Szampony do włosów

Himalaya Herbals Smooth & Silky Moisturising Shampoo Nawilżający szampon do włosów `Gładkość i jedwabistość`

• 18 stycznia 2024 o 10:13
    Ostatecznie może być...
    Szampon kupiłam dla męża, wraz z wersją oliwkową za 3,99 zł/400 ml. Taka cena nie zdarza się codziennie. Właściwie mogłabym przepisać tu moją recenzję z wariantu oliwkowego, bo ten szampon okazał się być niemal identyczny. Na męskiej głowie sprawdził się lepiej niż na mojej, choć na początku był zgrzyt - mój mąż ma trochę wrażliwą skórę i po pierwszym użyciu zauważył powstanie krostek. Odstawił szampon na kilka tygodni, a gdy do niego ostrożnie wrócił, to już obyło się bez takich przygód. Szampon miał taki sam zapach jak w wersji oliwkowej, niezbyt mi się podobał. Według mnie był kremowy i mdły, z nutą roślinności. Zostawał na mężowych włosach na długie godziny, niestety. Oczyszczał dobrze, pienił się zadowalająco. Miał biały, opalizujący kolor i konsystencję o średniej gęstości. Do umycia krótkich włosów wystarczała dosłownie odrobina, co wpłynęło na wydajność. Na moich cienkich i przetłuszczających się włosach nie sprawdził się wcale, ale w sumie nie był do nich przeznaczony. Unikam też szamponów 2w1. Włosy niedługo po wysuszeniu były obciążone, nie wyglądały korzystnie. Nie spowodował u mnie podrażnień. Użyłam go tylko kilka razy, żeby choć trochę go wytestować. Opakowanie typowe dla firmy, z zatyczką z zawijasem. Pod światło było widać zużycie produktu. Podsumowując, dla męskiej głowy (w tym kontekście go oceniam) ostatecznie okazał się niezły, ale więcej go nie kupię. I raczej już nie trafię na tak niską cenę.
  • 23 września 2021 o 13:34
    Ulala co za szampon!
    Podczas wizyty w Rossmann zauważyłam promocję nowej linii szamponów. Co prawda markę znam, gdyż syn od kilku lat stosuje ziołową pastę do zębów Himalaya. Wybór padł na szampon nawilżający i dla mnie był to strzał w 10 :) Produkt mimo tandetnej butelki z kiepskim korkiem, posiada wyłącznie zalety... Aplikacja szamponu to wstęp do krainy luksusu... Asamitny szampon tak cudownie się rozprowadza, że za każdym razem zamykam oczy i relaksuję się. Cudowny, niepowtarzalny, niebiańsko-ziołowy zapach jaki zawiera ta wersja szamponu dodatkowo działa na zmysły i odpręża jak wizyta w luksusowym SPA. Dla tych co lubią jak szampon się pieni informacja, że ten pieni się idealnie i spłukuje doskonale. Wydajność produktu jest średnia przy mojej długości włosów do łopatek, ale za taką cenę i za taką jakość nie widzę problemu ;) Polecam, gdyż jest to szampon idealny. Kolejną butelkę przelałam już do szklanej ozdobnej butelki... w końcu produkt doskonały zasługuje na wytworne opakowanie ;)
  • 14 czerwca 2020 o 14:43
    Rewelacyjna odbudowa włosów
    Szampon z awokado kupiłam, ponieważ byłam bardzo zadowolona z past do zębów tej firmy , i tym razem również się nie zawiodłam:) Polubiłam go od pierwszego użycia i z chęcią przetestuje inne z tej linii. nawilżający szampon Himalaya Gładkość i Jedwabistość z awokado ma za zadanie: 1. Wzmocnić włosy 2. Zredukować łamliwość włosów 3. Wspomóc redukcję uszkodzeń włosów 4. Odżywić włosy 5. Wygładzić włosy. Produkt jest testowany dermatologicznie, nie zawiera parabenów, nie zawiera sztucznych barwników ani oleju mineralnego. Opakowanie mieści aż 400ml produktu, który jest ważny 12 miesięcy po otwarciu. Szampon urzekł mnie jedwabistą konsystencją, oraz bardzo przyjemnym zapachem. Do tego bardzo dobrze się pieni, super oczyszcza włosy oraz skórę głowy i dobrze się spłukuje. Już po pierwszym użyciu szamponu moje zniszczone i suche włosy stały się bardziej miękkie i zostały świeże dłużej niż zwykle. Szampon tak regeneruje włosy, że spokojnie można od czasu do czasu zrezygnować z odżywki. Po użyciu szamponu z awokado włosy są dobrze oczyszczone, odświeżone, nawilżone i nie puszą się.
    Zalety:
    • wygładzenie włosów
    • regeneracja włosów
    • poręczne opakowanie
  • 11 marca 2020 o 16:28
    Szampon codzienny:)
    Świetny, delikatny szampon do codziennego stosowania. Bardzo dobrze się pieni, pięknie pachnie, jest wydajny. Włosy są odbite od nasady i nawilżone. Nie plącze włosów. Z pewnością kupię kolejne opakowanie, ale poczekam na promocję :)
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • delikatność
    Wady:
    • szampon jest trochę drogi