Peelingi do twarzy

Bielenda Eco Nature , Nawilżająco-kojący peeling do twarzy `Śliwka kakadu, jaśmin i mango`

lergie
    19 listopada 2022 o 22:25
    Szału nie ma, ale lepszy niż zielony
    Peeling sprawiłam sobie bodajże w znanej sieci sklepów spożywczych z czerwonym robaczkiem w logo ;) Chyba około 12zł mnie kosztował. Mam porównanie do zielonego, czyli detoksykującego z wodą kokosową z tejże serii. Tamten - zawiódł mnie po całości, zwłaszcza niedomywaniem i zapach, który z czasem tylko się pogorszył. Tutaj powiedziałabym że zapach zanika, ale nie zmienia się. Podczas aplikacji wyczuwalny tylko na początku. Ale przyjemny i mango więc zgodnie z etykietą. W sumie mamy tutaj 150ml, więc sporo, i jest wydajny. Ale wraz czuję, że nie domywa z sebum. Nie zostawia po sobie jakiejś warstewki/filmu jak zielony, ale ewidentnie na strefie T nie czuję, by zmywał sebum. Ponadto, tak samo jak w zielonym - drobinki są ostre, dla cery wrażliwej mogą okazać się zbyt ostre, ścierające. Konsystencja kremowa, lecz dość lekka, w obu przypadkach, ilość drobin spora. W sumie wypada ciut lepiej niż jego brat z serii Eco Nature. Ale nie wrócę. Z resztą, coraz rzadziej można znaleźć tę serię z Bielendy.
    Zalety:
    • Ilość drobinek
    • Konsystencja
    • Design opakowania
    • Nie zostawia filmu
    Wady:
    • Krótka data od otwarcia, ale nie psuje się zapach jak w zielonej wersji
    • Nie domywa sebum
    • Dla niektórych drobinki będą zbyt ostre
    • Obecna dostępność
  • 12 maja 2022 o 20:22
    Nie mój typ, jeśli chodzi o konsystencję
    Peeling dokupiłam do kompletu do serum z tej samej linii. Uwielbiam mocne, dobrze ścierające peelingi zarówno do twarzy, jak i ciała. Ten produkt raczej nie będzie w czołówce moich ulubionych, ale krzywdy też nie zrobił. - Opakowanie: duża, biała tuba zamykana na klik. Całkiem spora pojemność jak na peeling, starczy mi go na pewno na dłużej. Bardzo ładna szata graficzna, jak całej linii zresztą! Delikatne motywy roślinne, całość wygląda super. - Zapach: lekko owocowy, przypomina mi jogurt lub lody mango. - Działanie: peeling ma dość specyficzną konsystencję i to głównie przez nią będzie niższa ocena. Jak dla mnie wygląda jak bardzo rzadki, rozrobiony budyń. Niby kremowa, ale na tyle rzadka, że drobinki gdzieś się gubią, a my mamy wrażenie, że myjemy buzię żelem z drobinkami, a nie scrubem. Drobinki są bardzo drobne, ale jest ich dużo i to w miarę ratuje sytuację. Niestety, dla mnie jest to po prostu za rzadki i mało treściwy kosmetyk, żeby móc cieszyć się jego mocą i właściwościami. Łagodnie masuje buzię, myje ją, odświeża. Po umyciu czuć komfort, nie ma uczucia ściągnięcia, napięcia, dyskomfortu. I to właściwie na tyle :D Jak dla mnie brakuje tego mocnego uczucia wygładzenia, oczyszczenia, tego co najważniejsze w peelingu. Skład świetny, pełen wyciągów, brak za to szkodliwych substancji. Niedrogi, duży, wydajny produkt. Dla mnie za słaby, ale jako taki żel z drobinkami powiedzmy, że mi się sprawdza ;)
    shewild
    19 lutego 2022 o 13:52
    Pomimo wielu fajnych cech, jednak wysusza
