Olejki do kąpieli i pod prysznic

Fresh Juice Olejek pod prysznic `Słodki migdał`

• 14 września 2021 o 19:05
    4/5
    Jest faktycznie przyjemny kojący i delikatny Fajna konsystencja nie zostawia osadu skóra jest delikatna i zadbana Ale ten zapach jak dla mnie za słodki niestety temu ten jeden minus Produkt wydajny i jest go dużo Świetnie otula skórę i Oliwi Co za tym idzie jest pięknie nawilżona
    _inga
    21 lipca 2021 o 17:58
    Olejek pod prysznic Słodki migdał, Fresh Juice
    Olejek kupiłam na jednej z aukcji internetowych Opakowane to plastikowa przeźroczysta butelka o pojemności 400 ml zapłaciłam około 8 zł. Dobrze sprawdza się do delikatnego mycia skóry po opalaniu. Skóra po kąpieli jest oczyszczona, nawilżona i odżywiona. Olejek słabo się pieni, jest wydajny, nie uczula, nie przesusza skóry. Nie pozostawia tłustej warstwy Zapach niezbyt przypadł mi do gustu, jak dla mnie zbyt słodki ale w końcu jak nazwa głosi słodki migdał :) Podsumowując całkiem przyjemny olejek do szybkiego prysznica, być może wrócę do niego chłodną jesienno-zimową porą ale na lato będę szukać podobnego olejku o bardziej rześkim aromacie.
    Zalety:
    • delikatnie myje
    • nawilża
    • odżywia
    • nie uczula, nie przesusza skóry
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • wygodne, duże ekonomiczne opakowanie
    Wady:
  • 3 listopada 2020 o 23:46
    Fresh Juice olejek pod prysznic
    Od niedawna olejki pod prysznic goszczą w mojej łazience, choć nie rezygnuję z klasycznych żeli. Forma myjąca i jednocześnie intensywnie nawilżająca skórę idealne dla mnie rozwiązanie - bo skóra umyta i odpowiednio nawilżona. Olejek doskonale myje i odświeża ciało, zapewniając jednocześnie pielęgnację, aplikowany na gąbkę pieni się delikatnie, po spłukaniu pozostawia na ciele delikatną, nietłustą warstwę ale bez uczucia lepkości. Olejek nadaje skórze miękkość w dotyku. Zapach jest przyjemny, delikatna słodycz ale dobrze wyważona. Konsystencja gęsta co przekłada się na dobra wydajność. Opakowanie to wygodna plastikowa butelka zamykana na klips. W składzie SLS, Kokoamidopropylobetaina - łagodna substancja myjąca, trzy olejki migdałowy, arganowy, makadamia. Nie jest to naturalny i klasyczny olejek pod prysznic ale za te kilka złotych nie oczekiwałam efektu wow. Polubiłam ten olejek daje dodatkowe nawilżenie choć nie rezygnuję z balsamu/masła czy kremu do ciała. To mój drugi olejek z serii Fresh Juice, używałam "Moringa" a teraz ten, dwie wersje zapachowe do wyboru świeży kwiatowy "Moringa" i przyjemnie słodki "Migdał". Pojemność i cena na plus. Dostępne warianty zapachowe tylko dwa mam nadzieję że pojawią się nowe, skuszę się na pewno.
    cola201
    29 października 2020 o 14:26
    Słodka opcja
    Dla miłośników bardziej słodkich zapachów olejek pod prysznic ze słodkich migdałów będzie idealną propozycją. Mnie on zupełnie nie przekonał, jeżeli chodzi o zapach... Jednak delikatnie myje i pielęgnuję skórę, dzięki zawartości olejku migdałowego, makadamia i arganowego. Spora pojemność, niska cena oraz to jak pielęgnuje skórę podczas kąpieli jest ogromnym plusem.
    Zalety:
    • pojemność
    • działanie
    • delikatność
    • skład
    Wady:
    • dla mnie zapach
    Renees
    17 października 2020 o 11:58
    Pielęgnujący, otulający jak koc na noc :)
    Lubię olejki pod prysznic, czy do kąpieli. Często zastępuję nimi żele pod prysznic i robię tak, ze względu na skórę atopową, z AZS, rogowaceniem mieszkowym. Próbuję bardzo dużo różnych żelów, mydeł, olejków więc mam spore porównanie co do działania. Ten olejek kupiłam jakoś za 8 zł mniej więcej, a pojemność jego to aż 400 ml więc cena rewelacyjna. Zapach ma bardzo delikatny, taki raczej słodkawy i otulający, nie jest intensywny. Roznosi się delikatnie po ciele i łazience, ale mi to odpowiada, czasem przy wieczornym prysznicu to dokładnie jest to, czego potrzebuję przed snem. Pieni się dosyć dobrze i jest bardzo wydajny, nie potrzeba wylać na ciało albo gąbkę połowy opakowania aby mieć uczucie, że ciało jest odświeżone. I tak, fajnie pielęgnuje, odświeża, ale do końca nie jest to produkt oczyszczający tak, jakbym chciała. Także według mnie on pielęgnuje i delikatnie oczyszcza oraz tak odświeża, ale nie myje ciała tak idealnie. Po prostu jest za słaby do konkretnego oczyszczania. Natomiast nie wysusza skóry, zostawia ją taką miękką, nawilżoną, pokrytą lekkim filtrem, co super sprawdzi się na noc, skóra z rogowaceniem i taka wrażliwa, jak moja jest rano wdzięczna za to, mniej się podrażnia podczas ocierania o materiał kołdry, czy prześcieradła. Jak wstaję to mam zdecydowanie mniejsze zaczerwienienia w tych częściach ciała, gdzie mam rogowacenie. Skład nie jest rewelacyjny, SLS, cocamide dea, cocamidopropyl betaine i dalej sol jeszcze, więc no średnio naturalny, ale zawartość olejku z migdałów i oleju palmowego jednak zmiękcza i pielęgnuje skórę. Także coś za coś... Także ja jestem zadowolona z efektu takiego, że odpręża mnie mycie się nim, nawilża i pielęgnuje moją skórę, nie podrażnia jej i trochę zabezpiecza na noc, ale nie jest to produkt, który oczyści moje ciało np po treningu czy wypadzie w góry, kiedy jednak potrzebuje silnego oczyszczenia.