Balsamy do ciała

Eloderm Krem skóra sucha atopowa wrażliwa

Eloderm Wielofunkcyjny Krem do Pielęgnacji Twarzy i Ciała 75ml

d_t_b
    17 lutego 2025 o 14:07
    Świetny jest ten krem.
    I gdyby nie to, że zaoach ma bezpłciowy to byłby doskonaly pod makijaż! Ale czuję tę woń i nie nakładam go na buzię. Wszędzie, ale nie na twarz. :) Dziala doskonale. Nawilża ekspresowo, dobrze się wchlania. Niweluje wszelkie szorstkie miejsca czy suche skórki. Radzi sobie z zaczerwienieniami w zgięciach kolan. Ładnie je niweluje. Daje komfort. Krem jest w odkrecanej tubie. Moglaby być zamykana na klik, byłoby to wygodnuejsze rozwiązanie. Jesli chodzi o działanie to jest swietne. Więc jeśli borykasz się z suchą podrażnioną, atopową skórą to wypróbuj ten krem.
    KardiaM
    1 grudnia 2024 o 18:32
    Lekka formuła, ale konkretne działanie
    Cenię sobie produkty Eloderm, bo moja skóra je dobrze toleruje. Borykam się z przesuszoną i podrażnioną skórą dłoni, więc wymaga ona częstej i solidnej pielęgnacji. Opakowanie to odkręcana tubka. Nie wyczuwam zapachu. Krem jest biały i ma odpowiednią konsystencję. Posiada lekką formułę (nie pozostawia tłustej czy klejącej warstwy), dość szybko się wchłania i wystarczy niewielka ilość, by solidnie odżywić dłonie. Nawilżał, przyspieszał gojenie ranek i nie spowodował u mnie żadnych reakcji niepożądanych. Moim zdaniem, jest to produkt godny polecenia.
    piccess
    23 listopada 2024 o 18:01
    Kolejny krem marki Eloderm, który łagodzi podrażnienia i intensywnie nawilża
    Kupiłam go z myślą o używaniu do twarzy, jednak z uwagi na fakt, że krem na specyficzny zapach, typowo apteczny, bez zbędnych aromatów zapachowych (nie uważam tego za minus), trochę mnie odpycha bo czuję go na skórze. Zaczęłam go używać do dłoni i zastąpił mi krem do rąk. Krem jest po prostu niesamowity!! Ma silne działanie nawilżające, skóra po użyciu jest miękka, gładka, widocznie odżywiona. Co ważne- efekt nawilżenia utrzymuje się bardzo długo. Ostatnio przy mroźnym poranku zapomniałam zabrać rękawiczek z domu. Moje dłonie od razu tego dnia stały się spierzchnięte. Wieczorem gdy posmarowałam nim dłonie od razu drobne ranki przestały boleć, a rano skóra wyglądała całkowicie normalnie. Była gładka i zero śladu po suchych skórkach. Myślę, że w sezonie zimowym będzie wybawieniem. Używam go regularnie od kilku tygodni i moje dłonie wyglądają na bardzo zdrowe. Powiedziałabym, że skóra ma normalny ciepły odcień, a nie blady czy siny jak to zimą bywa. Jest bardzo wydajny, wystarczy niewielka ilość aby rozprowadzić na dłoni. Krem jest lekko gęsty, ale szybko się rozprowadza i szybko wchłania. Mój numer jeden na zimę!
  • 18 grudnia 2022 o 19:20
    Polecam
    Krem idealny dla skóry suchej! Polecam każdemu kto ma atopowa skora. Cena produktu jest niska. Jest łatwo dostępny ma delikatny zapach którego praktycznie nie czuć. Produkt nie uczula. Ma dobry sklad. Po umyciu ciała i nałożeniu balsamu skóra jest mięciutka i nawilżona. Czuć mocne Nawilżenie i regenerację. W miejscu suchego naskórka zaczęły goić się suche miejsca.
    Staria
    18 lutego 2022 o 18:25
    Dobry, nie tylko dla skóry atopowej
    Krem dostałam w prezencie. Moja skóra normalna, miejscowo boryka się z przesuszeniem (obecnie dotyczy to głównie rąk). Kosmetyk sprawdził się w pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej. Poprawił jej stan, nawilżył bez uczucia pieczenia. Stosowałam również u córki (kiedy miała rok) na przesuszone partie ciała, efekty były pozytywne. Zapach typowo emolientowy, niezbyt intensywny (w składzie brak substancji zapachowych). Skład, jak na tą cenę, nie najgorszy, pierwsza woda, potem ochronna parafina. Oprócz tego mamy parę odżywczych i nawilżających substancji. Na minus m.in. mikroplastik, związek PEG, fenoksyetanol.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • szybko się wchłania
    • pozostawia cienką, ochronną warstwę
    • nawilża, łagodzi podrażnienia
    • nie szczypie
    • skład