Balsamy do ciała

Yope Naturalny balsam do ciała `Rabarbar i róża`

• 21 września 2023 o 10:26
    Chemiczny zapach, dobre działanie
    Balsam dostałam w prezencie i jako, że bardzo cenię naturalne kosmetyki (ten ma aż 98% składników naturalnych)ochoczo przystąpiłam do testowania. Specyfik mieści się w 300 ml butli z dozownikiem, który pomaga nam wydobyć odpowiednią ilość kosmetyku. Jest biały, ma odpowiednią konsystencję - nie za rzadką, nie za gęstą i ma intensywny zapach (ale o tym później). Moja skóra jest już niemłoda i przesuszona ale ten balsam doskonale poradził sobie z tym problemem. Podczas jego stosowania nie odczuwałam żadnego dyskomfortu. Skóra była miękka, nawilżona i odpowiednio odżywiona. Przy tym, po zastosowaniu pozostawał na niej przez dłuższy czas zapach balsamu. Być może to połączenie rabarbaru i róży, ale w moim odczuciu efekt jest niezwykle sztuczny - chemiczny. Zużyłam całą butelkę, ale nie wrócę do tego kosmetyku właśnie z uwagi na jego zapach. Jest wiele innych dobrze działających naturalnych balsamów, których zapach jest dla mnie znacznie przyjemniejszy niż tego.
  • 7 grudnia 2022 o 19:50
    Uwielbiam
    Jest to jeden z moich ulubionych balsamów. Zapach jest tak cudowny, skóra później pachnie przez długi czas. Świetnie nawilża odżywia skore. Musi być u mnie zawsze na półce. Smaruje się nim cała rodzina ????. I skład rewelacja
    Zalety:
    • Zapach wydajność
  • 28 marca 2022 o 13:32
    Yope, Naturalny balsam do ciała `Rabarbar i róża`
    Zachęcona pozytywnymi doświadczeniami z żelem pod prysznic "kokos i sól morska" sięgnęłam po 2 balsamy z serii Yope. Jednym z nich był właśnie ten - z rabarbarem i różą. Niestety trochę się zawiodłam - przede wszystkim od tego balsamu oczekiwałam głębokiego odżywienia mojej przesuszonej skóry, jej regeneracji a tego efektu nie zaobserwowałam. Balsam zapakowany jest w wygodną butelkę z pompką, łatwo się więc go dozuje - duży plus. Konsystencja z tych normalnych - nie za rzadka, nie za gęsta. Skład super - bardzo cenię naturalne kosmetyki w pielęgnacji, zwłaszcza te z olejem arganowym. Także na pierwszy rzut oka wszystko super. Działanie - jak wspomniałam oczekiwałam czegoś więcej - balsam przyjemnie się rozprowadza, szybko wchłania, ma ciekawy zapach, ale jak dla mnie za mało nawilża i regeneruje. Także raczej do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie z pompką
    • Dobry, naturalny skład
    Wady:
    • Brak intensywnej regeneracji i nawilżenia
    Drogeria Super-Pharm
    Szpaksa
    28 marca 2022 o 10:40
    Świetny!
    To mój pierwszy balsam od Yope. Trochę bałam się. że będzie zbyt lekki, ale ze względu na dobre recenzje postanowiłam zaryzykować. Opakowanie jest urocze, estetyczne, typowe dla tej marki. Pompka działa bez zarzutu. Zapach jest bardzo intensywny - o ile zapach róży jest większości z nas dobrze znany, o tyle zapach rabarbaru może naprawdę zaskoczyć. Mi się podoba. :) Bardziej kojarzy mi się z porą wiosenną-letnią i odpoczynkiem. Konsystencja jest standardowa dla balsamu- nie jest ciężki jak masła, nie jest też zbyt lekki i wodnisty. Rozprowadza się bezproblemowo i przyjemnie. Nie wchłania się natomiast błyskawicznie, dlatego u mnie lepiej sprawdza się na wieczór. Efekt- wyraźnie gładsza skóra, miękka w dotyku, nawet w kolejnych dniach. Chętnie wypróbuję także pozostałe warianty zapachowe!
  • 13 lutego 2022 o 11:45
    Fajny produkt.
    Balsam Yope Rabarbar i Róża jest to naturalny kosmetyk, który zadbał o moją wymagająca skórę, a do tego pięknie pachnący i prezentuje się naprawdę dobrze. Produkt zawiera w swoim składzie również masło murumuru, które chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Gliceryna roślinna głęboko nawilża skórę. Wyciąg z rabarbaru to źródło cennych witamin, składników mineralnych i polifenoli. Dzięki temu balsam chroni skórę i działa wzmacniająco. Ekstrakt z róży koi, działa antyoksydacyjnie, regeneruje i łagodzi podrażnienia. Zapach cudowny, taki letni. Plastikowa butelka mieści aż 300 ml białego lekkiej konsystencji balsamu, ale niech Was ta pojemność nie zwiedzie. Szybko się wchłania. Polecam