Seria Eco Linea zachwyciła mnie od samego początku i w zachwycie tym pozostaję po dziś dzień. Moja skóra wymaga intensywnej i zdyscyplinowanej pielęgnacji. Jestem posiadaczką cery suchej, wrażliwej, skłonnej do alergii i w dodatku z AZS. W dodatku lata lecą (wszak czas nie stoi w miejscu), tak więc cały czas próbuję nowości i szukam swojego ideału.
Krem pod oczy z Avy bardzo mi się spodobał i myślę, że jeszcze nieraz przywędruje do mojej łazienki, a to o czymś świadczy, drogie wizażanki ;).
ZALETY:
-Szklane opakowanie z pompką, która nie zacina się i dozuje optymalną ilość produktu - jest higienicznie, to fakt, jedyny minus - pod koniec są pewne problemy z wydobyciem resztek i trzeba radzi sobie szpatułką ;).
-Konsystencja: odżywcza, emulsyjna, ale jednocześnie lekka, nie obciąża delikatnej skóry.
-Zapach: cytrusowo - imbirowy, naturalny i przyjemny.
-Cena i wydajność: koszt tego kremu to 45 zł/15 ml, jednak jest on wydajny, stosowany dwa razy dziennie pod oczy i na powieki wystarczył na 8 tygodni, co przy moim hojnym dozowaniu jest naprawdę dobrym wynikiem
- Bardzo dobry, naturalny skład - z góry na dół same naturalne wyciągi, olejki oraz ekstrakty, zero parafiny, alkoholu, silikonów etc., do tego cała ta seria posiada posiada certyfikat EcoCert.
DZIAŁANIE:
*Krem ma zadanie rewitalizować skórę, a więc poprawiać jej stan, nawilżać, wygładzać, spłycać drobne zmarszczki, łagodzić podrażnienia, zmniejszać obrzęki i wyrównywać koloryt - i dokładnie to wszystko robi! Nie,nie od razu, oczywiście, nie oszukujmy się - tu potrzeba czasu, w końcu to pielęgnacja, w dodatku naturalna, poza tym, skóra też tego czasu potrzebuje, aby pokazać, czy kosmetyk jej odpowiada.
*Wspaniale łagodzi, skóra jest ukojona, zmniejsza się zaczerwienie i swędzenie, ulga jest naprawdę natychmiastowa
*Rzeczywiście rewitalizuje, tak jak już wcześniej wspominałam - już po 2 tygodniach codziennego używania powoli znikają drobne kreseczki pod oczami, opuchlizna nie występuje, nieco zmniejszają się cienie (choć w tym bezkonkurencyjny jest krem z serii Vita C Infusion z Mincera), a skóra jest miękka i gładka.
*Nadaje oczom promienny wygląd, a twarz od razu staje się młodsza i wypoczęta. W zauważalny sposób poprawia kondycję skóry.
*Nie uczula i nie powoduje zamglenia oczu
*Nadaje się pod makijaż, poprawia przyczepność korektora
Rzeczywiście ten krem robi kawał dobrej roboty, jednak trzeba dać mu czas i stosować go regularnie. To naturalny kosmetyk, z mnóstwem dobrodziejstw w składzie, a efekty, jakie daje, naprawdę przewyższają wszystko - niewiele jest produktów, które mogą stanąć z nim w szranki.
Warto go mieć, naprawdę poprawia stan skóry, a my - jesteśmy tego warte ;)