Lakiery klasyczne

My Secret Easy To Go Nail Polish Lakier do paznokci

Miroku
    11 marca 2025 o 0:07
    Brokat-tak. Kolorowa emalia-nie. Dlatego pół na pół
    Do lakierów MySecret mam duży sentyment-używałam ich w liceum, gdyż koło dworca autobusowego była drogeria Natura i często dla umilenia czekania na powrót do domu wpadało się pooglądać co fajnego jest w szafach z kolorówką. MySecret kiedyś było typową marką dla nastolatek-kolorową, wesołą i w cenach akurat na skromny budżet uczennicy ;) Liceum skończyłam i w ciągu tych ostatnich lat MySecret przeszło duże zmiany, ich kosmetyki stały się bardziej pro i takie ,,dojrzalsze'', a i ja zaczęłam sięgać po inne marki lakierów oraz hybrydy. Jednak gdzieś dawny sentyment pozostał i przy okazji wizyty u rodziców odwiedziłam Naturę i kupiłam sobie dwa lakiery z tej marki, tak by zobaczyć czy nadal pozostały takimi jakimi je pamiętałam. Mam dwa kolorki: -315, to taka mgiełka srebrzystego brokatu, świetny jako uroczo migoczący top, świetnie wygląda na każdym kolorze. Do niego nie mam zastrzeżeń, ma przyjemną lekką konsystencję i jest trwały, solo spokojnie wytrzymuje mi do 4-5 dni. -308, uroczy lilaróż, pod światło widać subtelny różowy shimmer, ale po pomalowaniu nie jest już widoczny. Piękny kolor, taki dziewczęcy i świetnie napigmentowany....no i na tym zalety się kończą. Konsystencja jest zdecydowanie gorsza-toporna, gęsta i z trudem jest nałożyć emalię równomiernie na paznokcie, po wyschnięciu zaś wygląda dosyć tępo i korektorowo(wymaga bezwzględnie konkretnego topu nabłyszczającego). Jakby tego było mało-jest bardzo nietrwały. Nałożony na odtłuszczoną płytkę oraz sprawdzoną bazę odpryskuje już po kilkunastu godzinach. Nie ściera się, nie pęka, tylko właśnie ordynarnie schodzi płatami z końcówek. Pędzelek dla mnie jest nawet ok-troszkę szerszy, aczkolwiek brakuje mu większej elastyczności oraz dopasowania do płytki, gdyż ciężko mi się nim manewruje przy skórkach. Z wysychaniem tych lakierów nie mam problemów, dosyć szybko się także utwardzają-malując nimi paznokcie wieczorem nie miałam rano odciśniętej pościeli. Zważywszy na spore problemy z kolorem 308 oraz dosyć okrojoną gamę odcieni do wyboru(w szczególnie w porównaniu z tym co kiedyś oferowano w starszych odsłonach lakierów MySecret, pamiętam jeszcze tę pachnącą serię <3 ) to raczej powrotu nie będzie. Pociesza mnie jedynie ten srebrny brokat-raz, że jest dobry jakościowo, dwa, że on jest od początku istnienia lakierów tej marki, fajnie, że taki sprawdzony kolor cały czas jest w ofercie :)
  • 7 września 2024 o 9:07
    Fajny efekt bez zaczerwień
    Oceniam odcień żółty, jest chłodny, mógłby być ciemniejszy mniej rozbielony ale efekt na dłoniach jest ciekawy nie podkreśla zaczerwienień palców, niestety trzeba pokryć paznokieć 3-4 razy aby nie było prześwitów. Nie kupię ponownie bo w składzie ma mikroplastik oraz odcień jest jak dla mnie trochę za jasny trochę odbiera życie z dłoni ale na plus że jest chłodny ananasowy.
