Toniki i hydrolaty

Dermika Clean & More, Tonik- esencja rewitalizująca

Dermika Clean & More Rewitalizujący tonik-esencja do cery normalnej i poszarzałej 200 ml
Dermika Clean & More tonik-esencja rewitalizująca cykoria + aktywny retinol cera szara i zmęczona 200 ml
hairstore.pl
DERMIKA CLEAN & MORE Tonik-esencja rewitalizujący 200 ml

• 20 marca 2025 o 12:23
    Oszałamiająco dobry
    Jeszcze nie tak dawno nie stosowałam toników w ogóle. Szukałam żelu do mycia twarzy, który poniekąd spełni również tę rolę lub serum. Toników nie stosowałam dlatego, że zawsze pozostawiały u mnie coś lepkiego na twarzy, zamiast odświeżać skóra wygląda tylko gorzej, jakby nie była umyta. Na dodatek ile wacików trzeba było dodatkowo zużyć.. Ten kosmetyk wyleczył mnie z tej niechęci do toników. Spełnia swoją rolę doskonale, dodatkowo ma taką konsystencję, że można go nałożyć na dłonie i rozprowadzić bez potrzeby marnowania wacików! Pozostawia skórę mięciutką, z blaskiem, ale takim zdrowym. Skóra nie jest obciążona i dodatkowo nawilżona. Moja skóra pokochała ten tonik, jest bardziej nawilżona i gładka. Kosmetyk stosuję przez jakieś 3 miesiące i dalej jest jeszcze trochę w opakowaniu. Zapach jest bardzo delikatny, taki rześko-słodki. Stosunek wydajności do ceny wypada znakomicie. Naprawdę polecam.
  • 26 sierpnia 2023 o 19:08
    Super kosmetyk!
    Kosmetyk o bardzo ciekawej konsystencji. Dla mnie jest to bardziej esencja do nawilżania niż tonik. Nawilża, koi, redukuje podrażnienia. Nie potrzeba go dużo, żeby rozprowadzić po całej twarzy. Niespodzianką dla mnie jest to, że w składzie mamy prawdziwy retinol. Bardzo rzadko zdarza mi się to zobaczyć, że w składzie jest prawdziwy retinol, gdyż w innych produktach zawsze jest pochodna. Oprócz tego w składzie jest biosacharyd, inulina, alantoina. Prawdziwy i niepowtarzalny dermokosmetyk!
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    Wady:
  • 21 grudnia 2022 o 9:38
    Dobry tonik
    Kupiłam już go drugi raz bo był na promicji w Hebe. Tonik ma za zadanie zrewitalizować skórę i sprawić,żeby nie wyglądała na zmęczoną. Efekt jakiś drobny jest. Natomiast tonik faktycznie dobrze nawilża skórę i jest dobry do stosowania rano i wieczorem po oczyszczeniu skóry płynem micelarnym. Nie jest jednak moim zdaniem do delikatnej cery bo wystarczy, że miałam trochę podrażnioną skórę to mnie odrobinę szczypało. Jest dosyć gęsty jak na tonik tak jakby trochę galaretki miał dodanej ale łatwo się nakłada na wacik. Produkt jest wydajny mi starczył na ok 3 miesiące. Opłaca się go kupić na promocji. Ma bardo ładne wygodne w użyciu opakowanie i ładny zapach.
    Zalety:
    Wady:
    • czasami przy podrażnionej skórze szczypie
  • 7 marca 2022 o 11:23
    bardzo przyjemna
    Nakładam palcami na oczyszczoną skórę. Konsystencja przyjemna, dość zwarta, nie lepi się, nie spływa z palców. Momentalnie koi, lekko nawilża, przynosi ulgę suchej skórze. Produkt jest dość wydajny, ma bardzo delikatny zapach. Fajny tonik dla suchej, odwodnionej skóry. Nie daje spektakularnych efektów, ale robi wszystko czego oczekuję od toniku.
    • nawilżenie i ukojenie
  • 12 lutego 2021 o 11:34
    Podoba mi się
    Jeden z lepszych toników jakie kiedykolwiek używałam. Produkt ma konsystencję dosyć nietypową, ponieważ jest on połączony z esencją, przez to jego formuła jest bardziej porównywalna do bardzo rzadkiego serum, niż do typowego toniku o konsystencji płynu. Jakie są efekty po nałożeniu? Skóra jest w odczuciu nawilżona i promienna. Nie odczuwam totalnie żadnego wysuszenia bądź ściągnięcia, co czułam na przykład przy toniku nacomi z kwasami AHA, chociaż należy on również do moich ulubieńców. Różnica między tymi dwoma produktami jest taka że tonik nacomi bardziej buzię rozświetla, a ten produkt bardziej nawilża. Jest on bardzo wydajny, tym bardziej po przelaniu do atomizera po toniku tradycyjnym z aplikatorem w postaci spryskiwacza. Tutaj sposobem aplikacji jest nałożenie produktu na dłonie bądź wacik. Bardzo polecam ten produkt każdemu :)