczula i nie obciąża korony. Smakuje lekko, ale nie drażnię. Efektem jest natychmiastowy blask i gładsza struktura. Rozchodzi się łatwo po całej długości. Używam go również jako filtr przed termiczną stylizacją. Jest drogi, ale wystarcza na długo. Spraye do włosów często zamykają pory, tutaj nie ma problemu. Widoczna różnica w porównaniu do niebieskich kostek. Ważne dla blondynek i farbowanych brunetek. Przywraca siłę bez ciężaru.
    Zalety:
    • Natychmiastowy efekt blasku
    • Ochrona przed wysoką temperaturą
  • 30 marca 2026 o 12:59
    Mały, ale potężny – olejek, który starcza na wieki
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    To jeden z najbardziej znanych produktów tej marki – i nie bez powodu. Wystarczy dosłownie kilka kropli, żeby wygładzić włosy, dodać im blasku i ograniczyć puszenie. Olejek jest bardzo wydajny, nie obciąża włosów przy odpowiednim dozowaniu i świetnie sprawdza się jako wykończenie stylizacji.
    Zalety:
    • bardzo wydajny (kilka kropli wystarcza)
    • wygładza i dodaje blasku
    • nie obciąża włosów przy małej ilości
    • pomaga kontrolować puszenie
  • 4 marca 2026 o 22:12
    Płynne złoto dla rozjaśnianych i zniszczonych włosów!✨
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Jako posiadaczka włosów wysokoporowatych, rozjaśnianych i (nie oszukujmy się) zniszczonych i łamliwych, rzadko który produkt z tej kategorii robi na mnie wrażenie już po pierwszym użyciu. W tym przypadku mówimy jednak o zupełnie innej lidze produktu. To, co ten olejek robi z blaskiem włosów, to czysta magia. Po nałożeniu pasma od razu odzyskują życie i wyglądają na zdrowsze. Efekt wygładzenia jest zauważalny, choć nieco subtelniejszy niż blask, ale za to odnoszę wrażenie że jako termoochrona olejek działa świetnie. Zauważyłam, że przy regularnym suszeniu i stylizacji końcówki są w znacznie lepszej kondycji niż wcześniej. Największym zaskoczeniem była dla mnie formuła- pomimo tego, że jest to olejek to jest niesamowicie lekki. W ogóle nie obciąża moich włosów, a fryzura pozostaje świeża i sypka. Co do wydajności- mam wrażenie, że ta mała buteleczka starczy mi na lata. Wystarczy kropla, by pokryć końce, co sprawia, że cena (początkowo wydająca się wysoka) aż tak nie boli. Jedyną rzeczą, do której muszę się przyczepić, jest dozownik. Aby wydobyć produkt, trzeba mocno trząść opakowaniem. Jest to irytujące, ale dla efektu, jaki daje ten produkt, jestem w stanie to wybaczyć. Testowałam wiele tańszych zamienników, ale żaden nie dał mi takiego komfortu i blasku bez obciążenia. Jeśli masz zniszczone włosy po rozjaśnianiu- to będzie najlepsza inwestycja. Kupię go ponownie bez mrugnięcia okiem!
    Zalety:
    • Ekstremalna wydajność
    • Niesamowity blask i wygładzenie
    • Skuteczna termoochrona
    • Lekka formuła
    • Piękny, luksusowy zapach
    Wady:
    • Niewygodny dozownik
    • Wysoka cena
  • 5 / 5
    23 lutego 2026 o 16:59
    Czy warto kupić ten olejek czy bardziej strata pieniędzy?