    Zalety:
    • Nie podkreśla zaczerwienień dłoni
    • Brak wielu toksycznych substancji
    Wady:
    • Mikroplastik w składzie
    • Trzeba pokryć paznokcie parę razy
    _inga
    6 stycznia 2023 o 6:35
    Lakier do paznokci kolor nr 302 , Easy To Go, My Secret
    Lakiery do paznokci Easy To Go, My Secret kupiłam w Drogerii Natura, wybrałam kolory nr 302 piękna klasyczna czerwień. Opakowanie to kwadratowa buteleczka o pojemności 10 ml, zapłaciłam około 10 zł. Lakier ma dobre krycie w zasadzie wystarczyła by jedna warstwa ale ja nakładam dwie, lakier schnie dość szybko, po nałożeniu dwóch warstw nakładam top coat lakier utrzymuje się średnio 5-9 dni to też zależy od tego co w tym czasie robię ale na tle innych lakierów trwałość naprawdę dobra. Lakiery mają wygodny pędzelek, dobrze równomiernie rozprowadza lakier na płytce paznokcia nie pozostawia smug. Podsumowując jeden z lepszych lakierów do paznokci jakie używałam, piękny kolor i dobra trwałość w atrakcyjnej cenie, na pewno sięgnę po inny kolory lakierów z tej serii. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • ładne kolory
    • dobre krycie
    • wygodny pędzelek
    • łatwa aplikacja bez smug
    • mieszająca kulka w środku
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 21 września 2022 o 20:47
    Jakby idealny
    Używam go od jakiegoś czasu i chyba jest to produkt, który mogę śmiało nazwać jednym z najbliższych idealnemu lakierowi do paznokci jakiego używałam. Mam kolor 318, beżowy nude. Na paznokciach wygląda bardzo ładnie i nadaje im zadbany, zdrowy wygląd. Skóra dłoni nie nabiera przy nim różowych tonów (co nie zawsze ładnie wygląda). Krycie piękne - w zasadzie wystarczy jedna warstwa - wtedy efekt jest bardziej subtelny, ale maluję dwie, dla pełnego koloru. Potem top coat i lakier trzyma się do tygodnia, na końcach lekko się wycierając. Mam delikatne paznokcie, skłonne do pękania i rozdwajania, co niektóre lakiery potęgują i co powoduje, że wiele trzyma się na nich słabo. Temu produktowi nic nie przeszkadza, mogę w nim wykonywać prace domowe itd. bez odpryskiwania czy uszkodzeń. Zmywanie bezproblemowe. Aplikacja jest idealna, pędzelek jest spłaszczony i dość gruby, więc łatwo go aplikować. Kiedy kończę ostatni paznokieć - pierwszy jest gotowy do ponownego malowania. Ma gładką konsystencję i pięknie błyszczy, co nie jest oczywiste w przypadku porządnie napigmentowanych lakierów. Mam go już od dłuższego czasu, a nie gęstnieje ani się nie rozwarstwia. Opakowanie nieco nie w moim stylu, ale rozumiem, że teraz takie kolory i design są pożądane - wielu producentów używa delikatnych różów. Nie przeszkadza mi jakoś szczególnie. Chyba rozejrzę się za kolejnym kolorem. <update> dorzuciłam 2 kolejne kolory i tu zaskoczenie: 308, który w buteleczce ma widoczny dodatek drobinek na paznokciach jest zupełnie matowy, ale ma przepiękny odcień, który kojarzy mi się z naturalną barwą paznokcia, taki lekki róż. Palce wyglądają świetnie i właściwie jest to dość neutralny odcień nude. Natomiast niestety 307 okazał się w moim przypadku wyjątkowo nietrafiony. Tutaj oczywiście kwestia preferencji kolorystycznych, na moich paznokciach ten konkretny wariant wygląda niedobrze. Zbyt brzoskwiniowy jak na nude, zbyt blady jak na kolor. Nienaturalny, dziwny. W dodatku niestety prześwituje i nawet trzykrotnie nakładany wygląda po prostu niedobrze. Spróbuję go jeszcze z jakimś topperem, ale możliwe, że to był słaby wybór.
