Maski do włosów

Eveline Cosmetics Food for Hair Sweet Coconut, Nawilżająca maska do włosów

• 12 września 2021 o 17:28
    Nie polecam, za bardzo skleja włosy
    Po tej masce zamiast mieć nawilżone i gladkie włosy mialam siano. Niestety nie byłam w stanie rozczesać włosów, nawet próbowałam załagodzić różnymi olejkami i był wielki opór. Nie polecam tej maski, dobrze że jest ona w niewielkiej ilości i nie musze już jej używać. Cena niska, więc raz chcalam sobie pozwolić. Czasami lubię zakupić sobie maskę właśnie w małej ilości, aby raz na jakiś czas dać odpocząć moim włosom i nie przyzwyczajać ich do moich masek , które używam na cozień. Ta maska to bubel, niestety. Dobrze że nie ma jej w duzym opakowaniu. W dodatku mam średnie włosy i maski nie starczyło na pokrycie całych. Konsystencja jest dość gęsta, zapach maski kokosowy, przyjemny. Nie mogłam roczesać włosów, a po wyschnięciu były jeszcze gorsze niż przed umyciem. W dotyku stały się szorstkie,sianowate. Na pewno już nie kupię. Już podczas samego spłukiwania czułam tą szorstkość na włosach. Dodam, że strasznie swędziała mnie skóra głowy. Nie mogłam pozbyć się uczucia "nieumytych włosów", Miałam wrażenie że mam niedokładnie spłukaną maskę.
    Zalety:
    Wady:
    • Niestety to bubel
    • Skleja włosy
    • Wysusza je
  • 15 kwietnia 2021 o 12:34
    Boski zapach
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maska jest przyjemna w użyciu, przepięknie pachnie kokosem. Bardzo ułatwia rozczesywanie włosów. Włosy są nawilżone, dociążone, nawilżone i nie pusza się.
  • 21 listopada 2020 o 19:11
    Bez rewelacji
    Odżywka oprócz ładnego zapachu nie działa dobrze. Włosy nie rozczarują się lepiej a i w wyglądzie włosów nie ma szczególnej poprawy czy błysku. Produkt mimo naturalnych składników nie działa efektywnie. Naklejki na opakowaniu pod wpływem wilgoci odpadają po pierwszym użyciu.
    Zalety:
    Wady:
    • Słaba jakość
  • 8 sierpnia 2020 o 15:10
    bananowa lepsza
    Zachęcona tym, że wersja bananowa tej maski bardzo dobrze się u mnie sprawdziła zakupiłam tę z kokosem, niestety to nie to. Bardzo mnie cieszy, że polska firma Eveline się rozwija i to w dobrym kierunku. Chętnie wypróbuję inne produkty do włosów. -dobra cena ( ja kupiłam za 11zł w promocji) -ładny zapach -świetne opakowanie, ładna szata graficzna -bardzo gęsta i kremowa -wydajna -ułatwia rozczesywanie -dobry skład -nie podrażnia Wady: -dostępność -obkleja włosy -robi tzw. "strąki"
  • 28 czerwca 2020 o 22:46
    Brr...
    Mamy dzisiaj bardzo ważny dzień, dzień wyborów. I wiecie co? Ta maska napewno nie będzie nigdy więcej moim wyborem... O tym, że Eveline wypuściło na rynek linię Hair Food zorientowałam się dosyć późno - dopiero miesiąc temu. Jako, że z marką lubi się moja skóra i cera postanowiłam wypróbować co ma do zaoferowania dla moich włosów. Zaopatrzyłam się w maski, a swoje testowanie rozpoczęłam właśnie od tej wersji. Posiadam włosy przetłuszczające się szybciej u nasady i przesuszone na końcach. Potrzebują one jednocześnie dobrego odświeżenia jak i dociążenia oraz ujarzmienia niesfornych końcówek. Kochają emolienty w każdych ilościach, źle znoszą proteiny. Są średnioporowate od ucha w dół i niskoporowate od nasady do ucha.
    Zalety:
    • Dizajn produktów Eveline zachwyca mnie każdorazowo. Brawa dla grafika, należy się premia od sprzedaży bo jestem pewna, że spora część ich konsumentów sięga po produkty zachęcona właśnie wyglądem produktów. Kontrastowe kolory, ciekawe napisy, odblaskowe niebieskie tło etykiety. Użytkowanie oraz skład maski są czytelnie opisane.
    • Jeżeli chodzi jednak o jakość plastiku z jakiego wykonany jest słój, to wypada on słabiej niż przykładowo te słynne z Garniera. Mam wrażenie, że gdyby spadł mi na płytki to roztrzaskałby się w drobny mak.... ale nie będziemy tego sprawdzać. Każde testowanie ma swoje granice ;-).
    • Producent zarzeka się, że 99 % składników maski pochodzi z natury.
    • Duuuuża pojemność i duuuża wydajność. Zaopatrzyłam się od razu w duży słój, bo tak wychodziło mi zdecydowanie korzystniej. Lubię w ogóle maski o dużych pojemnościach, bo mam tendencję do "nawalania" produktów na włosy i przy gramaturze 200 ml kosmetyk znika mi bardzo szybko z półki.
    • Cena - zapłaciłam niecałe 11 złotych za ten duży słój w drogerii internetowej!
    • I jeszcze jeden taki niuansik, ale muszę pochwalić - maska po odkręceniu jest dodatkowo zabezpieczona folią! Mamy pewność, że: A. nikt nam do tej maski nie będzie wsadzał palucha czy wścibskiego nosa; B. maska nie rozleje się w torebce/paczce/siatce.
    Wady:
    • Włosy po tej masce to jakiś koszmar. Niby przy spłukiwaniu są miękkie, zapowiada się dobrze. Ale po wyschnięciu... drrramat. Zaznaczam, że rzadko używam suszarki, zwykle zostawiam je same sobie do wyschnięcia i co najwyżej od czasu do czasu nawijam na szczotkę, żeby ładnie się układały. Włosy były spuszone, sztywne, matowe, bleh. Im bardziej podsychały tym więcej miałam kołtunów. Przy czesaniu bałam się, że wyrwę sobie część włosów. Gdy nie chciałam myć głowy ponownie i wolałam związać włosy miałam problem ze zrobieniem warkoczy, tak poplątane miałam kosmyki... Przy użyciu suszarki było jeszcze gorzej - zaczynały się kleić, szarpałam się ze szczotką a po wysuszeniu wyglądały jak WATA CUKROWA.
    • Mój włosowy koszmar.
    • Konsystencja - może przyzwyczaiłam się do Garniera i jego Hair Food? Nie pasowało mi, że maska była trochę bardziej wodnista i przy nakładaniu na włosy... tępa? Nie dało się jej rozcierać ani wczesywać. Gdzie ją "pacnęłam" tam była.
    • Zapach... Nastawiłam się na jakieś tropiki! Pinacoladę! W końcu to kokos, makadamia, marakuja! No i guzik, dostałam jakiś drażniący, mocno przesłodzony kokos... Nie utrzymuje się na szczęście na włosach.
    • Bardzo słaba dostępność. Nie mogłam jej znaleźć w żadnej większej ani mniejszej drogerii w okolicy. Nie stoi też w marketach. Zamawiałam ostatecznie przez Internet, ale i tu nie miałam wielkiego wyboru wśród sklepów.
    • Po 2 tygodniach odpuszczam, jest mi po prostu szkoda moich włosów...