Serum do twarzy

BasicLab Dermocosmetics Esteticus, Serum redukujące przebarwienia ograniczenie i rozjaśnienie

BasicLab
Emulsyjne serum antyoksydacyjne z 6% ascorbyl tetraisopalmitate Rewitalizacja i Odżywienie
BasicLab Esteticus Serum Redukujące Przebarwienia 30ml
BasicLab Esteticus Serum redukujące przebarwienia z azeloglicyną 10% 30 ml

• 27 marca 2024 o 21:25
    Promyk nadzieji
    Pierwszy raz od kilku lat coś „ruszyło” moje przebarwienia posłoneczne. Mam 40 lat i od dawno kocham słońce, z filtrami powyżej spf 30 długo nie było mi po drodze i teraz muszę płacić za swoje błędy. Cena serum mocno odstrasza, zapłaciłam za nie około 240 zł, ale skład był obiecujący, a przebarwienia pod oczami i dwie duże plamy melasmy na policzkach są moimi ogromnymi kompleksami, więc sprawiłam sama sobie przezent i szarpnęłam się na to serum. Alternatywnie rozważałam jeszcze Pigmentbio z Biodermy, ale Bioderma praktycznie nie jest dostępna stacjonarnie, a Basiclab jest dostępny od ręki w Hebe, stąd mój wybór w przypływie chandry padł na ten produkt i z bólem serca zaryzykowałam ponad 200 zł. Używam go od nieco ponad dwóch tygodni i jestem milutko zaskoczona. Używam z różną regularnością- czasem punktowo na same zmiany rano, a na całą twarz wieczorem, a czasem co drugi dzień na całą twarz. Niestety po nałożeniu na to serum filtra od Avene Sunimed (odpowiada spf 100) skóra wygląda nieprzyjemnie (coś jakby pokrytą taka żelową zaschniętą maską do zdzierania z twarzy po użyciu) i trudno byłoby mi wykonać na tym makijaż. Najlepiej wychodzi mi to kiedy na to serum nakładam czysty olej ze słodkich migdałów i na nie filtr. Wtedy skóra ładnie współpracuje z podkładem i wygląda że super. Co do działania- jak na kilkanaście aplikacji zmiany pigmentacyjne sa już jaśniejsze (chociaż podobno pierwsze efekty są widoczne dopiero po miesiącu, ja już widzę rozjaśnienie zmian). Lata używania mydła z kwasem kojowym i serum liq cc riche nie dały nic na te przebarwienia, a tutaj po tak krótkim czasie jest lepiej. Jestem pełna nadziei, zobaczymy jak to będzie dalej. EDIT : po ponad miesiącu regularnego stosowania jestem zachwycona efektem na mojej skórze. Przebarwienia rozjaśniły się, skóra napięła, zmarszczki spłyciły. Wreszcie nie mam też kłopotu z suchymi skorkami przebijającymi spod fluidu. Załączam też zdjęcia porównawcze z powiększonymi przebarwieniami- sprzed stosowania serum, pierwsze zdjęcie po dwóch tygodniach, a dwa kolejne po miesiącu. Na żywo różnica jest lepiej widoczna i nawet mój mąż zauważył, że zmiany są jaśniejsze. Żałuję, że wcześniej nie trafiłam na ten produkt.
    Zalety:
    • Pipeta - higieniczne opakowanie
    • Działa na melasmę
    • Skóra ładnie wygląda po tym serum już po kilku zastosowaniach
    Wady:
    • Trzeba przechowywać w lodówce (a ja lodówkę mam piętro niżej niż łazienkę i muszę biegać między lodówką a łazienką;) )
    • Trzeba bezwzględnie pamiętać o wysokim spf
    • Teoretycznie na efekty trzeba czekać powyżej miesiąca
    Edytaj7
    2 sierpnia 2023 o 21:54
    Nic specjalnego
    Bardzo długo chodziłam koło tego serum. Niestety cena jest trochę odstraszająca. W końcu dostałam je w prezencie od męża. Mam liczne przebarwienia niestety i liczyłam, że to serum chociaż w części mi pomoże z nimi. I niestety przeliczyłam się. Ale po kolei. Serum zamknięte jest w buteleczce z pipetą o pojemności 30 ml. Bardzo podoba się mi szata graficzna. Pipeta umożliwia odpowiednie dozowanie produktu. Zapach jest niewyczuwalny a konsystencja lekko wodnista. Dobrze rozprowadza się na twarzy ale zostawia lepiący się film. Na szczęście po użyciu kremu nieprzyjemne uczucie znika. Serum stosowałam raz dziennie, na noc. Producent obiecuje efekty po 8 tygodniach. No cóż, używam już trzeci miesiąc, serum już mam resztki na dnie a efektów za bardzo nie widzę. Owszem może twarz mam nieco rozjaśnioną ale oczekiwałam większych efektów. Bo ten efekt dają też serum kupione za ułamek ceny tego serum. Tak więc nie do końca jestem zadowolona. Może gdybym nie wiedziała ile kosztuje... Minusem jest też krótki termin przydatności po otwarciu. Raczej już nie sięgnę po niego.