  • 4 listopada 2021 o 10:27
    Dobre jakościowo, nie za gęste lakiery z ułatwiajacym pracę aplikatorem i intensywnym poziomem krycia.
    Lakierów tradycyjnych do paznokci raczej nie mam zbyt dużo, gdyż na co dzień do malowania moich paznokci, czy to na dłoniach, czy na stopach, wybieram raczej opcje hybrydowe. Są one dla mnie duo fajniejszą propozycją, głównie dlatego, że są bardziej trwałe, a mnie często zdarzało się narzekać na słabą jakość tradycyjnych lakierów za czasów liceum, kiedy tylko ich używałam. Czasami jednak, rzadko bo rzadko ale zdarza mi się, że idę trochę na lenia i nakładam taki zwykły lakier, żeby mieć chociaż dwa dni spokoju od niepomalowanych pazurów. Lakiery od marki My Secret zakupiłam właśnie z zamysłem takiego szybkiego, niezobowiązującego malowania w razie potrzeby. Zdecydowałam się na dwa odcienie, obydwa to róże, jednak każdy jest zupełnie inny. Pierwszy z nich, czyli odcień o numerku 304 to zgaszony kolor wpadający delikatnie w barwy nude. Jest to zdecydowanie jeden z tych kolorów, który sprawdziłby się świetnie na ustach. Bardzo fajny, neutralny, ale z nutą czegoś ciekawego. Kolejnych z tych odcieni nosi numer 328 i jest to z pewnością taka propozycji, na którą teraz bym się nie zdecydowała, ale wtedy, gdy kupowałam ten lakier, czyli z jakieś dwa lata temu, wydawał mi się ok. Jest to bardzo krzykliwy, neonowy odcień, kojarzący mi się z wakacjami. Nie, żeby było z nim coś nie tak, ale po prostu nie jest to już jeden z kolorów, za którymi przepadam i który teraz byłby moim pierwszym wyborem. Lakiery zamknięte są w szklanych, malutkich buteleczkach o pojemności 10 ml. Opakowanie, w którym znajduje się produkt ma kanciasty kształt sześcianu i umieszczono na nim takie informacje jak logo producenta czy nazwa produktu. Sam aplikator jest w formie odkręcanego pędzelka z jasnoróżowym trzonkiem. Pędzel ten jest dosyć spory, ale miękki, dobrze nabiera kosmetyk i ułatwia jego nakładanie. Przede wszystkim na pochwałę zasługuje tutaj fakt, że jest to świetnie napigmentowany produkt. Idealnie kryje i na upartego już jedna warstwa jest wystarczająca do pokrycia powierzchni paznokcia tak, aby nie było prześwitów. Ja jednak i tak decydowałam się na dwie warstewki, tak dla bezpieczeństwa. Jeżeli chodzi o trwałość, to lakier ten na dłoniach był ze mną przez ok. trzy dni bez odprysków w przypadku manicure rąk oczywiście. Z użyciem topu efekt ten przedłużał się może do czterech dni. Historia z pedicure już wygląda nieco inaczej, ponieważ tam lakier na spokojnie mogłam mieć z tydzień, nawet dwa i wyglądał dobrze. Podsumowując, uważam, że lakiery te są bardzo dobre, ładnie się prezentują i mają nie najgorszą trwałość. Dodatkowo opakowania są estetyczne, a w drogeriach możemy znaleźć niemałą ilość dostępnych kolorów, z których każdy powinien móc znaleźć coś dla siebie. Nie jest to co prawda mój typ produktu i tylko dlatego raczej już więcej go nie kupię, ale obiektywnie uważam, że będzie to warta uwagi propozycja dla osób lubiących taką formę malowania paznokci.
    • Gama kolorystyczna
    • Aplikator