Żele do ciała

bebeauty Soothing Aloe Gel 99% Aloesowy żel wielofunkcyjny

• 7 grudnia 2024 o 13:39
    Sprawdził się
    Poleciła mi go koleżanka, którą uratował po intensywnym opalaniu. Kupiłam go specjalnie na wyjazd wakacyjny i po przyjeździe kupiłam kolejne opakowania. Doskonale łagodzi podrażnioną słońcem skórę, wchłania się szybko i choć pozostawia lepką warstwę to działanie żelu rekompensuje tą lekką niedogodność. Sprawdził się również na wysuszonych słońcem końcówkach włosów. Odpowiada mi w nim niemal wszystko: działanie, konsystencja, zapach i opakowanie. Na pewno zostanie ze mną na dłużej jako specyfik do zadań specjalnych.
    Zalety:
    • Działanie
    • Konsystencja
    • Wygląd
  • 22 października 2024 o 15:40
    Urlopowy przydaś
    Kupiony specjalnie na wyjazd wakacyjny. Przydał się, spełnił zadanie, więc polecam. Stosowałam po opalaniu tym normalnym i mocniejszym, gdy były zaczerwienienia. Chłodzi, nawilża i ma lekki zapach. Dzięki takiej pielęgnacji nie schodziła mi skóra a opalenizna została na dłużej. Nie lepił się i wchłaniał dobrze nawet przy kolejnej aplikacji. Nadaje się też na włosy jako podkład pod oleje. Bardzo atrakcyjna cena w promocji.
    Iwona_C
    26 czerwca 2024 o 16:39
    Działanie całkiem dobre, ale zapach i lepka warstwa po aplikacji nie uprzyjenia stosowania żelu.
    Że wpadł mi w oko w Biedronce, od razu zauważyłam podobieństwo do żelu Holiki który stosowałam wcześniej. Wrzuciłam do koszyka by sprawdzić ile znajdę podobieństw, a ile różnic między tymi dwoma produktami. Opakowanie wykonane jest z przezroczystego zabarwionego na zielono plastiku, a kształtem przypomina liść aloesu. Posiada podłużną zakrętkę z wygodnym zamykaniem klik na którym można postawić opakowanie. Grafika jest minimalistyczna w białym kolorze z dużym logiem bebeauty oraz nazwą kosmetyku. Na tylnej stronie opakowania znajduje się niewielka etykieta na której znajdziemy szczegółowy opis żelu. Całość wygląda dość ładnie, ale niestety plastik z którego wykonywania jest tuba jest dość twardy i ciężko wycisnąć zawartość, szczególnie kiedy mamy już niedużą ilość żelu w opakowaniu. Konsystencja jest żelowa w bezbarwnym kolorze Zapach z delikatnie wyczuwalnym aromatem aloesu, ale mocno wybija się tutaj nienaturalna chemiczna nuta przypominająca zapach plastiku. Dla mnie nie ma tu nic przyjemnego w tym zapachu, jest do zniesienia, ale nie uprzyjemniał mi w żaden sposób czasu stosowania produktu. Skład jest całkiem przyzwoity z zawartością soku aloesowego na pierwszym miejscu na liście, dalej mamy glicerynę,pantenol, alantoinę, reszta to zapach i konserwanty w tym fenoksyetanol , który także występuje w żelu u Holiki Żel aloesowy do kosmetyków uniwersalny który może być stosowany zarówno do skóry jaki do włosów. Ja kupiłam go z przeznaczeniem do stosowania jako podkład do olejowania włosów i tutaj sprawdzał się bardzo dobrze, nie mam do jego działania żadnych zastrzeżeń. Żel zastosowany na skórę głowy przywraca jej odpowiednie ph, niweluje swędzenie skóry i ma wpływ na redukcję łupieżu. Wykazuje również pozytywny wpływ na stan samych włosów, wzmacnia je, wygładza nawilża i odżywia. Nie ma problemu z jego zmyciem, pozostawia włosy z ładną objętością i nie powoduje szybszego ich przetłuszczania. Żel zastosowany na skórę, dobrze się rozprowadza ale dość wolno wchłania i pozostawia lepką warstwę na kilka lub kilkanaście minut w