Pasty do zębów

Splat Professional-Bio White Plus Toothaste (Wybielająca pasta do zębów)

• 5 sierpnia 2021 o 9:44
    dziwna....
    Co za idiota wymyślił konsystencję tej pasty??? Najpierw myślałam, że coś blokuje wyjście z tubki - folia czy coś. Ale nie, ta pasta jest tak gęsta że prędzej mi oczy z orbit wyjdą niż wycisnę odpowiednią ilość pasty na szczoteczkę. I póki co to jest jedyny minus tego produktu. Nie pieni się zbyt mocno więc nie mam pasty na całej twarzy, nie lubię takich mocno pieniących się past. Pasta daje uczucie świeżości na dłuugo, naprawdę długo. Ładnie czyści zęby i delikatnie ściera osad, jeszcze za wcześnie żeby ocenić czy osad mi się usunie zupełnie czy niekoniecznie. Wybielania nie zauważyłam, ale jak widzę w nazwie naturalna biel albo naturalne wybielenie to od razu wiem, ze chodzi o usunięcie osadów z kawy czy z wina niż takie wybielenie jak u dentysty. A jak ktoś ma żółte zęby to takie będzie miał i koniec. Na razie się sprawdza i to jest jej duży plus bo po innych pastach ogólnodostępnych - Colgate czy Aquafresh od razu mam problemy z dziąsłami i nadwrażliwość zębów. Przy tej paście tego nie ma póki co. Na pewno wypróbuję inne pasty tego producenta.
    Kaisja
    23 marca 2021 o 20:38
    Naturalna, ale nie wybiela aż tak oszałamiająco
    Plastikowa tubka tej używanej przeze mnie od kilku tygodni pasty wygląda jak coś przywleczonego przez kota. Jest cała pognieciona i poskręcana, a to dlatego, że jeszcze nigdy nie miałam do czynienia z aż tak gęstą pastą do zębów, i wyciśnięcie jej ze skądinąd miękkiej tubki to walka i wręcz ból palców. Z reguły kładę ją na szafce przy umywalce, z całej siły naciskam dwiema złożonymi dłońmi i w ostatniej chwili, kiedy powoli pojawia się łaskawie pasta - podstawiam szczotkę. Korba nieprawdopodobna. W czyszczeniu pasta jest równie gęsta, co daje dziwny efekt – i wymaga dość czasochłonnego mycia - a do tego słabo się pieni, co wynika chyba z jej naturalnego składu, choć nie mogę narzekać na czystość zębów i efekt odświeżenia. Myje bardzo dobrze – zęby są białe, gładkie i lśniące a jej rześki, dość intensywny miętowy smak (z posmakiem jeszcze czegoś nieuchwytnego – łagodniejszego) skutecznie odświeża jamę ustną i oddech, natomiast... nie wybiela aż tak świetnie, jak bym sobie tego życzyła. Dość dobrze – poprawnie, ale nie fenomenalnie – być może znów przez naturalny skład. Za to pasta ma inne zalety – nie niszczy a remineralizuje szkliwo i zwalcza płytkę nazębną. Ma w 96% naturalny skład: hydroksyapatyt wapnia wzbogacony o magnez i cynk, fosforany, Trifosforan sodu z aktywnym składnikiem Polydon®, jony fluoru (1450 ppm), bisabolol i lizaty bakteryjne oraz formułę Sp. White System® z zaokrąglonymi drobinkami. Nie zawiera heksydyny, sacharyny, nadtlenków, SLES, Chlorheksydyny, alkoholu, sztucznych barwników, olei mineralnych, nadtlenków, ani składników pochodzenia zwierzęcego. Nieźle. Gdyby jeszcze nie ta gęstość i ciut lepszy efekt wybielenia.
    Zalety:
    • skład – naturalny w 96%,
    • skuteczność – bardzo dobrze czyści i dość dobrze wybiela zęby,
    • nie niszczy, a remineralizuje szkliwo,
    • zapach – rześka mięta
    Wady:
    • wydajność – przeciętna,
    • konsystencja – gęsta – nieprzyjemna w trakcie mycia i bardzo utrudniająca wyciśnięcie pasty z tubki,
    • słaba pienistość,
    • cena – wysoka
    Drogeria Super-Pharm