Kremy na dzień

Feel Free Green Leaves, Hemp Relief Cica Cream Lekki krem nawilżający do twarzy

• 18 sierpnia 2022 o 15:32
    Dobre działanie
    Moja sucha skóra bardzo polubiła się z tym kremem. Dobrze nawilżał, szybko się wchłaniał, nie pozostawiał tłustej warstwy. Bez problemu mogłam stosować go pod makijaż, współgrał z moim podkładem. Zapach jak dla mnie delikatny, ledwo wyczuwalny. Krem jest bardzo wydajny. Dla mnie jedyny minus słoiczków to brak szpatułek do nabierania kremu. Obecnie mam krótkie paznokcie i nie jest to problem, ale przy długich, krem już zbierał się pod paznokciami. Na szczęście mam szpatułkę z innego kremu i jej używałam. Ale nie ukrywam, że producenci powinni pomyśleć o tej opcji.
    Zalety:
    • Wydajność, delikatny zapach, działanie, szybkie wchłanianie
    Wady:
    • Brak szpatułki
  • 7 lipca 2022 o 14:28
    Ugh
    To jeden z nielicznych produktów marki Feel Free, którego nie cierpię. Opakowanie jest jak zawsze na plus, ale tutaj w zasadzie plusy się kończą. Krem ma konsystencję kleju i takie też wrażenie robi na skórze, która dusi się pod nim nawet gdy nałożymy nań minimalną ilość kremu. Finalnie krem się nie wchłania i taki tłusty film pozostawia. Pod makijaż się nie nadaje. Nie widzę tutaj żadnych zalet.
    izoolka
    21 września 2021 o 22:18
    Średni
    Mam skórę mieszaną, skłonną do przetłuszczania i wyprysków w strefie T. Krem w ogóle się u mnie nie sprawdził, to prawda jest lekki i nie wyświeca się po nim skóra. Niestety bardzo się roluje, o podkładzie można zapomnieć. Dodatkowo u mnie szczypie i powoduje podrażnienia.
    Zalety:
    • lekki
    • skład
    Wady:
    • roluje się
    • podrażnia skórę
  • 17 sierpnia 2021 o 10:56
    Tego oczekiwałam
    Dziwi mnie fakt, czemu ten produkt nie ma 5 gwiazdek. Kremu używam od maja 2021r. (a więc przeszło przez trzy miesiące). Mam cerę tłustą ze sporą ilością wyprysków. Muszę przyznać, że jestem wniebowzięta! Krem jest eco-friendly, nie kosztuje kroci. Lekki, pachnie orzeźwiająco, a przede wszystkim szybko wchłania się w skórę. Idealny do łączenia z SPF! Uniwersalny krem, dobry i na noc, i na dzień.
    Zalety:
    • Przepiękny skład, o czym świadczy ECOCERT
    • Ekologiczne opakowanie, podlegające recyklingowi - 0 plastiku!
    • Wydajny - starcza na bardzo długo
    • Orzeźwiający zapach
    • Rewelacyjny stosunek jakości do ceny - tego oczekiwałam
  • 12 czerwca 2021 o 13:08
    Średnie nawilżenie - dobry dla minimalistek i cer tłustych
    OCZEKIWANIA Poszukiwałam dobrego kremu bazowego - żeby w zasadzie dobrze nawilżał i ochronił skórę. Resztę pielęgnacji mam ułożoną więc nie potrzebowałam kremu do zadań specjalnych. O producencie/linii kosmetyków Feel Free jest hiszpańską marką, mająca unijne certyfikaty ekologicznej i przyjaznej środowisku produkcji, vegańskie i są cruelty-free - czyli nie testowane na zwierzętach. Deklarują że materiały opakowań można recyklingować (choć zabiegając do przodu nie zawsze to takie proste). Skład jest bardzo przyzwoity, oprócz kilku emolientów syntetycznych, nie ma nic do czego mogłabym się przyczepić. Krem ma lekką konsystencję, pachnie łagodnie i szybko się rozprowadza, kiedy stają się widoczne drobniutkie elementy brokatu. Całość jest umieszczona w ładnym szklanym opakowaniu. SKŁAD z jakiegos powodu nie mogé go dodać więc wklejam tu: Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-2-Stearate, Oryza Sativa (Rice) Starch, Glyceryl Stearate, Stearyl Alcohol, Gluconolactone, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Phospholipids, Cannabis Sativa Seed Oil*, Cannabis Sativa Seed Extract, Centella Asiatica Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract*, Chlorophyllin-Copper Complex, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Xanthan Gum, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Sodium Phytate, Alcohol**, Parfum (Fragrance)***, Linalool***, Citronellol***, Limonene***, Citral***. *Ingredient from organic farming. ** Made using organic ingredients. *** Natural origin fragrance. From <https://www.feelfreebio.com/en/relief-cica-cream/> Sądząc po składzie, jest on bardzo obiecujący. W dużej mierze organiczny, mocno nawilżający i wykorzystuje maksymalnie potencjał naturalnych ekstraktów - sok aloesowy, kwas hyaluronowy, ekstrakt konopi, ekstrakt wąkrtoki azjatyckiej (łagodzi i goi), ekstrakt z oogórka i rzodkiewki, i taka nowość jak kompleks miedziano-chlorfilinowy, który odpowiada za ten ładny kolor i jak dowodzą badania za lepszą wymianę materii na poziomie komórek - czyli w dużym uproszczeniu - skóra wygląda młodziej. Skład nie jest zaśmiecony silikonami czy mocnymi konserwantami. OPAKOWANIE i ZAPACH Całość jest umieszczona w szklanym słoiczku z matowego szkła, zamknięcie jest plastikowe ale dookoła udaje bambus - co jest moim zdaniem bez sensu. Krem ma konsystencję czegoś pomiędzy żelem a kremem, podobną konsystencję ma Neutrogena Hydro boost. Krem ma przyjemny zapach kwiatowo ogórkowy. Krem nakłada się i rozprowadza lekko i przyjemnie. Szybko się wchłania. Ale jak i w przypadku jego różowego pobratymca po nałożeniu nawet solo tworzy lekką skorupę/warstwę i na to trudno nakładać podkład bo się roluje. Niezbyt się przyjaźni z innymi serum/lotion. Niestety sam w sobie nie zapewnia mi porządnego nawilżenia ani ochrony. Dobrze się sprawdza latem, kiedy potrzebujemy czegoś lżejszego, co ochroni przez utratą wody przez skórę. Może wrócę do niego latem. Również się spodoba osobom z tłustszą skórą a także minimalistkom pielęgnacyjnym. Wbrew pozorom krem jest bardzo wydajny: przy codziennym stosowaniu na dzień spokojnie wystarcza na dwa miesiące. PODSUMOWANIE To jest bazowy krem z bardzo dobrym składem. Nie zapewnia pożądanego nawilżenia, ale dobrze się sprawdza u skór tłustych lub osób które wolą minimalistyczną pielęgnację. Krem kosztuje dość tanio i często jest w promocji, więc zdecydowanie warto wypróbować.
    Zalety:
    • Skład - naturalny i organiczny
    • Szybko się wchłania i dobrze rozprowadza
    • Przyjemny świeży zapach
    Wady:
    • Nie daje mocnego nawilżenia
    • Żle współgra z innymi produktami