Szampony do włosów

Eveline Cosmetics Food for Hair, Nawilżający szampon do włosów `Sweet Coconut`

• 1 sierpnia 2021 o 18:16
    Ciekawy wybór
    Długo zastanawiałam się nad wyborem, aż w końcu postanowiłam spróbować. Zakupiłam normalne duże opakowanie tego szamponu. Zapach jest słodki, lecz nie tak intensywnie kokosowy jak opisywano poniżej- może mam coś z węchem (nie wiem) ale naprawdę slabo czuć. W każdym razie, zapach jakiś jest delikatnie słodki. Konsystencja przezroczysta-byłam zaskoczona spodziewałam się mlecznej, ale tak nie było. Konsystencja jest bardzo ciekawa-pierwszy raz się z taką spotkałam. Przezroczysta, galaretkowata całkiem inaczej się rozprowadza. Szampon delikatnie się pieni, nie obciąża włosów delikatnie nawilża. Nie mam do czego się przyczepić, ale jednocześnie nie zrobił na mnie jakiegokolwiek wrażenia, ogólnie myślę że mogę polecić.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Przystępna cena
    Wady:
    • Mógłby się mocniej pienić
  • 7 listopada 2020 o 12:04
    Kokosowe otulenie
    Szampon Eveline zakupiłam całkiem przypadkiem podczas wizyty w jednym z dużych dyskontów. Kupiłam jedną próbkę tego produktu. Jakie było moje zaskoczenie gdy jej po raz pierwszy użyłam: Pozytywy: - jedno opakowanie próbki kosmetyku wystarczyło mi na 3 użycia - zapach jest świeży i silnie kokosowy - konsystencja łatwo rozprowadzała się na włosach i silnie się pieniła - produkt łatwo się spłukiwał - włosy pozostały miękkie i łatwo się rozczesywały ( co w przypadku moich kręconych włosów jest bardzo istotne). Negatywy: - cena próbki jest mało opłacalna - po pierwszym użyciu zakupiłam produkt pełnowymiarowy
    • skład
    Wady:
    • zbyt duża cena za próbkę produktu
  • 30 października 2020 o 9:22
    Eveline Food for Hair. Nawilżający szampon do włosów 'Sweet Coconut'.
    Szampon przeznaczony jest jest do włosów normalnych i cienkich. Nie jestem fanką kokosów więc zapach nie do końca w moich gustach, ale nie jest zły. Przyjemna saszetka idealna na krótkie wyjazdy, żeby nie zabierać dużej butelki. Szamponu wystarczyło mi na dwa mycia. Przy krótszych włosach myślę, że może nawet wystarczyć na 3. Bardzo fajnie, że jest 90% składników pochodzenia naturalnego. Dobrze się dosyć pieni i oczyszcza. Włosy delikatnie po nim są nawilżone. Fajnie się je rozczesuje i się nie plączą. Przyjemne zaskoczenie, że szampon nie obciąża włosów. Bardzo przystępna cena produktu. Ja saszetkę kupiłam w Lidlu, niestety nigdzie indziej nie widziałam co mnie trochę smuci. Szata graficzna opakowania bardzo ładna. Kolorowa, wakacyjna przykuwająca wzrok. Moja ocena to 4 ponieważ nie jestem fanką kokosów, ale samo działanie produktu i cała reszta na duży plus!
  • 8 września 2020 o 22:51
    Dla kokosowych maniaków
    Jest wielu fanów kokosa i ten szampon to dla nich gratka. Bardzo fajna opcja, że można go kupić w takiej "wakacyjnej" saszetce. Idealna opcja w podróż czy na wypróbowanie. Szampon ma świeżo-kokosowy, bardzo ładny zapach. W składzie mamy 90 % składników naturalnych: hydrolat i olej kokosowy, ekstrakt z marakui, olejek makadamia i nawilżającą glicerynę. Jest to szampon z gatunku mocniejszych, posiada silny detergent myjący. Szampon bardzo dobrze się pieni, a miły zapach uprzyjemnia mycie. Dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy. . Myślę, że jeśli chodzi o nawilżanie to proces mycia włosów jest nieco zbyt krótki aby odczuć działanie zawartych w szamponie olejków, tym bardziej biorąc pod uwagę ich ilość w tym produkcie ale włosy są po nim miękkie, delikatne i lśniące. Na plus również wydajność oraz cena.
    Zalety:
    • Skład
    • Opcja kupna w malej pojemności
    • Przyjemny w używaniu
  • 28 sierpnia 2020 o 19:49
    Moje włosy bardzo lubią się z kokosem :)
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Uwielbiam zapach kokosa w perfumach a także w kosmetykach pielęgnacyjnych tym razem nie mogło być inaczej i tak w Lidlu kupiłam nawilżający szampon kokosowy marki Eveline z serii Food for Hair. Moje włosy są suche,cienkie,delikatne,wysoko porowate,mają tendencję do łamania się i kruszenia,farbowane,długość do ramion. Opakowanie to saszetka o pojemności 20 ml,szata graficzna i kolorystyka przyciąga wzrok i tęsknotę za wakacjami,mamy tu kokos oraz egzotyczne owoce. Cena którą płaciłam to 1,79 zł. Za to w środku kryje się istne cudo zapachowe jak on pachnie słodko kokosowo jak jakiś likier bez alkoholu lub cukierki kokosowe :)),umila to bardzo mycie włosów,szampon ma lejąca rzadką przezroczystą konsystencję nie wiem czemu ale skojarzył mi się z szamponem familijnym używanym za czasów komuny :D,produkt za pierwszym razem średnio się pienił ale podejrzewam że nie wymieszałam go dobrze w saszetce za to na następny dzień przy myciu piany było więcej. Szampon podczas mycia nie plątał włosów,były miłe w dotyku,lekkie i o dziwo nawilżone,śliskie mogłam z łatwością przeczesać je palcami i nie było żadnych splątanych kosmyków,do tego nie użyłam żadnej ilości olejku a szczotka gładko sunęła po włosach,ja jestem jak najbardziej łakoma na takie food :)).
    Zalety:
    • wygodna forma saszetki do zabrania w podróż oraz wypróbowania
    • zapach !który o dziwo przez jakiś czas utrzymuje się na moich włosach
    • wydajny wystarczył na 2 użycia
    • skład olejek makadamia,naturalna woda kokosowa,ekstrakt z marakui
    • przyjazny weganom
    • 90% składników pochodzenia naturalnego
    • brak w składzie alkoholu denat
    • łatwo się wypłukuje
    • nie ma problemu z rozczesaniem włosów
    • włosy łatwo poddały się stylizacji,lekkie,zwiewne,nawilżone,lśniące
    Wady:
    • dostępność ja widziałam ją tylko w Lidlu i też szybko zniknęła z półek