    W przypadku tego peelingu mamy do czynienia z wieloma paradoksami, które trochę utrudniają mi jednoznaczną ocenę. Dlatego jestem gdzieś pomiędzy - widzę sporo zalet, ale jest kilka rzeczy, które nie do końca mi przypasowały. Zacznę od tego co mi się nie spodobało. Pierwsza rzecz to konsystencja - jest to bardziej żel peelingujący, jest znacznie bardziej wodnisty niż go sobie wyobrażałam i łatwo ucieka przez palce. Nie da się go nabrać w większej ilości na skórę, trzeba nakładać małymi partiami bo zjeżdża ze skóry i ląduje w umywalce. Ilość drobinek na pierwszy rzut oka nie powala i zapewne amatorzy konkretnych peelingów będą zawiedzeni. Owszem, drobinek nie ma za dużo, ale akurat z działania wywiązują się całkiem przyzwoicie. No i główny zarzut, chyba najpoważniejszy - nie, ten peeling nie jest "nawilżająco-kojący". On wręcz lekko podsusza, dlatego suche skóry nie będą zadowolone. Dla mnie okresami był dość mocno wysuszający, nie mogłam go używać częściej niż raz na tydzień, bo skóra po umyciu była ściągnięta i nieprzyjemnie napięta. A jakie widzę zalety produktu? Przede wszystkim jest skuteczny. Świetnie wygładza skórę, nieco rozjaśnia, wygląda po nim promiennie i czysto. Pomimo nieco mniejszej ilości drobinek, peeling wzorowo ściera naskórek, można nim się naprawdę solidnie podrapać jeśli zrobimy to dokładnie i powoli. Po użyciu peelingu zawsze miałam niesamowicie gładką skórę, a przy tym niepodrażnioną, więc faktycznie jest łagodny. Gdyby tylko tak nie wysuszał... Na plus zaliczę też zapach - przyjemny słodki, owocowy. Opakowanie również jest w porządku, ale z racji konsystencji trzeba uważać przy wyciskaniu, bo wydostaje się sporo żelu. Nie odradzam, nie zachęcam. Na pewno są lepsze peelingi na rynku, ten akurat jest takim średniakiem.
  • 2 listopada 2021 o 9:27
    nie spełnił moich oczekiwań
    Peeling ma ładny zapach, lekko nawilża, dobrze pieni się po kontakcie z wilgotną skórą. Skóra po zastosowaniu jest zmiękczona i średnio nawilżona. Wadą dla mnie jest zbyt płynna konsystencja, mała ilość drobinek, które giną pod palcami, zaś produkt jest jak dla mnie mało wydajny. Ponownie już nie kupię.
  • 2 listopada 2021 o 8:33
    Ciekawość zaspokojona, powrotu nie będzie.
    Dawno już nie kupowałam peelingu do twarzy, bo mój DIY kawowy zdzierak wysoko postawił poprzeczkę. Kosmetyczna ciekawość jednak wygrała. Wybrałam wersję nawilżającą do skóry wrażliwej i suchej, mimo, że moja cera jest tłusta i z tendencją do niedoskonałości. Zapłaciłam 15 zł. Z dostępnością jest całkiem nieźle, przynajmniej w mojej okolicy. Peeling kolorem i konsystencją przypomina mi krem owocowy, który wypełnia kruche babeczki - łódeczki z galaretką z mojej ulubionej cukierni ;) Nawet zapach jest nieco podobny - przyjemne, delikatne mango. Konsystencja jest trochę rzadka i glutowata, a ilość drobinek mogę określić co najwyżej jako średnią, mimo, że niektóre z nich były naprawdę ostre. Pod koniec tubki było ich już o wiele mniej niż na początku, właściwie był to już tylko sam żel. Bez wątpienia kosmetyk spełniał swoje zadanie. Nic mnie nie podrażniło ani nie wysuszyło. Twarz była wygładzona i odświeżona. Niestety, żeby osiągnąć taki efekt musiałam masować skórę przez kilka minut. Z kawowym pilingiem pożądany efekt osiągam wręcz po chwili. Taka ilość peelingu wystarczyła mi na prawie pół roku, używałam go mniej więcej raz na 5-7 dni. Nic się w nim nie zepsuło, więc nie widziałam powodu, żeby go nie stosować po terminie ważności - tym bardziej że jest to produkt spłukiwalny. Nie kupię go więcej, skoro kawowy zdzierak lepiej się u mnie sprawdza i mam go wręcz za darmo. Uczciwie muszę jednak przyznać, że propozycja od Bielendy jest po prostu ok. Myślę, że ocena 3,5 jest adekwatna - na trójkę nie zasłużył, ale i czwórka to już nieco za dużo.