Balsamy do ciała

Canabo Balsam do ciała `Ekstrakt z konopi`

saucy88
    30 czerwca 2023 o 21:28
    Balsam jakich wiele
    Balsam dostałam w jednym z pudełek be glossy. Podoba mi się jego skład. Zapachu prawie nie czuć, jest może lekko ziołowy, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. Konsystencja jest gęsta, treściwa, ale nie utrudnia to rozsmarowywania. Wchłania się dość szybko. Skóra po nim jest miła w dotyku, nawilżona. Dobrze się sprawdza jako balsam po goleniu, bo nie powoduje pieczenia ani podrażnienia. Nie uczulił mnie, ale na bardzo suchą skórę pomaga tylko chwilowo, więc jak ktoś ma problemy to chyba ten balsam go nie zadowoli. Balsam zamknięty jest w tubie, która początkowo, gdy balsamu jest dużo, nawet się sprawdza. Potem, przez to, że jest gęsty, ciężko go wydobyć do końca. Niby rozciecie opakowania pomaga, ale zostaje go stosunkowo dużo w opakowaniu i potem niepotrzebnie schnie. Trzeba by go przełożyć do jakiegoś słoiczka. Kolorystycznie jest taki zwykły, gdybym zobaczyła go na półce w sklepie to pewnie nie zwróciłabym na niego uwagi.
    Zalety:
    • Skład
    • Nawilżenie po zastosowaniu
    Wady:
    • Ciężko wydobyć go z tuby do końca
    u89
    21 maja 2023 o 18:58
    Miły, ale bez szału
    Rzadko kiedy balsamy do ciała wywołują u mnie zachwyt i z tym było podobnie. Robił wszystko to, co ma robić, jednak jeśli ktoś liczy na spektakularne efekty (typu ujędrnienie czy zmniejszenie widoczności rozstępów - o ile jakikolwiek kosmetyk to potrafi...), to tu ich nie dostanie. Świetnie mi się sprawdzał latem do balsamowania nóg po goleniu, ponieważ koił mikrouszkodzenia.
    • skład
    • działanie
    Wady:
    • po pewnym czasie wielka tuba staje się niewygodna w użytkowaniu
  • 13 maja 2023 o 18:13
    średni
    Balsam umieszczony jest w dużej, poręcznej i wygodnej w użyciu tubie. Jest zielona, całkiem ładna i dobrze trzyma się ją w dłoni. Balsam ma dość gęstą konsystencję przez co nieco trudniej się go rozprowadza, ale całkiem nieźle się wchłania. Skóra pozostaje dość dobrze nawilżona. Nie pachnie jakoś super ładnie, ale nie jest źle. Nie zauważyłam jednak jakichś spektakularnych efektów. Zaliczyłabym ten balsam do takich średnich.
  • 10 kwietnia 2023 o 11:39
    Lubiłam go stosować
    Z tego co widzę balsam ma raczej średnie opinie. U mnie się sprawdził i przyznam że lubiłam go stosować. Balsam do ciała otrzymałam w jednym z pudełek BeGlosyy. Moja skóra jest normalna więc u mnie daje radę. Opakowanie - tubka o pojemności 222 ml. Zamykana na klik, bardzo wygodna w użyciu. Szata graficzna chyba ze wszystkiego najmniej przypadła mi go gustu. Czegoś mi brakuje co przyciąga uwagę. A jestem sroczką, która zwraca uwagę na takie rzeczy :) Zapach i konsystencja - zapach konopii bardzo wyczuwalny. Niektórym może przeszkadzać. Dla mnie był ok choć wolę słodkie i delikatne zapachy. Jest dość intensywny. Na skórze dość szybko się ulatnia. Konsystencja jest gęsta, treściwa, bardzo pudrowa ale szybko się wchłania. Mi się podobała. Działanie - balsam nawilża i sprawia że skóra wygląda zdrowiej. Jest gładsza i bardziej jedwabista. Podobał mi się efekt po :) Niewiem czy wrócę bo lubię testować nowości ale polecam. U mnie się sprawdził.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • nawilża
    • skóra po aplikacji jest gładka i jedwabista
    • wygodna w użyciu tuba
    • pudrowa, gęsta konsystencja ale szybko się wchłania
    Wady:
    • szata graficzna średnio przyciąga
    • zapach może niektórym się nie podobać, jest intensywny
  • 25 marca 2023 o 20:05
    On śmierdzi!
    Co to za okropny zapach! W tubie jeszcze pachniał normalnie, ale jak posmaruje się nim całe ciało to ciężko się przyzwyczaić ;P Ogólnie nie jest najlepszym balsamem do ciała jaki miałam. Trochę nawilża, szybko się wpija i tyle. Mam dość suchą skórę więc, na drugi dzień nie czuje już po nim żadnego konkretnego nawilżenia. Nic specjalnego.
    Zalety:
    • Szybko wsiąka
    • Przystępna cena
    Wady:
    • Okropny zapach
    • Zbyt słabo nawilża
    • Nie zrobił niczego nadzwyczajnego