Pasty do zębów

Prokudent Med White Coconut, Pasta do zębów

• 1 września 2024 o 14:31
    Nie przekonała mnie w swym działaniu
    Pasta do zębów od marki Prokudent Med to kosmetyk zamknięty w plastikowej, miękkiej tubce z białą nakrętką. Dodatkowo zamknięta w kartonowym opakowaniu z opisem w języku polskim. Sama pasta ma pojemność 75 ml. Szata graficzna przyjemna dla oka, wyróżniająca się z pewnością wśród innych past, dominuje zieleń i granatowymi napisami i grafiką kokosa, czyli składnikiem, który ma się znajdować w paście. Pastę spokojnie można postawić na łazienkowej półce, dzięki szerszej nakrętce o której już wcześniej wspomniałam. Pasta od marki Prokudent Med zawiera olej kokosowy a szczególnie zalecana jest przy osadzie nazębnym, pochodzącym z używek takich jak herbata, kawa czy nikotyna. Pasta ma białą barwę, gęstą konsystencję czyli w tym przypadku nie odbiega od zwykłych past, ważne, że nie ucieka ze szczoteczki. Jeśli chodzi o zapach to jest on miętowy ale kokosa to ja podczas mycia nie za bardzo wyczuwałam. Pasta bardzo dobrze się pieni, jest bardzo wydajna, bo wystarczyła mi na ponad miesiąc codziennego szczotkowania. Co do działania - to jest to pasta, która ma pomagać w walce z osadem nazębnym, no niestety ale tutaj nie dała rady, jest dla moich zębów zbyt delikatna. Pasta oczyszcza płytkę nazębną ale jak już wspomniałam nie do końca radzi sobie z osadem na nich, mimo codziennego jej stosowania. Muszę się również doczepić do tego, że nie do końca doczyszcza płytkę nazębną tak jak tego oczekiwałabym. Dodatkowo słabo odświeża oddech. Pasta na wypróbowanie i zapomnienie.
    Zalety:
    Wady:
    • nie radzi sobie z płytką nazębną
    • słabo wyczuwalny kokos
    • słabo odświeża oddech
  • 28 listopada 2023 o 12:56
    Niezbyt wybiela, ale poza tym jest to jak najbardziej w porządku pasta.
    Pastę marki Prokudent kupiłam w drogerii Rossmann za jakąś niewygórowaną kwotę, gdyż trafiłam akurat na promocję. Pasta zamknięta jest w tubie wykonanej z dość elastycznego materiału umożliwiającego wyciśnięcie zawartości do samego końca. Szata graficzna jest prosta, acz estetyczna. Pojemność to 75ml i wydajność powiedziałabym, że jest standardowa jak na tę ilość (ja zużyłam ten produkt w czasie około miesiąca). Konsystencja zaś jest całkiem gęsta, kolor mleczny. Pasta bardzo dobrze się pieni. Podoba mi się. iż ma nie nazbyt intensywny zapach oraz smak, dzięki czemu szczotkowanie nie jest uciążliwe. Najistotniejszy jednak jest fakt, iż dzięki paście uzyskujemy porządnie wyczyszczone zęby bez podrażnień dziąseł. Niestety nie zauważyłam, by pasta wpływała na przebarwienia po kawie czy herbacie, moje uzębienie po stosowaniu tej pasty nie nabrało jaśniejszego kolorytu, także w tym aspekcie nie mogę powiedzieć, iż obietnica producenta jest prawdą. Ogółem jednak z tego produktu jestem zadowolona, gdyż jest całkiem wydajny, w cenie niewygórowanej, można go upolować w mojej ulubionej drogerii, przyjemnie się go użytkuje oraz dokładnie myje zęby. Może i nie ma efektu rozjaśnienia szkliwa, ale 4 gwiazdki spokojnie mogę wręczyć.
    Zalety:
    • dokładnie myje zęby
    • delikatność dla dziąseł
    • subtelny zapach i smak
    • dobrze się pieni
    • dobra wydajność jak na tę pojemność
    • korzystna cena
    • wygodne w użytkowaniu opakowanie
    • bezproblemowa dostępność stacjonarnie
    Wady:
    • brak efektu wybielenia zębów
  • 10 lipca 2023 o 10:48
    Ja nie narzekam, traktuję ją jako pastę dodatkową
    Nie ma co narzekać, że nie ma wyraźnego kokosa w tej paście. Producent zapewnia,że w składzie znajdziemy OLEJ KOKOSOWY który składnikowo wspomaga pastę a nie samego kokosa który pachnie i smakuje. Trzeba umieć czytać i mieć wyobraźnię żeby dobrze interpretować kosmetyki! Nie narzekam również na działanie pasty gdyż kupuję ją jako zastępstwo moich domowych past i używam głównie w pracy do odświeżenia po jedzeniu. Pasta jest dość prosta w swoim składzie i nie ma co oczekiwać cudów po tak prostym produkcie. Co prawda producent twierdzi, że jest wybielająca co może dawać złudne nadzieje, jednak produkt do mocno ścierających nie należy. Według mnie to dobrze! Mamy do czynienia z delikatnym produktem bez nadmiernego efektu ścierania szkliwa. Do tego olej kokosowy który według mnie ładnie odświeża i łagodzi jamę ustną. Mimo, że nie daje posmaku kokosa, jest wyczuwalny w swojej "oleistości". Lubię używać tę pastę dlatego, że jest w dobrej i przystępnej cenie oraz nie wali miętą jak wiele dostępnych past w drogerii. Jako antyfanka mięty doceniam jej delikatność i posmak. Warto zaznaczyć, że opakowanie jest bardzo solidne i odznacza się na półce w wyraźnym i atrakcyjnym kolorze limonkowym.
    • brak miętowego nokautu
    • przystępna cena
    • fajny skład z olejem kokosowym
    • ładna tubka
    • dobre odświeżenie
    • poprawna pasta niefunkcyjna
    Wady:
    • Można się czepiać braku efektu wybielającego ale to od razu widać, że to nie tego typu produkt
    a ga ta
    7 lutego 2023 o 8:57
    Gdzie ten kokos?
    Pastę kupiłam licząc na to, że ma kokosowy smak. I tu się pierwszy raz zawiodłam- smak jest lekko miętowy- i to bardzo lekko... Później były kolejne rozczarowania: Pasta słabo odświeża "Maże się" po zębach, zamiast pienić. Nic nie wybiela. Jedyną zaletą jest niska cena. Nie kupię jej więcej.
    annaskc
    13 listopada 2022 o 20:32
    Przeciętna
    Pastę Prokudent Med White Coconut kupiłam na jakiejś promocji, byłam jej ciekawa. Niestety okazuje się, że jest to naprawdę przeciętna pasta o delikatnym, miętowym smaku. Opakowanie pasty to tubka w kolorze jasnozielonym, stojąca na nakrętce, dzięki czemu można zużyć pastę niemal do końca. Pasta jest łagodnie miętowa, delikatnie czyści zęby, ale nie pozostawia efektu głębokiej świeżości. Moim zdaniem jest to totalnie przeciętny produkt, w tej cenie można znaleźć lepsze pasty, które pozostawią dłuższy efekt świeżości w jamie ustnej.