Maski do włosów

Cafe Mimi Profesional, Proteins Hair Mask Maska z proteinami do włosów łamliwych

• 25 maja 2021 o 17:21
    Tylko dla cierpliwych
    Moje falowane włosy bardzo lubią się z większością produktów od Cafe Mimi, więc przy każdej wizycie w zielarni wrzucam je do koszyka bez większego zastanowienia. W składzie poza proteinami owsa i pszenicy w czołówce znajdziemy też sporo olei, w związku z czym testowałam ją zarówno jako pierwsze O jak i drugie. Mała objętość może być jednocześnie plusem i minusem - dla mnie osobiście to spoko opcja w podróży - nie wszystkie maski muszą mieć kilogramowe opakowania za mniej niż 10 zł. Niestety gorzej jest z samą dostępnością produktu, nie widziałam jej stacjonarnie nigdzie poza zielarnią w moim mieście. Dużo do życzenia pozostawia też sama konsystencja (i kolor!) maski. Przywodzi na myśl żelowo-glutowatą breję w kolorze betonu. Używana na kilka minut jako odżywka (na którymkolwiek miejscu) dawała przeciętne efekty. Włosy były gładkie w dotyku, ale nic poza tym. Znacznie lepiej dawała sobie radę jako maska na około 20/30 minut przed myciem i to wtedy dawała najfajniejsze efekty. Sprawiała, że skręt był ładnie podbity, włosy sypkie i gładkie w dotyku. Zdecydowanie warto poczekać te kilkanaście minut dłużej, ale jeśli na co dzień tak jak ja nie chcecie poświęcać na pielęgnacje aż tyle czasu to po prostu nie warto sięgać po ten produkt - tylko się zawiedziecie :P
    Zalety:
    • działanie odżywiające
    • podbija skręt
    Wady:
    • dziwna konsystencja
    • słabe efekty przy nałożeniu na mniej niż 20 minut
  • 12 maja 2020 o 15:32
    Maleńkie cudeńko.
    Produkt ten kupiłam w drogerii Pigment za niewiele ponad 10 złotych. Maska zamknięta jest w opakowaniu z wieczkiem, które jest bardzo szczelne. Pojemność zdawałoby się niewielka, gdyż zaledwie 110ml, ale kosmetyk jest niezwykle wydajny, mnie maska starczyła na 7 użyć z racji konsystencji, która nie jest ani zbyt gęsta, ani za rzadka i niewielka ilość wystarczy, by pokryć nawet bardzo długie włosy (moje są do pasa). Zazwyczaj używałam maski, trzymając ją pod czepkiem około 20 minut i następnie spłukując wodą. Włosy nie były obciążone, wręcz przeciwnie: stały się lekkie, wyraźnie odżywione i błyszczące. Do tego przepięknie pachniały i ta przyjemna woń długo się na nich utrzymywała. Zdecydowanie polecam tę maseczkę!
    Zalety:
    • efekt, jaki daje na włosach: stają się bardziej błyszczące, wyglądają o wiele zdrowiej
    • nie obciąża włosów
    • estetyczne opakowanie
    • piękny zapach, który długo się utrzymuje
    • niska cena w odniesieniu do jakości
  • 5 lutego 2020 o 18:31
    Średnia
    Maskę kupiłam w drogerii internetowej. Maska jest mała ale wydajna. Maskę bardzo dobrze się aplikuje na włosy. Po użyciu maski włosy są miękkie i pachnące. Nie zauważyłam, żeby ta maska jakoś ekstra wpłynęła na moje włosy