  • 22 stycznia 2023 o 8:27
    Nie polubiliśmy się
    Zachwycona serum z wit c od basiclab skusiłam się na zakup tego droższego. Niestety rozczarowałam się. Stosuję serum od niecałego miesiąca i jedyne co widzę to, to ze doszły mi dziwne czerwone plamy na twarzy a stosuje spf i i inne kremy odbudowywujące barierę. Liczyłam, ze w końcu zobaczę jakiś efekt i chyba się nie doczekam. Za taka cenę oczekuje się sporo po takim produkcie… niestety pieniądze wydane w błoto. Jest sporo lepszych serum na przebarwienia za o wiele niższa cenę.
  • 18 stycznia 2023 o 11:54
    Jeżeli tylko dasz mu czas i będziesz stosować spf….
    Może zacznę od tego, że osobiście mam bardzo nadreaktywną, wrażliwą i alergiczną skórę i u mnie najczęściej wysyp nie występuje przez zapchanie, a przez podrażnienie. Jeżeli chodzi o serum, to ma ono lekką konsystencję - po nałożeniu na twarz zostawia lepką warstwę ( tak, jak ostrzega nas producent) ale po nałożeniu kremu uczucie to znika. Serum ma żółto- pomaranczowy kolor, nie ma zapachu, a po otworzeniu trzymałam go w lodówce. Jest bardzo wydajne i idealnie starcza na 3 miesiace użytkowania ( data ważności po otwarciu wynosi właśnie tyle czasu). Jeżeli chodzi o samo działanie to rzeczywiście działa ale na rezultaty trzeba troszkę poczekać. Ja osobiście zauważyłam wybielenie przebarwień po około 1/1,5 miesiąca przy używaniu co 3 noc - serum może być drażniące dla delikatnych skór i mimo stosowania co 3 noc i tak troszkę mnie po nim wysypywało (podrażnienie) mimo stosowania kremu nawilżającego wiec nigdy nie zmniejszyłam odstępu stosowania ani nie używałam tez rano. Serum działa na przebarwienia zarówno słoneczne, jak i potrądzikowe, dodatkowo chroni przed powstawaniem nowych przebarwień, efekt ogólnie jest bardzo fajny ale tylko gdy stosujemy spf codziennie rano, ponieważ bez tego promienie słoneczne zniszczą wszystko, co będziemy chcieli zdziałać. Podsumowując, polecam to serum wszystkim, którzy chcą pozbyć się przebarwien, ponieważ z odrobiną cierpliwości naprawdę Niezle działa, szczególnie polubią się z nim cery normalne i te, u których podrażnienie nie występuje aż tak często - aczkolwiek producent wspomina, że warto na początek budować tolerancje na serum poprzez powolne zwiększanie częstotliwości użytkowania.
    Zalety:
    • posiada w składzie samych mocarzy do walki z przebarwieniami : 10% azeloglicyna (kwas azelainowy + glicyna), 3% kwasu traneksamowego, 2% alfa arbutynę, niacynamid który dodatkowo walczy z niedoskonałościami
    • Likwiduje przebarwienia
    • zmniejsza obecne niedoskonałości
    • wyrównuje koloryt skóry
    Wady:
    • może podrażniać bardzo delikatne cery, u których proces przyzwyczajania się skóry do produktu będzie bardzo długo trwal
  • 20 listopada 2022 o 16:30
    Całkiem niezłe serum
    Serum rzeczywiście jest skuteczne, ale nie ma jakiś niewiarygodnych właściwości. Nie można spodziewać się cudów. Używałam tego serum przez kilka miesięcy, dosyć regularnie i zauważyłam zmniejszenie moich przebarwień na policzkach i czole. Jestem zadowolona z tego efektu. Produkt ma wygodne opakowanie z pipetą. Konsystencja jest klejąca, warto po wchłonięciu serum nałożyć jeszcze jakiś krem. Sam produkt jest dosyć drogi i nie wiem czy następnym razem nie będę poszukiwać czegoś w bardziej przystępnej cenie.