Pasty do zębów

BlanX Pasta do zębów Coco White Kokosowa Biel 75 ml
stomatologicznysklep.pl
e-ZikoApteka.pl

• 8 listopada 2024 o 20:33
    Ma swoje minusy ale i plusy
    Pasta wybielająca do zębów od marki BlanX to kosmetyk zamknięty w plastikowej, miękkiej białej tubce z dużą nakrętką, którą łatwo można postawić na półce w łazience. Dodatkowo zamknięta w kartonowym opakowaniu z opisem. Sama pasta ma pojemność 75 ml. Szata graficzna bardzo prosta, białe opakowanie z wyraźnymi czarnymi napisami i rysunkiem kokosa. Pasta od BlanX zawiera olej kokosowy, porosty arktyczne. Pasta ma białą barwę, choć nie jest to taka typowa czysta biel, bardziej idzie w odcień delikatnego kremowego koloru, za to posiada gęstą konsystencję, czyli tak jak zwykłe pasty, które do tej pory używałam. Atutem jej jest to, że nie ucieka ze szczoteczki. Jeśli chodzi o zapach, to jest wyczuwalna mięta i czuć też delikatnie wspomnianego kokosa, który podczas mycia daje świeży delikatny smak i delikatne przyjemne odświeżenie. Pasta dobrze się pieni i tutaj też nie odbiega od innych marek, jest bardzo wydajna, mi osobiście wystarczyła na ponad dwa miesiące codziennego szczotkowania. Jeśli chodzi o działanie - mam tu na myśli wybielanie - trudno mi to określić, bo raczej nie sądzę, aby takie pasty dawały tego typu efekt, natomiast przyjemnie oczyszcza płytkę nazębną, jest to pasta nieabrazyjna, przeznaczona do wrażliwych dziąseł. Na pewno nie podrażnia i nie robi szkody podczas mycia.
    • smak
    Wady:
    • nie wybiela
  • 21 kwietnia 2024 o 23:46
    Kokosowe zęby?
    Czy pasta do zębów zawsze musi mieć posmak mocnego mentolu? Czy może jednak może być to tropikalny napój? Opakowanie Praktyczna tubka o pojemności 75 ml z wygodną zakrętką to znak, że producent postawił na tradycyjne, ale sprawdzone rozwiązania. Kremowa konsystencja pasty łatwo wydobywa się z opakowania, a zakrętka zapewnia higieniczne i bezpieczne przechowywanie produktu. Wydajność: dobra Konsystencja i smak Pasta ma przyjemną, kremową konsystencję, która łatwo rozprowadza się na szczoteczce i (może nie tak efektywnie) się pieni. Smak kokosowy może zaskoczyć przy pierwszym kontakcie, zwłaszcza jeśli jesteś przyzwyczajony do tradycyjnych, mentolowych past. Jednak po kilku użyciach odkrywa się jego delikatność i przyjemność, jaką wnosi do porannej i wieczornej rutyny. Skład i efekty Blanx 'Kokosowa Biel' zawiera składniki aktywne, takie jak monofluorofosforan sodu (1450 ppm F¯), który wzmacnia szkliwo i chroni przed próchnicą. Dodatkowo, wyciągi z porostu islandzkiego i usnei brodatej działają antybakteryjnie i przeciwzapalnie, wspierając zdrowie dziąseł. Głównym atutem past Blanx jest niska wartość RDA (poniżej 70), oznaczający, że pasta jest delikatna dla szkliwa i nie powoduje jego nadmiernego ścierania. Dostępność i cena Pasta dostępna jest w wielu drogeriach, jak Hebe, Rossmann czy Natura, a także online. Cena regularna wynosi około 28 zł, ale warto polować na promocje, które często obniżają jej koszt ok. 15-20 zł.
    Zalety:
    • Niska wartość RDA
    • fluor
    • skład
    Wady:
    • kokosowy posmak, może dawać mniejsze (subiektywne) odczucie odświeżenia jamy ustnej
    • dość wysoka cena
  • 15 września 2023 o 10:06
    Polubiłam się z tym produktem
    Kupiłam tą pastę, ponieważ chce wypróbować wszystkie pasty do zębów tej marki. Tutaj skusiła mnie kokosowa nuta. Ogólnie to myślałam, że bardziej będzie czuć kokos w tym produkcie, jednak dosyć słabo intensywny jest ten zapach. Sama pasta do zębów usuwa osad, który pojawia się po wypiciu kawy czy herbaty. Według mnie to jedne z lepszych past do zębów dostępnych na rynku. Są bardzo wydajne i zdecydowanie je uwielbiam. Ta konkretna również u mnie się sprawdziła, zatem polecam :)
    K7M777
    5 września 2023 o 16:52
    Lekkie rozczarowanie
    Pasta ma przyjemny miętowy zapach z nutką kokosa. Kupiłam ją i myślałam, że będzie takim miętowym zamiennikiem oleju kokosowego do ssania. Niestety rozczarowałam się, bo pasta nie wybieliła zębów mimo 2 miesięcznego stosowania min. 2 razy dziennie. Pasta jest przyjemna w użyciu, jest koloru białego, nie ma grudek ścierających szkliwo i daje uczucie świeżości po umyciu zębów. Ale efektu wybielania nie zauważyłam. Pasta jest wyciskana z tubki z plastikową zakrętką. Tubka ma 75 mL, jej cena to około 17-20 zł, w zależności od drogerii. Do opakowania kartonowego jest dołączony barwny pasek "Blanxometro", który pozwala określić kolor zębów i śledzić efekt. Brawo za pomysłowość.
    Zalety:
    • uczucie świeżości po użyciu
    Wady:
    • brak efektu wybielenia
  • 26 czerwca 2023 o 21:27
    Moja ulubiona pasta do zębów
    Pasty Blanx to moje ulubione produkty do higieny jamy ustnej. Jedyną, ale niestety dużą ich wadą, jest wysoka cena. Na szczęście działanie trochę wynagradza ich koszt. Pasta delikatnie wybiela zęby (chyba najlepiej z past do zębów, które testowałam), a posmak kokosa sprawia, że stosuje się ją jeszcze chętniej.
    Zalety:
    • Lekkie wybielenie zębów,
    • Delikatny smak kokosa.
    Wady:

Zobacz także inne Pasty do zębów