Cienie do powiek

Wibo Wibo x Zmalowana, White Base Eyeshadow Cień bazowy do powiek w płynie

aoida
    30 maja 2023 o 18:37
    Nie
    Nie polubiłam się z tą bazą. Za szybko stygnie, nie ma super krycia, przez co nie udało mi się nigdy nałożyć jej równomiernie, tylko plackowato. Ciężko mi w takim razie ocenić czy cienie dobrze się trzymały, bo makijaż wyglądał niechlujnie. Mimo swojej ceny i poręcznego opakowania, to wykonanie jest z tandetnego plastiku i dobrze, że to tylko edycja limitowana.
    Zalety:
    Wady:
    • krycie
    • plackowatość
    Elednor
    1 października 2022 o 23:01
    Fajna!
    Tą bazę kupiłam jakieś dobre 6 miesięcy temu. Ja posiadam tą pierwszą wersję jaka wyszła przy współpracy Wibo z Martą Parciak vel Zmalowana. Kiedy współpraca dobiegła końca, marka wypuściła ten sam produkt (jak mniemam) pod nazwą Extra White Base. Z reguły pracuję raczej na bazie pod cienie marki NAM, jednak przy pastelowych lub bardzo jasnych neonowych cieniach czasami bardzo ciężko otrzymać taki sam kolor jaki mamy w palecie. Pastelowe i neonowe kolory z tego co mi wiadomo są trudne w produkcji, a ich pigmentacja często jest słabsza. Dlatego w takiej chwili warto użyć właśnie takiej białej bazy, która rozjaśni kolor naszej skóry, podbije nam te kolory cieni. Baza ma przepiękny kokosowy zapach i ma średnie krycie, jednak wybiela ona powiekę na tyle dobrze, aby dodać naszemu makijażowi głębi koloru. Produkt może służyć nie tylko jako cień czy baza ale także jako eyeliner. W końcu biel rewelacyjnie odświeża spojrzenie. Sprawdzi się tutaj bardzo dobrze, ponieważ cień ta ma matowe wykończenie. Opakowanie i produkt: Opakowanie przezroczyste, podobne do tych z kolekcji KatOsu lub WiboMood, o pojemności 4ml. Produkt jak widać na zdjęciu jest biały i ma średnie krycie w kierunku pełnego. Jest to produkt zastygający o matowym wykończeniu i kokosowym zapachu. Jest dosyć gęsty, ale jednocześnie na tyle mokry, że nie da się budować krycia, w momencie kiedy już zastygnie. Ma klasyczny aplikator, który stosuje się przy błyszczykach i pomadkach w płynie. Aplikacja i działanie: Nie miałam większych problemów z aplikacją tego cienia. Oczywiście należy pracować z nim szybko, bo zastyga, tym bardziej kiedy robimy nim kreskę. Ponowne dołożenie cienia po jego zaschnięciu może skutkować widoczną dziurą, szczególnie jeśli nie mamy w nich wprawy i cały proces zawiera nam więcej czasu. Jako cień można go ładnie rozetrzeć pędzlem, jako bazę można wklepać paluszkiem i tez jest dobrze. Podbija matowe cienie pastelowe i neonowe, nie zmieniając przy tym ich koloru. Nie zebrał mi się w załamaniu, dobrze współgra z cieniami matowymi, szczególnie tymi jaśniejszymi. Jak dla mnie jest całkiem ok. Szkoda tylko, że jego PAO to tylko 6 miesięcy od otwarcia. Ja tego typu kolorów używam raczej sporadycznie, więc użyłam jej raptem kilka razy, a będę ją musiała już pewnie wywalić do kosza... Szkoda... Dostępność i cena: W mojej wersji baza jest już niedostepna, jednak jej wcześniej wspomnianą zamienniczkę czyli Extra White Base dostaniecie ciągle w Rossmannie w cenie regularnej 25zł. Znajdziecie ją również w kilku drogeriach internetowych gdzie jej cena regularna to ok. 18-20zl. Warto również zajrzeć do sklepu samego producenta w poszukiwaniu fajnych promocji. Czy kupię ponownie? No cóż... Kupiłabym, jakbym używała jej częściej... no chyba, że na jakiejś promocji... Zastanowię się nad tym jeszcze. Czy polecam? Oczywiście, że tak, jeśli masz ciemniejszą karnację, a lubisz jasne pastelowe lub neonowe cienie to jak najbardziej. Produkt jest na prawdę godny uwagi.
  • 28 marca 2021 o 13:48
    Ciekawy produkt.
    Baza ładnie delikatnie pachnie kokosowo-waniliowo. Ma mało precyzyjny aplikator. Baza łatwo rozprowadza się na powiece, nie szczypie ani nie podrażnia skóry zasycha zostawiając lekko lepiącą warstwę do której super przyczepiają się cienie. Biały kolor bazy super podbija kolory mniej widocznych cieni i przedłuża ich trwałość. Można nią zrobić białą kreskę lub pokryć dowolnym cieniem. Niestety lubi się nakładać w plamy wiec trzeba dobrze rozetrzeć.
  • 18 lutego 2021 o 21:32
    Fajny cień bazowy
    Jest to bardzo fajny cień bazowy do mocnych i neonowych kolorów, ponieważ podbija ich kolor, a dzięki niej cienie utrzymają się dłużej na oku. Fajnie sprawdza się do cut-crease. Najlepiej stosować ją w małych ilościach i szybko ją rozcierać, ponieważ bardzo szybko zastyga.
    Zalety:
    • opakowanie i aplikator
    • łatwość pracy
    • podbijanie kolorów cieni
    Wady:
  • 30 grudnia 2020 o 14:24
    Polubiłam
    Potrzebujesz go! Naprawdę tak jest jeżeli lubisz kolor na oku. Jest to raczej baza, która podbija kolor. Jako cień wymaga dwóch warstw. Opakowanie z wygodnym aplikatorem, jak w błyszczykach, ale trzeba uważać na ilość produktu bo szybko zastyga i może powodować rolowanie i warstwowanie. Pod cienie mała ilość, wklepać palcem i nie otwierać póki nie zastygnie. Potem cień. Jako cień wymaga dwóch warstw. Wydajność jest mała. Niestety ale nie powoduje przedłużenia trwałości cieni. Powoduje ich zrolowanie na powiece.