Dr Skin Clinic Face Mist ToningTonizująca mgiełka do twarzy
Dr Skin Clinic Mgiełka Tonizowanie
40,99 zł
Dr Skin Mgiełka Tonizowanie 230ml
42,00 zł
Tonik w formie mgiełki, przywraca na powierzchni skóry optymalne poziom pH, nawilża, koi oraz odświeża cerę. Dla każdego rodzaju cery.
• tonizuje (przywraca fizjologiczne pH na powierzchni skóry)
• wzmacnia naturalny mikrobiom skóry
• nawilża
• koi
• odświeża
• redukuje uczucie napięcia naskórka
• usprawnia przyswajanie składników aktywnym z następnie nakładanych kosmetyków
Co skłoniło mnie do zakupu tego produktu?
Ciekawość sprawdzenia i przetestowania kosmetyku oraz oczywiście skład. Produkt zawiera:
- treahalozę (w ilości 3%), która nawilża i wzmacnia naturalne funkcje bariery ochronnej naskórka oraz przeciwdziała podrażnieniom.
- Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (w ilości 15%),poprawia mikrocyrkulacje w naczyniach krwionośnych, co pozwala dostarczyć skórze więcej składników odżywczych, witamin, minerałów i tlenu. Oprócz tego łagodzi podrażnienia, stany zapalne, zwiększa zdolność skóry do regeneracji i wykazuje silne właściwości przeciwstarzeniowe. Cica wspomaga syntezę kolagenu, poprawia napięcie i elastyczność skóry. Jest bogatym źródłem antyoksydantów, witamin (m.in. A, C, E i K) oraz steroli roślinnych.
Produkt zamknięty jest w białej butelce o dużej pojemności 230 ml. Posiada bardzo dobry atomizer, który świetnie spełnia swoją funkcję i genialnie rozprasza mgiełkę na twarz. Zapach jest delikatny i przyjemny, nie jest drażniący. Po spryskaniu twarzy produkt szybko się wchłania. Skóra po użyciu tego kosmetyku nie piecze, nie jest zaczerwieniona czy ściągnięta - wręcz przeciwnie, jest ukojona, nawilżona i odświeżona. Bardzo dobrze tonizuje i przygotowuje skórę na przyjęcie kolejnych składników aktywnych z następnie nakładanych kosmetyków. Nie zapycha. Nie zauważyłam aby po jego stosowaniu pojawiały się nowe niedoskonałości. Kosmetyk stosuję rano i wieczorem po każdorazowym myciu skóry oraz w ciągu dnia dla odświeżenia skóry. Produkt godny polecenia.
Super mgiełka tonizująca, okej zapach. Skład bardzo dobry. Skóra po użyciu jest nawilżona, nie klei się ani nie podrażnia. Mgiełka nadaje uczucia świeżości i ożywienia. Fajny atomizer
Tonik nadaje się do cery suchej. Dość dobrze nawilża. Aplikacja jest wygodna chociaż wolę użyć go na waciku. Skład całkiem przyzwoity. Największy minus produktu to zapach. Jest on nieprzyjemny i drażni mnie ale to może kwestia gustu.
Tonik to obowiązkowy krok w podstawowej pielęgnacji. Ten od dr skin clinik sprawdził mi się bardzo dobrze. Faktycznie oprócz tonizacji daje efekt ukojenia cery oraz eliminuje uczucie ściągania.
Produkt jest zamknięty w sporej butelce z atomizerem. Atomizer fantastycznie rozpyla tonik na twarz w postaci delikatnej mgiełki. Kocham to uczucie !
Sam płyn ma delikatny zapach , ale nie podrażnia on oczu. Przyjemnie zwilża skórę przed kremem . Dzięki sporej pojemności jest bardzo wydajny .
Bardzo dobrze sie rozpyla. Nie podraznia mojej twarzy. Ma ladny delikatny zapach. Spelnia swoje funkcje tonizujace. Nie oczekuje spektakularnych efektow od toniku. Ten jednak koi moja skore i nawet lekko nawilza. Polecam!