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Olejek Olaplex No.7 Bonding Oil był jednym z tych produktów, na które zawsze zerkałam z pewnym dystansem — znany, kultowy, dosyć drogi i „wszędzie polecany”. Z jednej strony hype był ogromny, z drugiej byłam ciekawa, czy rzeczywiście jest aż tak dobry, jak mówią. Po kilku tygodniach regularnego stosowania (zarówno na mokre, jak i suche włosy) mogę powiedzieć to szczerze: tak, to bardzo dobry produkt — ale jego działanie najlepiej rozumie się wtedy, gdy wiesz, czego oczekiwać i jak go używać. Już od pierwszych aplikacji zwróciłam uwagę na konsystencję i zapach. Olejek jest niesamowicie lekki — nie ma tej tłustej, ciężkiej tekstury, którą czasem można spotkać w tańszych olejkach drogeryjnych. Ma niemal satynowy, gładki dotyk i łatwo się rozprowadza na włosach. Zapach jest delikatny, lekko słodki, ale w żadnym wypadku nachalny — po chwili znika i nie konkuruje z perfumami ani innymi produktami do włosów. Zacznę od tego, jak ten olejek działa na mokre włosy po myciu. Nałożony na wilgotne pasma działa jak świetna baza do stylizacji — włosy są od razu gładkie, miękkie w dotyku i łatwiejsze do rozczesania. To uczucie „gładkości” nie jest tylko powierzchowne — ma się wrażenie, że Oleaplex wnika w strukturę włosa i działa od środka, a nie tylko pokrywa włos silikonami. Po wysuszeniu włosy wyglądają bardziej zadbane, zdrowe i mniej się puszą. Stosowałam go też na suche włosy między myciami, kiedy zależało mi na ujarzmieniu niesfornych kosmyków czy podkreśleniu blasku. Tu również spisał się świetnie — kilka kropli tylko na długości i końcówkach sprawiało, że włosy wyglądały jak „wykończone salonowo”: miękkie, lśniące i bez efektu ciężkości. Bardzo cenię ten subtelny blask — nie jest to „silikonowy połysk”, tylko naturalny, zdrowy wygląd włosa. Co dla mnie jest ogromnym plusem, to fakt, że olejek nie obciąża włosów nawet przy codziennym stosowaniu. Mam włosy średniej grubości, które łatwo mogą się „przyklapnąć”, ale z Olaplex No.7 nie zauważyłam tego efektu — nawet kiedy używałam go regularnie, moje włosy nie wyglądały na ciężkie czy przetłuszczone. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam też subtelną, ale wyraźną poprawę kondycji włosów: końcówki wyglądają ładniej, są mniej szorstkie, a włosy są bardziej elastyczne. Nie był to efekt „zapierający dech w piersiach” ani jakaś spektakularna regeneracja po jednym użyciu, ale raczej stała, widoczna poprawa stanu włosów przy codziennej pielęgnacji. Warto też wspomnieć o jego działaniu podczas stylizacji — gdy używałam prostownicy czy suszarki, włosy były mniej „sztywne” po stylizacji i miały ładniejszą, bardziej miękką fakturę. To sprawia, że produkt dobrze sprawdza się zarówno jako element pielęgnacji, jak i ochrony w rutynie stylizacyjnej.
    Zalety:
    • Lekka, nietłusta formuła – nie obciąża włosów, nawet przy regularnym stosowaniu.
    • Natychmiastowa gładkość i miękkość – włosy są łatwiejsze do rozczesania już po pierwszym użyciu.
    • Naturalny blask – włosy wyglądają zdrowo, bez sztucznego „filmowania”.
    • Działa na mokre i suche włosy – uniwersalne zastosowanie.
    • Wsparcie przy stylizacji – włosy lepiej reagują na suszenie/prostowanie.
    • Poprawa kondycji końcówek – mniej szorstkie i łamliwe włosy przy regularnym stosowaniu.
    • Przyjemna konsystencja i zapach – komfort w codziennej aplikacji.
    Wady:
    • Wysoka cena – produkt z wyższej półki cenowej, co może być barierą.
    • Subtelne efekty regeneracyjne – działa łagodnie i stopniowo, nie jako intensywna kuracja regenerująca.
    • Nie zastępuje odżywki/maski – warto go łączyć z dobrą maską przy włosach bardzo zniszczonych.
    • Może być „za lekki” dla ekstremalnie suchych włosów – w ekstremalnych przypadkach przyda się dodatkowe wsparcie olejowe.

szukaj