Kremy i mleczka do włosów

Selfie Project Be Strong, Krem podkreślający loki

• 25 lutego 2025 o 11:00
    Nie podkreśla wcale loków
    Produkt ten określiłabym jako balsam do włosów, ponieważ ma konsystencję delikatnego BALSAMU właśnie. Pachnie bardzo delikatnie ale raczej przyjemnie. Co do działania, to akurat jestem bardzo zawiedziona, gdyż absolutnie nie pokrywa się z obietnicą producenta. Krem ten nie podkreśla w ogóle loków ani nawet lekkich fal. Po prostu nakłada się go na włosy i tyle, działanie jest niezauważalne. Troszkę mnie to dziwi, gdyż mam akurat włosy bardzo podatne na skręt i z reguły większość kosmetyków do tego przeznaczonych, działa na mnie bardzo dobrze. W tym przypadku nie dostrzegam żadnej różnicy pomiędzy przed a po. Nie polecam, szkoda pieniędzy.
    • Niska cena
    Wady:
    • Nie podkreśla loków
    • Nie poprawia wyglądu włosów
    • Niska jakość produktu
  • 4 sierpnia 2024 o 8:02
    Puszy włosy
    Mam włosy typu wurly. Krem miał ładny słodki zapach, ale nie utrzymywał się on długo. Był taki kremowo-olejkowy. Delikatnie podkreślał skręt i nabłyszczał włosy, ale stosowany solo powodował że moje włosy się puszyły, co go zdyskwalifikowało po kilku użyciach. Próbowałam go też używać jako podkład pod żel, ale nie byłam zadowolona. Prawdopodobnie to wszystko przez glicerynę
    matii33
    3 marca 2024 o 16:04
    średniak wśród kremów podkreślających loki typu 2b
    Jestem posiadaczka loków o typie skrętu 2b. Skuszona dobrymi opiniami o kremie podkreślającym loki z marki Selfie Project zakupiłam produkt. Produkt zamknięty jest w plastikowej buteleczce, o pojemności 150 ml. Ma fajną mleczną konsystencję i taki trochę migdałowy zapach. Buteleczka ma fajny aplikator , dobrze działał i dozował produkt, jednak przy końcówce już nie chciał współpracować i ciężko było wydobyć końcówkę produktu. Może to kwestia mojego typu skrętu, ale krem stosowany solo czy z dodatkiem mocnego żelu strasznie puszył mi włosy. Co przy moich puszących się z natury lokach bardzo mi to przeszkadzało. Cena atrakcyjna, ale nie wrócę do niego, bo zamiast ujarzmić ten puch on go potęgował.
    Zalety:
    • konsystencja,
    • zapach,
    • fajna aplikacja
    Wady:
    • puszył mi włosy,
    • ciężko wydobyć końcówkę produktu z opakowania
  • 14 stycznia 2024 o 20:18
    Może nie kręci, ale jako odżywka bez spłukiwania daje całkiem przyzwoite efekty
    Na wstępie zaznaczę, że mam raczej proste włosy niż kręcone ( a szkoda) i robię loki od święta. Same "ugniatanie" u mnie nie wystarcza i kręcę na zimno z użyciem wałków, papilotów lub co mi się pod rękę nawinie (pasek od szlafroka i skarpetki też czasami wjadą). Moje włosy są cienkie, ale gęste i kompletnie niepodatne na stylizacje. Wiedząc to nie pokusiłam się, na użycie wyłącznie tego produktu jako stylizatora. Zawsze dodatkowo jest pianka lub żel utrwalający loki. Krem od Selfie Project używam jako pierwszą warstwę, taką zabezpieczającą włosy. Jeżeli są suche to wiadomo nakładam od razu później żel i zakręcam, a jeżeli są mokre to nakładam krem, a później suszę i dopiero wtedy pianka i stylizacja. W takiej opcji sprawdza mi się ten produkt. Oprócz tego używam go przed suszeniem włosów, nawet jeśli zostawiam je w postaci naturalnej = prostej. Podsumowując krem stosuję raczej jako odżywkę bez spłukiwania aniżeli stylizator i w ten sposób produkt sprawdza się wyśmienicie. Ma wygodne opakowanie, dobrą konsystencję, nie obciąża moich cienkich włosów. Może jakoś nie poprawia bardzo ich wyglądu (mam niskopory, więc one są bardzo zdrowe i zadbane), natomiast świetnie zabezpieczają końcówki. Jeżeli nie kręcę włosów, to bardziej wolę używać innych odżywek bez spłukiwania, o przyjemniejszym, bardziej niepowtarzalnym zapachu. Natomiast przed stylizowaniem włosów, zawsze wjeżdża ten produkt, żeby zabezpieczyć włosy, przed uszkodzeniami. Może przetestuję inne kremy do stylizacji loków, które mają jednocześnie zadanie pielęgnujące i okaże się, że jest coś lepszego na rynku. ale ten produkt spełnia moje oczekiwania i dodatkowo jest stosunkowo tani i łatwo dostępny.
    Zalety:
    • łatwo dostępny
    • stosunkowo tani
    • wygodne opakowanie i estetyczna szata graficzna
    • dobra konsystnecja
    • testowany dermatologicznie
    • vegan friendly
    • przyzwoity skład
    • działanie pielęgnujące/ zabezpieczające przed stylizacją
    Wady:
    • opakowanie mogłoby być ekologiczne
    • słabe działanie stylizujące ( podkreślające/ wydobywające skręt)
    • nieciekawy zapach
    emma007
    17 października 2023 o 18:02
    Słabiutki
    Niestety dla moich włosów o skręcie 2b/2c to kompletny niewypal. Wlosy się puszą, nie jest w stanie ich utrzymać w stylizacji nawet z dodatkiem mocnego żelu. Moim zdaniem bardzo obciąża włosy, więc raczej się nada dla kogoś z bardzo mocnym skrętem.