Kremy i maski do rąk

Barnangen Lycka Nutritive Hand Cream Krem do rąk i paznokci

• 22 lipca 2022 o 15:41
    Gęsty, otulający, działający :-)
    Krem do rąk marki Bernangen dorwałam w Biedronce. Stał jeden jedyny samotny, więc go przygarnęłam z dobroci serca :-D . Zwłaszcza, że przy mojej atopowej i suchej przez okrągły rok skórze dłoni kremy schodzą mi jak woda. Marka nie jest mi obca i chociaż wcześniej nie zrobiła na mnie piorunującego wrażenia, to kremu do rąk od nich jeszcze nie miałam, więc postanowiłam spróbować. I nie zawiodłam się na szczęście. Krem ten jest biały i posiada mydlano-kremowy aromat. Może nie brzmi to oszałamiająco, ale muszę przyznać, że jest całkiem przyjemny i kojący, bez wariactw. Dość długo utrzymuje się na skórze. Ponadto jest gęsty i treściwy, dlatego lepiej nałożyć go odrobinę więcej, niż standardowo, żeby wygodnie rozprowadzić go na dłoniach. Przez co mam wrażenie, że skończył się też ciut szybciej, jak w przypadku innych kremów. Jednak działanie mi to wynagrodziło. Kosmetyk tuż po aplikacji zostawia delikatną, aksamitną warstewkę, i chociaż po kilku minutach wchłania się ona niemalże całkowice, to nakładałam go głównie wieczorem lub w momencie kiedy moja skóra potrzebowała ochrony lub odżywienia. Bo ten krem zdecydowanie chroni przed niekorzystnymi warunkami zewnętrznymi. W świetnym stopniu nawilża i odżywia skórę, a dzięki temu uelastycznia naskórek, który staje się bardziej odporny na pękanie i wysuszanie. Dłonie podczas używania kremu były zadbane, gładkie, bez suchych skórek, a skóra wyglądała zdrowo. Naprawdę zaopiekował się moimi wymagającymi dłońmi i co najważniejsze był to efekt długotrwały, ponieważ nie musiałam ponawiać aplikacji po każdym myciu rąk, a większość kremów muszę niestety tak używać przez okrągły rok. Skład jest całkiem do rzeczy, bo już od góry mamy olej z pestek słonecznika, glicerynę, masło shea, pantenol, alantoinę, ekstrakt z rumianku, ekstrakt ze stokrotki, wit. E, pantolactone (humektant). Poza tym emolienty, zagęstniki, składniki kompozycji zapachowej i konserwanty (w tym fenoksyetanol), jednak wszystko co wartościowe znajduje się w pierwszej połowie INCI przed zapachem. Krem znajduje się w plastikowej tubce zamykanej na zatrzask, wykonanej z matowego i dość grubego tworzywa, co czyni go wytrzymałym, ale w duecie z gęstym kosmetykiem stwarza pewne problemy przy aplikacji, zwłaszcza pod koniec. Na szczęście można sobie opakowanie przeciąć i zużyć krem do końca. Grafika skromna, składająca się z napisów oraz kwiatowego ornamentu u góry. Czysta i estetyczna. Cena w wysokości kilkunastu złotych nie jest wygórowana, chociaż Douglas życzy sobie za dokładnie ten sam krem już ponad 5 dyszek. Na szczęście można go kupić w drogeriach, tych internetowych także oraz okresowo w marketach. Ja jestem na duże tak i czuję się zachęcona do wypróbowania nawilżaczy także do ciała.
  • 11 kwietnia 2022 o 22:10
    Moje dłonie mówią TAK!
    O jak ja go uwielbiam! Już po pierwszej aplikacji sprawił, że moje dłonie inaczej wyglądają - lepiej! Suche dłonie nagle stały się takie gładkie, aksamitne w dotyku. Jedyny minus to, że zapach się ulatnia, a szkoda, bo uwielbiam ten zapach. Taki miły, nie za słodki, delikatny. Uwielbiam jak moje dłonie tak pachną, szkoda tylko, że nie na długo. Bardzo jest mi smutno, że słabo z dostępnością z tym kremem w drogeriach. Ja kupiłam niedawno ten krem na promocji w Biedronce i mogłam zrobić zapas, bo by mi się przydał!
    Zalety:
    • działanie
    • skład
    Wady:
    • krótki efekt
  • 8 lutego 2022 o 11:09
    Fajny krem
    Krem ma dość gęstą konsystencję tak jak klasyczna wersja z tej samej marki. Bardzo mi pomaga w zimowych miesiącach. Kiedy mam mega spierzchnięte dłonie, po nałożeniu tego produktu od razu jest lepiej i przekrwienia znikają w tym samym dniu. Działanie dokładnie takie samo jak przy Barnangen, Balans, Caring Hand Cream, tylko ma słodkawy zapach.