WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Kevyn Aucoin Etherealist Super Natural Concealer Korektor

3 na 51 opinię

• 18 marca 2020 o 20:45
    I tak i nie...
    Zakupiłam kolor Light 01, który ma neutralno-żółte tony, które dosyć mocno się wybijają na mojej chłodno neutralnej skórze ale tylko pod oczami. Ten korektor jest mega dziwny, nie da się jasno określić czy jest zły czy dobry więc opisze w szczegółach co i jak... UŻYWANY POD OCZY 2/5 Tutaj sprawdza się najgorzej, z żadnym podkładem nie jest w stanie się wtopić na granicy przenikania podkładu z korektorem. Sam w sobie aplikuje się pięknie, kremowo, aż czuje się pewnego rodzaju satysfakcję. Krycie ma dobre, nie podkreśla jakoś super załamań skóry. Tak jak wcześniej wspomniałam dosyć mocno oksyduje na żółto. Lepiej też wygląda przed przypudrowaniem... UŻYWANY SOLO 3,5/5 Zdarza mi się nakładać korektor jedynie na krem nawilżający gdy muszę na szybko wyjść z domu i wyglądać przy tym dobrze. Korektor znów oksyduje jednak żółte tony aż tak się nie wybijają. Po prostu wygląda to jak źle dobrany kolor do mojej karnacji... Krycie jest w stanie zakryć moje przebarwienia potrądzikowe jednak ze świeżymi zmianami nie daje sobie rady. Przypudrowany dobrze wygląda cały dzień, z małym dopudrowaniem noska w ciągu dnia. UŻYWANY NA PODKŁAD 4,5/5 Tutaj sprawdza się świetnie! Korektor praktycznie nie ciemnieje, dobrze zakrywa moje przebarwienia, nic się nie waży... Korektor nałożony na podkład jest niewidoczny, nie widać zmiany struktury czy widocznej dodatkowej warstwy kosmetyku - jakbym nałożyła korektor pod podkład a nie odwrotnie. Jest to jedyna opcja gdzie próbuje zużyć ten produkt gdyż nie ukrywam cena robi swoje. Czy kupię go ponownie? Na pewno nie, a przynajmniej nie za tą cenę. Ta kremowa formuła i to jak ładnie wtapia się w podkład jest bardzo unikatowa i nie trafiłam na podobny produkt. Trochę będzie mi go brakowało gdy się skończy... Bardzo ciężko jest mi ocenić ten produkt.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja
    • piękne opakowanie
    • ciekawy i wygodny aplikator
    • ładnie wtapia się w skórę
    • dobre ale nie pełne krycie
    Wady:
    • lubi oksydować
    • problematycznie łączy się z podkładami