Serum do twarzy

Fluff Mleko do Twarzy Borówka 40ml
Fluff FLUFF Nawilżająco-łagodzące Mleko do twarzy Borówka 40ml

• 25 listopada 2023 o 20:23
    Porażka...
    Skusiłam się na ten kosmetyk z czystej ciekawości, ponieważ nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z tego typu produktem. I to był błąd... Głównym celem zastosowania tego produktu miała być opcja w formie lekkiego 'serum'/kremu, ale niestety żadnej z tych funkcji nie spełnił. Skończył jako baza pod masaż kamieniem Gua-Sha, aby łatwiej się nim pracowało. Niestety tu też długo nie posłużył. Zostawiał na cerze bardzo lepką warstwę, przez co nie nadawał się pod makijaż, a gdybym miała nałożyć jakiś krem czy inny kosmetyk w pielęgnacji wieczornej to wszystko się strasznie rolowało. Po każdym użyciu myłam twarz, bo nie dało się go połączyć z innym produktem. W dodatku po około 2 miesiącach kolor mleczka z różowo-fioletowego zmienił się w zielony, więc wtedy od razu już wylądował w koszu. Istna porażka, przez ton kosmetyk trochę zraziłam się do marki i mam kolejny dowód, że nie zawsze wegańskie czy naturalne kosmetyki idą w parze z jakością.
    Zalety:
    • design produktu
    Wady:
    • pozostawiał lepką warstwę na twarzy
    • nie współpracował z innymi kosmetykami
    • nie nadawał się ani na poranną pielęgnację ani na wieczorną
    • po ok. 2 miesiącach zmienił odcień na zielony, mimo, ze okres przydatności jest dłuższy
  • 11 listopada 2023 o 22:39
    Niestety nie dla mnie
    Mleczko to dostałam od koleżanki, ponieważ u niej się nie sprawdził - podrażniał skórę. Dla mnie to była idealna okazja do przetestowania. +Buteleczka fajna, +łatwy sposób aplikacji pipetką -kolor nie zachęca -konsystencja dla mnie nieprzyjemna, coś pomiędzy kremem a olejkiem, takie lejące się nie wiadomo co, do tego rozwarstwia się. Przed każdym użyciem mieszam/ wstrząsam. Dla mnie nieprzyjemne. Co do działania - nie widzę ani pozytywnych skutków, ani negatywnych. Mam to używam, ale na pewno drugi raz nie kupię.
  • 28 lipca 2023 o 9:23
    Zapycha i podrażnia
    Mleko do twarzy "Borówka" od Fluff to kosmetyk, który wywołał u mnie mieszane odczucia. Istnieją pewne zalety, które dodają mu uroku, niestety wiążą się też pewne wady, które wpłynęły na moje ostateczne wrażenia. Jedną z rzeczy, która od razu przykuła moją uwagę, był zapach tego mleka. Aromatyczna nuta borówki wprowadza pozytywny nastrój i sprawia, że aplikacja kosmetyku staje się przyjemnym doświadczeniem. Po nałożeniu, mleko rozprowadza się łatwo i ma lekką, gładką konsystencję, która sprawia, że jego aplikacja jest łatwa i przyjemna. Niestety, po kilku dniach stosowania tego mleka, moja skóra zaczęła wykazywać niepokojące oznaki podrażnień i zaczerwienienia. Okazało się, że niektóre składniki w formule tego kosmetyku były zbyt silne dla mojej wrażliwej cery. To sprawiło, że jego stosowanie stało się dla mnie problematyczne i wymagało zaprzestania użytkowania w celu uniknięcia dalszych reakcji skórnych. Kolejnym problemem był fakt, że mleko do twarzy "Borówka" wydawało się zapychać moją skórę. Zwłaszcza w obszarze T pojawiły się niedoskonałości, które zwiększyły problem trądziku, co było dla mnie bardzo frustrujące. Wielokrotne próby używania go jako bazy pod makijaż również nie przyniosły spodziewanego rezultatu, ponieważ podrażnienia i zapychanie sprawiły, że wykończony makijaż nie prezentował się zbyt korzystnie. Osobiście nie sprawdził mi się, obdarowałam nim moją siostrę, która ma z nim identyczny problem.
    Zalety:
    • Piękny zapach.
    • Przyjemna konsystencja.
    • Praktyczna buteleczka z pipetą
    Wady:
    • Podrażnianie skóry.
    • Zaczerwienienia skóry.
    • Zapychanie skóry.
  • 9 kwietnia 2023 o 13:57
    Średni
    Już na samym początku serum zniechęciło mnie zapachem. Woń przypominała mi bardziej tani odświeżacz do toalety publicznej niż borówki. Potem było tylko gorzej. Sposób nakładania produktu pipetą jest jakiś wadliwy, bo pipeta może przy tej konsystencji służyć za szpatułkę. Kosmetyk przyjemnie się rozprowadza, ale oblepia twarz i zostawia błyszczącą powłokę, która długo się wchłania. Co do nawilżenia, o którym mówi producent, u mnie było znikome. Z czasem jednak przyzwyczaiłam się do zapachu, przestał mi on przeszkadzać. Mogę też stwierdzić, że serum jest wydajne, bo używam go dość długo i niestety nie widać końca.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Brak efektu używania
  • 22 lutego 2023 o 7:01
    Jest okej
    Kupiłam niedawno to serum. Dużo osób w internecie polecało, więc i ja się skusiłam:) póki co jestem zadowolona. Nie podrażnia mnie - a to u mnie niestety częste. Ładnie pachnie, ma dobry skład. Ladne opakowanie. Nie widzę póki co minusów dlatego że za krótko testuję. Polecam.
    Zalety:
    • Skład zapach