zależności od grubości jaką nałożymy. Produkt sprawdza się przy różnego rodzaju dyskomforcie, uczuciu ściągnięcia, przesuszeniach czy podrażnienia skóry po przebywaniu na słońcu. Ma działanie kojące i łagodzące, dodatkowo dobrze wygładza skórę, nadaje jej miękkości, sprawia że jest przyjemna w dotyku i ma również działanie nawilżające i odżywcze. Działanie nawilżające przy mojej suchej skórze wydaje mi się zdecydowanie mało intensywne, jest to takie bardziej doraźne stosowanie przy podrażnieniach niż w celu przywrócenie skórze odpowiedniego poziomu nawilżenia. Z racji tego właśnie żel stosowałam przede wszystkim jako dodatek do olejowania włosów. Wydajność jest dobra, cena w granicach 15 zł nie jest jakaś zbyt wygórowana, można go dorwać również w dobrej promocji. Podsumowując kosmetyk robi w zasadzie to co powinien, to działanie nawilżające nie do końca mnie zachwyca, a zapach zupełnie mi nie odpowiada bo nie kojarzy mi się z naturalnością.. Mimo wszystko jest to dobry żel aloesowy do którego wracam chodź ma kilka cech które nie do końca mi pasują.
    Zalety:
    • żelowa konsystencja
    • łatwo się aplikuje
    • sprawdza się jako baza do olejowania włosów
    • koi i łagodzi podrażnienia i przesuszenia skóry
    • przynosi ulgę po nasłonecznieniu i depilacji ciała
    • delikatnie nawilża i odżywia
    • przyzwoity skład, sok aloesowy na pierwszym miejscu
    • duża wydajność
    • bezproblemowa dostępność
    Wady:
    • chemiczny zapach
    • zbyt twarde opakowanie, ciężko wydobyć żel
    • pozostawia lepką warstwę po aplikacji
  • 10 kwietnia 2024 o 7:26
    fajnie sprawdza się w każdej sytuacji
    Żel aloesowy z bebeauty umieszczony jest w ładnym zielonym opakowaniu, przypominający liść aloesu. Żel posiada jak sama nazwa wskazuję żelową bezbarwną formułę, która dosyć szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiej skóry. Chwilkę trzeba odczekać na ten efekt. Żel posiada wiele zastosowań. Może używać go do twarzy, ciała, a nawet do włosów bez spłukiwania :> Jestem posiadaczką cienkich długich włosów i muszę przyznać, że włosy nie były obciążone po nałożeniu żelu oczywiście w niewielkiej ilości. Żel aloesowy świetnie sprawdza się przy poparzeniach słonecznych, czy też do podrażnionej skóry po goleniu. Żel nawilża łagodzi i koi. Jest tańszym zamiennikiem żelu Holika Holika. Uważam, że działanie mają takie same. Ten Żel też całkiem ładnie pachnie. Bynajmniej mój facet zawsze się pyta po użyciu żelu czym tak ładnie pachnie moja skóra :D
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    • wielofunkcyjność
    annaskc
    31 stycznia 2024 o 19:33
    Wielofunkcyjny i skuteczny
    Żel wielofunkcyjny bebeauty z aloesem to prawdziwe źródło ukojenia dla mojej skóry. Jego wszechstronność jest zaskakująca - stosuję go na wszystko! Po opalaniu - ochładza i nawilża moją skórę. Po goleniu - łagodzi podrażnienia. Nawet po ukąszeniach owadów - działa kojąco. Tekstura żelu jest lekka, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Po prostu uwielbiam jego delikatny zapach aloesu, który dodaje uczucia świeżości i natury. Opakowanie w tubce jest wygodne i higieniczne w użyciu. To doskonały produkt dla osób z wrażliwą skórą, poszukujących naturalnego, łagodzącego kosmetyku, który spełni wiele zadań. Jest niezastąpiony i zawsze w mojej kosmetyczce.
    Zalety:
    • Wszechstronny
    • Wydajny
    • Szybko się wchłania