Szampony do włosów

Mawawo Natural Cosmetics Delikatny szampon dodający objętości

Mawawo Szampon Dodający Objętości 250ml

shewild
    18 września 2024 o 13:03
    Lekko zwiększona objętość i łagodne oczyszczanie
    Przyznam, że opisy kosmetyków do włosów, które mówią o tym, że dany produkt pomaga nadać objętość i unieść włosy, z automatu mnie interesują :) Mam cienkie, delikatne włosy, bardzo miękkie i podatne na modelowanie, wciąż zmagające się z utratą objętości na skutek wypadania. Dlatego więc lubię kosmetyki, które sprawiają, że włosy zyskują puszystość, objętość i "pełność". Po szampon od Mawawo sięgnęłam właśnie w tym celu. I jestem całkiem zadowolona, chociaż jak mówi przysłowie - "każdy kij ma dwa końce" ;) Szampon zawiera naturalny skład, więc jest to na pewno jego spora zaleta. Ma klasyczną żelową postać, kolor słomkowy, a do tego przyzwoicie się pieni. Wystarczy połączyć go z odrobiną wody i mamy spora pianę. Na początku trochę gorzej mi się pienił, ale zauważyłam, że najlepiej jest dodać do niego więcej wody niż normalnie i tworzy wtedy zadowalającą, gęstą i miękką pianę. Pokrywa ona całe pasma włosów, a następnie można ją spłukać szybko i łatwo. Bardzo ładnie pachnie - świeżo, owocowo, cytrusowo. Trochę jak pomarańczowa herbatka na zimno. Rześko, nie za intensywnie, zapach z pewnością może się podobać. Opakowanie to plastikowa butelka z pompką, która jest naprawdę mega wygodna i ma blokadę. Super dozuje, płynnie, bez strzelania zawartością. Działa bez zarzutu do samego końca. Właśnie kończę opakowanie i zostało mi szamponu jeszcze na jakieś 2 użycia i nigdy nic z butelką się nie działo złego. Opakowanie ma ciemny kolor, ale pod światło widać dobrze ile jeszcze produktu jest w środku. Szampon należy do kategorii delikatnych. Mimo to całkiem dobrze oczyszcza, nadaje się idealnie do codziennego, łagodnego mycia. Nie wysusza włosów, są po nim miękkie i gładkie w dotyku, nie plączą się. Jeśli chodzi o główne zadanie, czyli nadawanie objętości, to faktycznie można to zauważyć. Po wysuszeniu moje włosy są lekko uniesione, a przede wszystkim czuć, że są pełniejsze. Wyglądają naturalnie, a w dotyku są przyjemnie gładkie i sypkie. Mimo wszystko mam wrażenie, że szampon trochę skraca świeżość włosów. Czasem już w drugiej połowie dnia czuję, że w dotyku są już takie nieco cięższe i pewnie niedługo oklapną. Wizualnie nic nie widać, ale czuję, że skóra głowy już jest lekko przetłuszczona. Ogólnie skóra głowy mi się szybciej przetłuszcza, ale szampon obiecał też wydłużenie świeżości, a według mnie to akurat nie jest coś co mu dobrze wychodzi. Tak więc z objętością super - jest lekko, naturalnie, ale na przetłuszczających się włosach jednak ten efekt nie utrzymuje się bardzo długo. Mimo to polubiłam ten szampon. Myję włosy zazwyczaj codziennie, więc i tak wtedy odświeżam włosy na nowo, no ale jednak obniżam lekko ocenę, bo obietnica dłuższej świeżości była również zachętą do zakupu. Myślę, że szampon jest wart uwagi, ale raczej dla osób, które lubią delikatne oczyszczanie. Ciekawa opcja wśród naturalnych kosmetyków.
    Karu89
    11 listopada 2022 o 14:35
    Plątacz
    ☆ Zapach i Konsystencja Baaardzo prebiotyczny zapach, kompletnie nie mój gust. Jest gęsty i żelowy. ☆ Działanie Okropnie plątał moje włosy, miałam też wrażenie niedomytej skóry głowy. Włosy po umyciu były oklapnięte i bez życia. Z każdym kolejnym szamponem naturalnym utwierdzam się w przekonaniu że chyba tego typu szampony jednak nie nadają się do mojego typu włosów... ☆ Jakość i Wydajność Nie był szczególnie wydajny, jakościowo dobry bo przyjazny skład, w teorii powinien być ok ☆ Opakowanie Plastikowa butelka, z troche przycinającą się pompką, etykietka miła dla oka. ☆ Cena i Dostępność Drogeria Pigment. Cena przesadzona jak za takie działanie wg mnie
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    KaRo_14
    19 czerwca 2022 o 11:46
    Dobre oczyszczenie bez podrażnień
    Bardzo dobrze oczyszcza mimo łagodnego składu (skóra normalna w stronę przetłuszczającej się), z czym inne łagodne szampony nie potrafiły sobie poradzić. Świetny, godny polecenia kosmetyk dla osób, które, tak jak ja, reaguja podrażnieniem na szampony z CB. Cena nie jest najniższa, ale biorą pod uwagę skład, działanie i dużą wydajność - zdecydowanie warto. Sprawdzi się przy metodzie CG.
    Zalety:
    • naturalny skład, przyjazny dla skóry
    • działanie zgodne z opisem producenta
    • poręczne opakowanie
    • nie zawiera CB
    Wady:
    • cena (na upartego)
  • 3 czerwca 2022 o 21:30
    Fajny
    Szampon ma dosc fajne działanie poprzez naturalne skladniki ktore dobrze oczyszczaja skore glowy. Nie podraznia ani nie uczula. Jest praktyczne w stosowaniu oraz wydajne. Cena jest ok. Super konsystencję ma
  • 3 czerwca 2022 o 21:08
    Bardzo dobry szampon
    Mam włosy falowane, naturalnie cienkie I rzadkie także bardzo często brakuje im objętości. Ten szampon radzi sobie z tym problemem znakomicie, włosy są czyste i pięknie odbite od nasady, cała fryzura wygląda na bardziej bujną. Nie ma w tym kosmetyku nic co by moje włosy obciążało, po prostu robi to co ma robić, czyli myje i zwiększa objętość. Bez odżywki może być trochę wysuszający, ale ja akurat przy każdym myciu ją nakładam więc nie jest to dla mnie żaden problem. Myślę że to może być dobry traf dla osób które szukają naturalnego delikatnego szamponu na codzień bez zanadto "nawilżających" właściwości, który ma włosy po prostu domyć, odżywić, a cała reszta pielęgnacji pozostawiona jest już tobie. Przy okazji ma też bardzo przyjemny zapach, jakby owocowy? Nie jest ani chemiczny ani totalnie naturalny, ciężko go określić, ale na pewno jest bardzo świeży, mi się podoba :) Pieni się dobrze, jest też dosyć wydajny
    Zalety:
    • Spełnia swoje zadanie(domywa i zwiększa objętość włosów)
    • skład