Toniki i hydrolaty

Neutrogena NEUTROGENA CLEAR & SOOTHE mgiełka, 125 ml
Neutrogena Clear&Soothe

• 1 grudnia 2024 o 11:00
    mgiełka z kurkumą
    Bardzo wygodne opakowanie. Nie trzeba używać do jej aplikacji wacików. Wystarczy spryskać twarz i od razu czuję się odświeżona. Można stosować nawet kilka razy w ciągu dnia. Nie ma potrzeby stosować wcześniej kremów. Świetnie koi skórę. Idealna do zmęczonej skóry. Bardzo wydajna. Jest to tonik w sprayu. Jednak nie do końca mi podszedł. Chyba dlatego, że wolę toniki w buteleczkach, z których się wlewa płyn na wacik, a nie spryskuje twarz, więc raczej do niego nie wrócę.
  • 9 sierpnia 2023 o 9:38
    bardzo dobra mgiełka
    Jestem wielką fanka mgiełek do twarzy, toników odświeżających, hydrolatów. Bardzo się zatem ucieszyłam, jak znalazłam w internetowej drogerii ten produkt od Neutrogeny. Nie używałam wcześniej produktów ich marki, więc nie wiedziałam czego się dokładnie spodziewać. Od razu muszę pochwalić samo opakowanie, produkt jest zawarty w buteleczce, z atomizerem w postaci spray, co idealnie pozwala rozprowadzić mgiełkę po całej twarzy, jest to równomierne nakładanie. Opakowanie ma żółty kolor, ale pół transparentny, pozwala sprawdzić, ile produktu zużyliśmy, ile zostało. Mgiełka jest bardzo lekka, błyskawicznie się wchłania w strukturę twarzy, pozostawiając efekt, odświeżonej cery. Bardzo spodobało mi się to, że nie ingeruję z innymi kosmetykami, bogatszą pielęgnacją, ochroną SPF. Nic się nie dzieję. Mgiełka nie szczypie w oczy, nie podrażnia, lekko tonizuje, a jest tonizowanie, to etap mojej pielęgnacji porannej. Wielki plus należy się również za wydajność, wystarcza na bardzo długo, sądząc po moim miesięcznym wykorzystaniu. Dla mnie idealna na lato, koi, odświeża, łagodzi podrażnienia. Moja cera chłonie tą mgiełkę, jak gąbka.
    Zalety:
    • wydajna
    • przyjemny zapach
    • opakowanie, atomizer w postaci spray, pozwala równomiernie rozłożyć produkt na twarzy
    • koi, odświeża
    • lekka, idealna na lato
    • tonizuje
    • nie ingeruje z innymi produktami pielęgnacji, makijażu
  • 4 czerwca 2023 o 19:33
    Tonizuje , odświeża i przyjemnie pachnie
    Tonizacja to dla mnie bardzo ważny krok w codziennej wieczornej pielęgnacji i nigdy go nie pomijam , z tego względu przewinęło się ich już u mnie sporo. Najczęściej sięgam po produkty złuszczające i matujące , raz na czas wleci jakiś hydrolat . Mgiełkę z kurkumą dostałam w prezencie i nawet się ucieszyłam . Rzadko sięgam po produkty Neutro. ale doceniam je więc byłam ciekawa jak to się sprawdzi . No i ta kurkuma - to chyba pierwszy w moim życiu kosmetyk z tym składnikiem . Po miesięcznym sumiennym stosowaniu muszę przyznać , że to naprawdę fajna mgiełka i bardzo miło mi się jej używa. Jest bardzo wygodnie opakowana . Plastikowa butla lekko barwiona na żółto ale też pół transparentna dzięki czemu zużycie produktu możemy kontrolować na bieżąco . Miła dla oka grafika również zasługuję na pochwałę. Bardzo wygodny atomizer - uwalnia produkt bardzo delikatną mgiełką . A jak mi się znudzi to sobie czasem ten atomizer odkręcam i wylewam produkt klasycznie na wacik . I w sumie lubię ją stosować na oba te sposoby. Jest to typowy bezbarwny płyn , nie jest lepki i nie pieni się na twarzy . Ma bardzo ciekawy zapach - jest on świeży ale czuć taką delikatną nutkę prawdziwej kurkumy co sprawia , że po produkt sięgam z prawdziwą przyjemnością. Jak już wspomniałam na początku recenzji toniku używam tylko wieczorem po demakijażu i oczyszczeniu twarzy żelem. Muszę go pochwalić za świetne działanie odświeżające bo naprawdę daje uczucie czystej i dotlenionej skóry a to w przypadku toniku wcale nie jest takie oczywiste . Świetnie normalizuje ph i doskonale przygotowuje skórę na dalszą pielęgnację . Jeśli na twarzy mamy jeszcze jakieś resztki podkładu z którymi nie rozprawił się micelek to ten produkt produkt nam je wymiecie . Nie jest w żaden sposób wyczuwalny bo nie jest kleisty , wchłania się błyskawicznie pozostawiając uczucie cery bardzo dobrze zmatowionej ale w żadnym stopniu nie przesuszonej co jako posiadaczka cery mieszanej doceniam bardzo . Wszelakie kremy czy sera do twarzy świetnie się po tej mgiełce wchłaniają . Nie podrażnia , nie wywołuje żadnego pieczenia . Z powodzeniem można sobie ją stosować w ciągu dnia celem szybkiego odświeżenia . Minusów nie odnotowałam . Fajny produkt. Jeśli na nadchodzące lato szukacie czegoś leciutkiego co i odpowiednio odświeży i da poczucie czystej i zaopiekowanej cery to jest to właściwy adres . Chętnie do niej wrócę po wykończeniu zapasów.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • świetnie działający atomizer
    • dość dobra wydajność
    • świetnie odświeża
    • tonizuje i przygotowuje na dalszą pielęgnację
    • pozostawia cerę zmatowioną i miękką
    • nie podrażnia
  • 28 listopada 2022 o 10:54
    Całkiem dobry produkt
    Rzeczywiście daje uczucie odświeżenia. Zapach jest bardzo delikatny i nie drażniący . Jestem w trakcie drugiego opakowania, kupiłam na promocji. Jednak na tą chwilę , nie kupię trzeciego .
    Zalety:
    • Przyjemna aplikacja
    • Daje uczucie świeżości
    • Delikatny zapach
  • 16 września 2022 o 15:19
    Mgiełka Neutrogena
    Zakupiłam sobię mgiełkę z czystej ciekawości, posiadam cerę suchą i szczerze napiszę, że produkt mi się sprawdził, nawilżył skórę,poprawił jej wygląd, skóra wyglądała promiennie, polecam wypróbować.