Maski do włosów

Cafe Mimi Maska keratynowa do włosów

• 11 listopada 2022 o 17:51
    Jest fajna ;)
    Na moich włosach (długie, naturalne, raczej normalne) dobrze się sprawdza. Wygładza włosy, sprawia, że są miękkie, odpowiednio dociąża. Łatwo się rozprowadza i łatwo spłukuje. Zapach ma przyjemny, może troszkę przypominający perfumy. Opakowanie, to niewielki, poręczny plastikowy słoik.
  • 5 grudnia 2021 o 13:46
    Świetna maska
    Maska zamknięta jest w opakowaniu z zakręcanym wieczkiem, do której mamy swobodny dostęp. Be problemu mieści się w niej dłoń i nabiera tyle produktu, ile nam potrzeba. Maska ma gęstą i treściwą konsystencję. Bardzo łatwo rozprowadza się ona po włosach i dobrze wypłukuje. Już podczas aplikacji włosy zostają zmiękczone i wygładzone. Jestem pod wrażeniem efektów stosowania maski. Nie sądziłam, że będzie miała ona tak wspaniały wpływ na moje włosy. Dzięki masce rozczesywanie włosów przestało być dla mnie problemem. Włosy stały się sypkie, lśniące i nawilżone. Z pewnością będę częściej do niej powracać. W składzie maski znajdziemy keratynę i proteiny roślinne, które natychmiastowo regenerują włosy. Jako posiadaczka wysokoporowatych włosów jestem nią zachwycona. 95% składników maski jest pochodzenia naturalnego, a jego opakowanie wykonane jest z łatwo degradowalnego materiału.
  • 6 sierpnia 2021 o 22:53
    Oki
    Moje włosy są średnio-/wysokoporowate, ale uwielbiają proteiny i maska typu "bomba proteinowa" to w mojej pielęgnacji must have i często różnorakie testuję. Ucieszyłam się widząc Cafe Mimi w Rossmannie, mają produkty z bardzo dobrymi składami i działaniem, a do tego tanie jak barszcz, szkoda tylko, że słabo dostępne. Są tu 4 różne proteiny hydrolizowane, właśnie takich masek szukam, a nie takich, gdzie w składzie jest ledwie jedna proteina na końcu składu za masą emolientów i wielki napis "maska proteinowa"... Znam swoje włosy i ja osobiście lubię proteiny za podbicie skrętu, lekkie "usztywnienie" włosów (dzięki temu skręt się nie rozprostowuje), uzupełnienie mikrouszkodzeń we włóknie włosa. Jakiś czas temu używałam dość mocno "hype'owanej" maski proteinowej od Anwen Proteinowa Orchidea, która jakoś nie zrobiła na mnie szczególnego wrażenia i myślałąm, że może akurat moje włosy nie przepadają za keratyną...? Tutaj keratyna hydrolizowana w ogóle mi nie przeszkadza, więc to chyba nie to. Ale ogólnie jest to porządna maska proteinowa przy której nie ma się czego przyczepić. Spełnia swoją rolę - podbija skręt, wypełnia mikrouszkodzenia, nadaje blasku włosom. Proteiny łatwiej przyswajają się dzięki masłu Shea na początku składu. Po prostu robi to co powinna robić, ale znam maski proteinowe, które zrobiły na mnie większe wrażenie. Największy minus to mała pojemność. Lubię takich masek mieć w zapasie, bo są przeze mnie najcześciej używane i wolę mieć 0.5 litra niż 220 ml.
  • 27 czerwca 2020 o 12:48
    Ideał dla niskoporów
    Mam włosy niskoporowate - nigdy ich nie przeproteinowałam, a wręcz bardzo często używam protein w porównaniu do emolientów i humektantów i bardzo mi to służy. Ta maska jest ideałem dla mnie! Zacznijmy od tego, że jest BARDZO mocno proteinowa - zawiera bardzo dużą ilość protein, zarówno zwierzęcych, jak i roślinnych, i ma je wysoko w składzie. Zaraz po maśle shea (swoją drogą, masło shea również jest świetne dla niskoporów) zawiera hydrolizowane: keratynę, proteiny pszeniczne, ryżowe i owsiane. Zaraz po nich znajdziemy silny humektant - glicerynę, jeszcze inne emolienty poza masłem shea (Cetearyl Alcohol, Trigliceryd kaprylowo-kaprynowy, trzy silikony), dwie delikatne substancje myjące, częste w odżywkach (Behentrimonium Chloride oraz Cetrimonium Chloride) i aminokwasy jedwabiu. Maska ma bardzo dobry skład, przede wszystkim proteinowy, ale można w pewnym sensie powiedzieć, że jest PEH-owa (zawiera wszystko - proteiny, emolienty i humektanty), z naciskiem na "P" :). Maska jest gęsta, ale dobrze się rozprowadza na włosach i również bez problemu wczesuje. Nie ma problemów z jej spłukaniem. Ma całkiem przyjemny zapach, ale nie jakiś powalający, raczej... bardzo zwyczajny. Jest wydajna i ma bardzo niską cenę jak na tak dobrą maskę. Włosy są po niej naprawdę odżywione, zregenerowane, mają dużo objętości. W dłuższej perspektywie czasu pomaga zapobiec zniszczeniom (proteiny i silikony). Zdecydowanie polecam, ale z naciskiem na to, że może się nie sprawdzić do wysokoporów!
    Zalety:
    • Ideał dla niskoporowatych włosów (skład)
    • Włosy mają dużo objętości, są zregenerowane, odżywione
    • Konsystencja
  • 14 czerwca 2020 o 10:43
    Genialna
    Świetna maska proteinowa, która tych protein ma chyba najwięcej na rynku w jednym produkcie. Moje włosy to niskopory, które lubią klapnąć i kochają się strąkować oraz jak się dowiedziałam - bardzo ciężko je przeproteinować. Dzięki tej masce włosy są tak sypkie i tak miękkie... Od razu wyglądają żywiej, nie strąkują się, delikatnie się pogrubiają i stają sie sprężyste. Maska jest tez bardzo wydajna, dobrze się rozprowadza, nie jest wodnista. Polecam kazdym włosom które kochaja proteiny ❤