Pudry do twarzy

Bell HYPOAllergenic Longwear Hydrating Prasowany Puder do Twarzy 01 Nude
Bell HYPOAllergenic Longwear Hydrating

• 31 marca 2025 o 11:14
    Nie kupię ponownie
    Jestem posiadaczką suchej i wrażliwej skóry na policzkach i okolicach ust oraz wyświecającej się nieco w ciągu dnia w strefie T. Kupując puder Bell, o którym mowa, liczyłam na produkt, który scali mój makijaż i utrwali go bez zbędnego uczucia ściągnięcia. Jako, że w samej nazwie zawiera się słówko "hydrating" nie liczyłam na mat, a zdrowo wyglądające wykończenie na buzi. Jak poszło? Ano tak mocno średnio. Zacznijmy od nieco bardziej przyjemnych elementów, ale niestety jednocześnie najmniej w ogólnej ocenie istotnych- opakowanie. Puder jest zamknięty w plastikowym pudełeczku z zatrzaskiem, które w środku posiada lusterko. Przyzwoite, da się w nim spokojnie przejrzeć, sam zatrzask też działa bez zarzutu, mam poczucie, że o ile rzucać produktem nie będę, zawartości nic nie powinno się stać. Samo pudełeczko z wierzchu po czasie nieco się rysuje, jak to plastik. Tutaj przechodzimy do nieco mniej przyjemnej części oceny, mianowicie właściwości samego pudru, jak i jego działania. W przypadku mojej skóry, kosmetyk się nie sprawdził. Sam kolor w opakowaniu wydaje się być w porządku, mowa tu o najjaśniejszym odcieniu. Niestety, nałożony na pielęgnację oraz korektor (nie używam podkładów na codzień) albo nie lubi się z tymi kosmetykami albo po prostu taki jego urok- ciemnieje o dobry ton, stając się jednocześnie nieco pomarańczowy. Jego struktura też pozostawia wiele do życzenia- mam wrażenie, że mimo użycia niewielkiej ilości i wklepania go puszkiem w skórę, po prostu trochę się waży, zbiera w załamaniach skóry i bardzo szybko wygląda po prostu nieświeżo. Mam świadomość, że jest to produkt bez właściwości matujących, jednak wyswiecenie całej twarzy jest widoczne po bardzo krótkim czasie od aplikacji - nie dotyczy to wyłącznie mojej problematycznej strefy T, ale także policzków, które jak wspomniałam są suche. Kosmetyk pozostawia po czasie na skórze jakby lepką, tłustą warstwę, która z jednej strony powoduje świecenie się, niczym lampka choinkowa, z drugiej zaś, podkreśla suche miejsca na twarzy. Nosząc go na buzi, mam wrażenie, że ciągle jestem "brudna" twarz w odczuciu jest i wygląda bardzo ciężko, nieświeżo. Mam świadomość, że puder mógł nie polubić się z moją pielęgnacją lub produktami, które są nałożone pod nim, z innymi pudrami nie miałam jednak takich problemów, zatem stawiam, że ten gagatek jest przyczyną całego bałaganu na mojej twarzy, podczas jego stosowania. Reasumując-nie kupię go ponownie. W przypadku mojej cery się nie sprawdził. Zostawia nieestetycznie wyglądające miejsca na twarzy, wchodzi w załamania skóry i powoduje lepko-świecącą warstwę, podkreślając przy tym suche skórki. Jego skład jest dość dobry, jednak przy powyżej wymienionych wadach i tak nie sięgnę po niego więcej.
    • Niezły skład
    • Cena (zwłaszcza na promocji)
    Wady:
    • Utlenianie się odcienia
    • Poczucie lepkości i nieświeżości na buzi
    • Podkreślanie suchych skórek
    • Wchodzenie w załamania
  • 2 sierpnia 2024 o 13:41
    Tragiczny puder
    Puder jako kolor 01 jest strasznie ciemny chociaż ja nie mam zbyt jasnej cery. Strasznie się ciastkuje i waży, w ogóle nie czuję nawilżenie a tylko suchość i skorupę którą pozostawia. Mam cere suchą i liczyłam na fajny puder do torebki a wyszła lipa.
    Ata77
    10 czerwca 2021 o 14:27
    ok, puder jak puder
    Moja cera- mieszana, dojrzała, z tendencją do wyświecania się w strefie T, z rozszerzonymi porami. Puder kupiłam w komplecie z podkładem z tej serii (który to podkład bardzo polecam), co do pudru to jest ogólnie ok. Przede wszystkim musze zaznaczyć, że moje niedopatrzenie jest takie, że myślałam, że jest to puder transparentny, niestety ma lekko beżowy kolor, tzn., że nieznacznie przyciemnia podkład. Staram się takich pudrów już nie używać, mam dobrze dobrany kolor podkładu, w związku z tym nie ma potrzeby przyciemniania go, tymczasem ten puder niestety lekko brązowi. Co poza tym. Matuje, utrwala makijaż, działania nawilżającego nie stwierdzam. Jest to puder w kamieniu, ma pięknie tłoczone litery, które po czasie oczywiście się ścierają. Opakowanie płaskie, małe solidne, bez lusterka. Zużyję do końca i raczej ponownie nie kupię, ze względu na to, że nadaje koloryt.
    Zalety:
    • produkt tani, dostępny, dobrze matuje i utrwala makijaż
    Wady:
    • przyciemnia podkład
  • 11 kwietnia 2021 o 2:59
    Kolejny koszmar z Bell
    No niestety nie mam szczęścia do tych produktów. Jeśli kupuję coś polecanego przez wszystkich to mi się nie sprawdza, a gdy kupuję coś co powinno być odpowiednie dla mojej suchej cery - nie sprawdza mi się podwójnie. Po obietnicach producenta liczyłam na cudownie rozświetlający, wręcz mokro wyglądający puder wykończeniowo-utrwalający. Zadowoliłabym się nawet satynowym wykończeniem. Puder absolutnie nie nawilża. Po nałożeniu go na twarz moja skóra zamienia się w suchy wiór. Nawet gdy nałożyłam go na podkład z tej samej serii wyglądał koszmarnie. Oprócz tego ma potwornie ciemny kolor. Na marginesie - jest średnio zmielony. Teraz, gdy w drogeriach mamy najlepsze pudry sypkie choćby pod oczy, liczyłam na coś delikatniejszego.
    Zalety:
    Wady:
    • kolor
    • działanie
    • niezbyt drobno zmielony
    • lotny