Toniki i hydrolaty

bebeauty Łagodzący tonik-mgiełka do twarzy

• 3 maja 2022 o 11:01
    Niezbędny element pielęgnacji
    Od dawna dosyć poważnie podchodzę do pielęgnacji mojej cery, dlatego wiem ze toniku nie wolno pomijać. Jest to etap, który powinniśmy wykonać po oczyszczeniu twarzy i zaraz po nim zaaplikować serum lub esencje. Ma on za zadanie przywrócić prawidłowe pH skóry i utrzymać jej poziom wody. Ten tonik testowałam już dosyć dawno, ale mój stosunek do niego się nie zmienia. Jest to opcja z biedronkowej firmy, dlatego jej koszt to raptem kilka złotych. Ma fajna poręczną buteleczke, z wygodnym atomizerem. Tego typu produkty fajnie się sprawdzają wykończone aplikatorem typu spray. Sam produkt jest naprawdę wydajny, nie trzeba go wiele żeby cała twarz była nim delikatnie ukojona. Jest on łagodzący i myślę że dokładnie to mi przynosił. Przeznaczony do skóry suchej i wrażliwej, ale tak naprawdę sprawdzi się do każdej. Tonik ma dosyć intensywny zapach, nieco sztuczny, ale szybko się ulatnia więc nie jest to jakoś bardzo problematyczne. Nie wywołał alergii, ani podrażnień. Po jego użyciu nie czuć także uczucia ściągnięcia, co dla mnie jest bardzo ważne. Wzbogacony o kojące działanie lotosu. Produkt może i nie ma naturalnego składu i jakiegoś wielkiego odżywczego działania, ale mimo to dałabym mu szanse.
    • Aplikator
    • Brak uczucia ściągnięcia
    • Fajnie łagodzi
    Wady:
    • Średni skład
  • 17 kwietnia 2021 o 17:42
    Dobry tonik
    Tonik ma łagodzić i nawilżać i zdecydowanie to robi. Stosuje go codziennie bo tonizacja obok oczyszczania i nawilżania to podstawa pielęgnacji. Cena w stosunku do jakości jest znakomita. Jedyne co mi w tym toniku przeszkadza to opakowanie. Niestety atomizer nie daje mgiełki lecz pryska punktowo sporą ilość. Mimo wszystko jakość wynagradza tę wadę i można sobie z tym poradzić.
    Zalety:
    • Działanie
  • 12 lutego 2021 o 17:26
    Tonik w sprayu
    Tonik mgiełka od BeBeauty dorwałam na promocji w Biedronce. Kosztował kilka złotych i za tą cenę jest ok. Mnie nie podrażnia. Dość przyjemnie koi skórę. Bardzo wygodny w używaniu-- atomizer to super sprawa w takim produkcie. Jest wydajny.
    • pojemność
  • 22 listopada 2020 o 1:10
    Mocno perfumowany
    Tonik bardzo mnie rozczarował. Jest mocno perfumowany. Skład produktu nie jest najlepszy. Preferuję bardziej naturalną pielęgnację. Mam wrażenie, że może narobić on więcej szkody, niż pożytku. Poręczne opakowanie z atomizerem. Produkt jest wydajny, w niskiej cenie. Dostępny w Biedronce.
    • opakowanie z atomizerem
    Wady:
    • mocno perfumowany
    • kiepski skład
  • 12 sierpnia 2020 o 11:44
    BeBeauty, Care, Łagodzący tonik-mgiełka do twarzy
    Tonik kupiłam skuszona jego niską cenę. Jego działanie jest raczej średnie. Mam wrażenie, że w ogóle nie eliminuje uczucia ściągnięcia cery. Nauczyłam się, że po spryskaniu cery tonikiem od razu nakładać krem, ponieważ mam wrażenie, że moja skóra jest wtedy bardziej nawilżona. Zapach ma ok, opakowanie z atomizerem , który się nie zacina i fajnie rozpyla produkt. Dla mnie średni.